Cine News , Κινηματογράφος

Το “Hollywood” είναι η νέα σειρά υπερπαραγωγή του Netflix που θα σε κάνει να κολλήσεις

Έρχεται την 1η του Μάη

Δημοσιεύτηκε στις 28 Απριλίου 2020

H πολυαναμενόμενη επόμενη «μεγάλη» μίνι σειρά εποχής του Netflix έχει την «κωδική» ονομασία “Hollywood” και είναι ό,τι ακριβώς κι ο τίτλος του. Κάτι πολύ εντυπωσιακό, σκανδαλώδες και glamorous. Έρχεται με φόρα την Πρωτομαγιά.

Φαντάσου μια θεαματική σκηνή πάνω στην οποία «τρέχουν» σε παράλληλο χρόνο ίντριγκες, σκηνές σεξ, νούμερα μιούζικαλ και όλα εκείνα τα κοινωνικά ζητήματα- που μας «καίνε» χρόνια- όπως είναι ο ρατσισμός και η ομοφοβία. Κι όλα αυτά, δοσμένα με vintage αισθητική και glam ατμόσφαιρα with a twist αφού το “Hollywood” τοποθετείται χρονικά στη «Χρυσή», μεταπολεμική εποχή της- ισόβια- μεγαλύτερης κινηματογραφικής βιομηχανίας του πλανήτη. Για τη νέα σειρά- υπερπαραγωγή του Netflix όλοι έχουν αρχίσει να μιλούν μέρες πριν ανέβει στην πλατφόρμα. Κι όχι άδικα.

Το “Hollywood” ανήκει δημιουργικά στον Ryan Murphy
O Ryan Murphy, αυτό το πολυεργαλείο της αμερικανικής σόουμπιζ «ευθύνεται» για πολλά «διαμαντάκια» της τηλεοπτικής ποπ κουλτούρας, όπως είναι το “Glee”, το “American Horror Story”, το “Pose”, το “The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story”, το “Feud”, το “9-1-1”. Για το “Hollywood” ο Murphy έκανε ομάδα με αγαπημένους του συνεργάτες όπως είναι ο Ian Brennan (Glee, The Politician) και η Janet Mock (Pose). Οι δημιουργοί του λοιπόν το χαρακτηρίζουν ως ««ένα γράμμα αγάπης στη Χρυσή Εποχή του Χόλιγουντ», όσο και «μια βαθύτερη ματιά στην βιομηχανία του σεξ». Γιατί αυτά πάνε πάντα μαζί.
Η  υπόθεση
Ουσιαστικά παρακολουθούμε την ιστορία μιας παρέας ηθοποιών στο μεταπολεμικό Χόλιγουντ που προσπαθεί να πιάσει την καλή στη Μέκκα του σινεμά με κάθε τίμημα και με τους πιο παράδοξους τρόπους. Ιστορία που ναι μεν ακούγεται γνωστή, αλλά που η απόδοσή της κάθε φορά έχει τρομερό ενδιαφέρον γιατί προφανέστατα δίνει στον θεατή την ευκαιρία να δει πάλι από την κλειδαρότρυπα έναν ηδυπαθή κόσμο που έχει χτίσει το «σπίτι» του πάνω σε αμέτρητα σκανδαλάκια. Η σειρά συνειδητά εστιάζει στις σκληρές λεπτομέρειες του συστήματος που λέγεται «Χόλιγουντ», γι’ αυτό και μιλάμε για καθαρόαιμο δράμα.

Πολλές από τις ιστορίες που θα δεις βασίζονται σε άγνωστα αληθινά περιστατικά της εποχής, τα οποία έψαξαν και βρήκαν οι συντελεστές.
Βασικά, η Jane Mock τα λέει καλύτερα από μένα: «Με το παρόν τόσο φορτωμένο και το μέλλον τόσο αβέβαιο, στραφήκαμε για να πάρουμε κατεύθυνση από το παρελθόν, ξεσκεπάζοντας θαμμένες ιστορίες για να φτιάξουμε ένα εμπνευσμένο παραμύθι με πολλά “what if”: Τι θα γινόταν λοιπόν αν οι outsiders είχαν την ευκαιρία να πουν την ιστορία τους με τα δικά τους λόγια; Εάν το άτομο που δίνει το “πράσινο φως” ήταν γυναίκα ή ο σεναριογράφος ήταν μαύρος; Εάν η πρωταγωνίστρια δεν ήταν λευκή και το απόλυτο αρσενικό ίνδαλμα δηλωμένος γκέι»;

Το «χολιγουντιανών» διαστάσεων καστ
Αλίμονο αν δεν ήταν all star cast. Πετυχαίνοντας τη δέουσα ποιοτική ποσόστωση μεταξύ θεατρικών ηθοποιών και πρώτων ονομάτων, το “Hollywood” συγκεντρώνει στους τίτλους του ονόματα γνώριμα από χαρακτηριστικές δουλειές του Ryan Murphy, όπως είναι o Dylan Mc Dermott από το “American Horror Story” και ο Darren Criss (“The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story”, “Glee”). Μεγάλη επιστροφή για τον Jim Parsons του “The Big Bang Theory” και cameo από Queen Latifah. Σε guest ρόλους, οι Mira Sorvino, Rob Reiner, και Maude Apatow.

Πάρε μια γεύση από το νέο- old “Hollywood” βλέποντας το trailer:

 

 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close