Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Κι όμως, η Λευκωσία θα αποκτήσει μονοπάτι μελέτης της φύσης

Δημοσιεύτηκε στις 22 Απριλίου 2020

Τα Μονοπάτια Μελέτης της Φύσης αποτελούν μια από τις πιο σημαντικές υποδομές υπαίθριας και δασικής αναψυχής στην Κύπρο. Με πιο απλά λόγια, είναι ό,τι πιο όμορφο μπορεί να βρεθεί στο διάβα μας σε μία περιδιάβαση κυρίως στα ορεινά. Πόσω άλλον, όταν το βρίσκεις στην πόλη σου!

Ναι, καλά διάβασες! Η Λευκωσία θα αποκτήσει μονοπάτι μελέτης της φύσης, το οποίο θα δημιοργηθεί μεταξύ των δήμων Λατσιών και Γερίου. 

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Λατισών Χρήστος Πιττάρας μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ανακοίνωσε ότι "πολύ σύντομα ο Δήμος Λατσιών σε συνεργασία με τον Δήμο Τσερίου και με την βοήθεια του Τμήματος δασών θα προχωρήσουν στην δημιουργία μονοπατιού μελέτης της φύσης μεταξύ των δύο Δήμων!

Το μονοπάτι θα έχει αρκετά μεγάλο μήκος περίπου 6 χιλιομέτρων θα ξεκινά από τα Λατσιά και θα καταλήγει στο Τσέρι.

Θα είναι γραμμικό άρα όποιος το περπατήσει θα πρέπει να επιστρέψει πίσω από την ίδια διαδρομή ή να τον περιμένει κάποιος στο σημείο τερματισμού. Μπορεί να προωθηθεί και ως ποδηλατική διαδρομή!

Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν σε λίγες μέρες.

Ευχαριστώ τον συνάδελφο μου Δήμαρχο Τσερίου @Stavros Michael, τον Διευθυντή του τμήματος δασων Χαράλαμπο Αλεξάνδρου και ιδιαίτερα τον Λοΐζο Κωνσταντίνου Βοηθό Περιφερειακό Δασικό Λειτουργό για την πολύτιμη βοήθεια του στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση του έργου.


 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close