Shopping , News

Πότε και πώς αναμένεται να ανοίξουν τα 5 mall της Κύπρου

Τι ισχύει για τα mall της Κύπρου

Δημοσιεύτηκε στις 27 Απριλίου 2020

Από τις 16 Μαρτίου τα εμπορικά κέντρα της Κύπρου, παραμένουν κλειστά, ακολουθώντας τις οδηγίες πουδ δόθηκαν μέσω του διατάγματος του Υπουργού Υγείας στην προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού στην Κύπρο. 

Εξαίρεση αποτελούν μόνο οι υπεραγορές που στεγάζονται σε εμπορικά κέντρα αφού λειτουργούν κανονικά, με τα περιοριστικά μέτρα ατόμων που μπορεί να εξυπηρετούνται ταυτόχρονα. 1 άτομο δηλαδή ανά 8 τετραγωνικά μέτρα ωφέλιμου χώρου καθώς και 2 μέτρα απόσταση στην ουρά για τα ταμεία. 

Φαίνεται πάντως ότι τα mall θα είναι για αρκετές ακόμα μέρες κλειστά ακόμα αφού με βάση τις εκτιμήσεις των ειδικών, θα ανοίξουν στο 4ο και τελευταίο κύμα χαλάρωσης των μέτρων που αναμένεται να γίνει στα μέσα Ιουνίου περίπου. Τότε δηλαδή που θα επιτραπούν και οι συναθροίσεις αλλά με περιορισμούς. Τρεις μήνες δηλαδή μετά το κλείσιμό τους αναμένεται να επαναλειτουργήσουν.

Την ίδια περίοδο αναμένεται να λειτουργήσουν με περιορισμούς ανά τετραγωνικά αλλά και τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας καφετέριες, εστιατόρια κτλ.

Σαφώς και στα εμπορικά κέντρα θα υπάρχουν αυστηρά μέτρα προστασίας το πρώτο διάστημα αφού μιλάμε για χώρους που προσελκύουν μαζικά κόσμο. Αναμένεται σίγουρα περιορισμός στον αριθμό προσώπων που θα μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα σε αυτό ενώ και τα διάφορα καταστήματα/καφετέρειες/εστιατόρια θα φροντίσουν ανάλογα με τις οδηγίες που θα δοθούν να προστατεύσουν προσωπικό και πελάτες.

Διευκρινίζουμε ότι, παρά το γεγονός ότι διάφορα καταστήματα λιανικής, ένδυσης, υπόδησης κτλ, αναμένεται να ανοίξουν ακόμα και στις 4 Μαΐου με το πρώτο κύμα χαλάρωσης, αυτό δεν θα ισχύει για τα σχετικά καταστήματα που βρίσκονται στα mall. Ούτε π.χ. τα κομμωτήρια που βρίσκονται στα Mall θα μπορούν να ανοίξουν στα μέσα Μαΐου όπου αναμένεται να λειτουργήσουν γενικά τα κομμωτήρια εκτός. 

Στα εμπορικά κέντρα δηλαδή θα ανοίξουν ταυτόχρονα όλα τα καταστήματα όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες και οι Ειδικοί του Υπ. Υγείας. 

Διάβασε ακόμα: Πότε θα λειτουργήσουν γυμναστήρια, mall, αεροδρόμια και ξενοδοχεία

Ζητούν μέτρα στήριξης τα εμπορικά κέντρα
Τα πέντε εμπορικά κέντρα της Κύπρου πάντως ένωσαν δυνάμεις και με επιστολή τους προ ημερών ζήτησαν επιπρόσθετα μέτρα στήριξης από την Κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να υποστηρίξουν τους ένοικους των εμπορικών κέντρων αλλά και τον τομέα του λιανικού εμπορίου στο σύνολό του:

 “Είναι επιτακτική ανάγκη να δοθεί η απαραίτητη στήριξη στον τομέα, προκειμένου να διασφαλιστεί η Απασχόληση. Πιθανή αύξηση της ανεργίας θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στο ανθρώπινο δυναμικό. Η μη στήριξη των εμπορικών κέντρων από το κράτος, θα καταστήσει αδύνατη την εκπλήρωση των οικονομικών τους υποχρεώσεων, δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο τις οικονομικές συνθήκες της χώρας. Επικροτούμε τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε πρόσφατα η Κυβέρνηση. Ωστόσο, επιπρόσθετα μέτρα για τη στήριξη του λιανικού τομέα θα διασφαλίσουν την επιβίωση των επιχειρήσεων και την άμεση ανάκαμψη της οικονομίας”, αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή. 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close