Wine Guide , Εστιατόρια

5+1 οινοποιεία της Κύπρου μας, στέλνουν τα κρασιά τους στο σπίτι σου

Βάλε καλό κυπριακό κρασί στο τραπέζι του Πάσχα

Δημοσιεύτηκε στις 13 Απριλίου 2020

Οι περισσότεροι άνθρωποι αγοράζουν κρασί συμβατικά. Πηγαίνουν σε ένα supermarket ή σε μία κάβα κρασιών και χαζεύουν τα ράφια, κοιτάζουν τα μπουκάλια και τις ετικέτες, βλέπουν τι είναι καινούργιο και έτσι αποφασίζουν.

Μερικοί άνθρωποι είναι ακόμα πιο γρήγοροι σε αυτό, απλά πηγαίνουν σε ένα ράφι, αρπάζουν ένα κρασί από μία εταιρεία που γνωρίζουν και απλά πηγαίνουν να πληρώσουν.

Ωστόσο, αυτές τις μέρες που διανύουμε αυτό που μέχρι πριν από μερικές ημέρες ήταν απλό και ρουτίνα, πλέον είναι δύσκολο και επικίνδυνο, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.  Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να συνεχίζουμε να απολαμβάνουμε ένα ποτήρι καλό κρασί. Κι αυτό θα κάνουμε! 

Γι' αυτό ψάξαμε, βρήκαμε και σου προτείνουμε 5 κυπριακά οινοποιεία που σου στέλνουν τα (πολύ καλά) κρασιά τους στο σπίτι σου! Αρκεί μόνο να επικοινωνήσεις μαζί τους.

Vasilikon Winery
Στον Κάθηκα της Πάφου, ένα από τα πρώτα οινοποιεία της χώρας μας που ανέδειξε το κυπριακό εμφιαλωμένο κρασί, βρίσκεται το Vassilikon Winery Cyprus. Το Βασιλικόν (λευκό κρασί)και ο Άγιος Ονούφριος (κόκκινο κρασί), τα πλέον γνωστά κρασιά του οινοποιείου.
Ο Ηρακλής, ο Γιάννης και ο Γιώργος οδήγησαν το οινοποιείο τους στην κορυφή του κυπριακού οινικού χάρτη. Με "όπλο" το Μικροκλίμα (terroir) του Κάθηκα, που αντανακλά πρώτα στα σταφύλια και τελικά στο κρασί, φτιάχνουν μια ολόκληρη γκάμα αξιόλογων κρασιών.
Εσείς επικοινωνήστε μαζί τους και ο τρόπος να φτάσει στο Πασχαλινό τραπέζι σας υπάρχει!
(26633999)

Οινοποιείο Κυπερούντας
Επιλέξτε τα αγαπημένα σας κρασιά του Οινοποιείου Κυπερούντας, και οι άνθρωποί του θα αναλάβουν να τα φέρουν άμεσα και με ασφάλεια στο σπίτι σας!
Για περισσότερες πληροφορίες & παραγγελίες παρακαλώ επικοινωνήστε στο 25 532043, Δεύτερα με Παρασκευή από τις 9:00 μέχρι και τις 17:00. Τα κρασιά μας συνεχίζουν να είναι διαθέσιμα σε επιλεγμένες υπεραγορές και κάβες. 

Οινοποιείο Εκφράσεις
Την ευκαιρία να απολαύσουμε καλό κρασί στο σπίτι μας, μας τη δίνει για άλλη μία φορά το Οινοποιείο Εκφράσεις, το οποίο μπορεί μεν να συνεχίζει να παραμένει κλειστό τόσο για επισκέψεις όσο και για απευθείας πωλήσεις (ακολουθώντας τις οδηγίες και λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και προστασίας του προσωπικού του, και προτρέποντάς μας ταυτόχρονα να παραμείνουμε στο σπίτι, να αποφύγουμε τις επαφές και τις άσκοπες επισκέψεις σε ορεινές κοινότητες όπου κατοικεί μεγάλος αριθμός ηλικιωμένων), όμως νοιάζεται και φροντίζει για μας. Συγκεκριμένα το Οινοποιείο Εκφράσεις έχει ενεργοποιήσει την ηλεκτρονική του πλατφόρμα από όπου μπορούμε να παραγγείλουμε τα αγαπημένα μας κρασιά και η παραγγελία μας να παραδοθεί γρήγορα και δωρεάν στο σπίτι μας.
Επισκέψου απλά το www.ekfraseiswines.com και αναζήτησε τα κρασιά που σε ενδιαφέρουν.

Οίνου Γη
Το υπερσύγχρονο οινοποιείο στο Όμοδος, επικεντρώνεται στη διατήρηση της αμπελουργικής παράδοσης του Ομόδους, και με σύμμαχο το ιδιαίτερο terroir της περιοχής δίνει προτεραιότητα στις γηγενείς ποικιλίες της Κύπρου, όπως Ξυνιστέρι, Μαραθεύτικο, Γιαννούδι, αξιοποιώντας και τις διεθνείς ποικιλίες, Shiraz, Merlot, Cabernet Sauvignon. Η κουμανταρία του δε ξεχωρίζει και συνδυάζεται εξαιρετικά με τα τσουρέκια του Πάσχα.
Μπορείς να παραγγείλεις το αγαπημένο σου κρασί στο τηλέφωνο 97869413 ή στοsales@oenouyi.wine κι θα το παραλάβεις άμεσα και δωρεάν!

Οινοποιείο Ζαμπάρτα
Το Οινοποιείο Ζαμπάρτας βρίσκεται στον Άγιο Αμβρόσιο, στα Κρασοχώρια Λεμεσού. Πρωτολειτούργησε το 2006 από τον οινολόγο Άκη Ζαμπάρτα και πολύ σύντομα στην ομάδα εντάχθηκε ο γιος του, επίσης οινολόγος, Μάρκος Ζαμπάρτας. Σήμερα, ο Μάρκος Ζαμπάρτας μαζί με την οικογένεια και την ομάδα του, αποτελούν τη 2η γενιά οινοποιών στο Οινοποιείο Ζαμπάρτας. Η φιλοσοφία του Οινοποιείου Ζαμπάρτας περιστρέφεται γύρω από τις ήπιες και καινοτόμες πρακτικές αμπελοκαλλιέργειας και οινοποιίας με σκοπό την ανάδειξη του πλούτου του κυπριακού αμπελώνα και του μοναδικού terroir των Κρασοχωριών. Τα κρασιά Ζαμπάρτας παράγονται κυρίως από κυπριακές ποικιλίες, όπως Ξυνιστέρι, Μαραθεύτικο και Γιαννούδι με σταφύλια από ιδιόκτητα αμπέλια στα Κρασοχώρια Λεμεσού και από συνεργαζόμενους παραγωγούς. 
>> Επικοινώνησε στο 99 489 134 (Marleen) or marleen@zambartaswineries.com

Οινοποιείο Έζουσα
Πρόκειται για ένα μικρό οινοποιείο στο χωριό Κανναβιού της Πάφου με την ονομασία Ezousa Winery. Το χωριό διασχίζει ο ποταμός Έζουσα απ᾽ όπου πήρε και τ᾽ όνομα του το οινοποιείο. Μια καταπράσινη και γραφική τοποθεσία. Φιλοσοφία του οινοποιείου είναι η παραγωγή οίνων υψηλής ποιότητας από τις γηγενείς ποικιλίες Ξυνιστέρι και Μαραθεύτικο. Τα σταφύλια, η πρώτη ύλη, προέρχεται από τους ιδιόκτητους αμπελώνες του κτήματος που βρίσκονται γύρω από το οινοποιείο τους, αλλά και από επιλεγμένους αμπελώνες συνεργαζόμενων παραγωγών της γύρω περιοχής. Ο Μιχάλης και η Κυβέλη, δύο νέα παιδιά, δίνουν ψυχή και κόπο για το αποτέλεσμα αυτό. Εσείς επικοινωνήστε μαζί τους και τρόπος υπάρχει να φτάσει στο Πασχαλινό τραπέζι σας ένα εξαιρετικό Κυπριακό κρασί από το Ezousa Winnery.
>> ια πληροφορίες και παραγγελίες: Μιχάλης 99415909, Παναγιώτης 96629279.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close