News , Guide

Μοναδικές εικόνες: Φάλαινες απολαμβάνουν τη Μεσόγειο χωρίς πλοία

Σπάνια καταγραφή με φάλαινες κοντά σε λιμάνι της γαλλικής ακτής

Δημοσιεύτηκε στις 10 Απριλίου 2020

Ο περιορισμός των ανθρώπων στην εποχή του κορωνοϊού, δίνει στη φύση περισσότερο ζωτικό χώρο και οι φάλαινες είναι μεταξύ των ειδών που απολαμβάνουν τη στιγμή αυτή.  

Μια ναυτική περιπολία έχει κινηματογραφήσει αξιοσημείωτες εικόνες φαλαινών στα νερά της Μεσογείου, στις ακτές της νότιας Γαλλίας. 

Το ζευγάρι φαλαινών κινηματογραφήθηκε την Τρίτη σε νερά κοντά στο εθνικό πάρκο Calanques, ένα προστατευμένο σημείο εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς δίπλα στο συνήθως πολυσύχναστο μεσογειακό λιμάνι της πόλης της Μασσαλίας, το οποίο τώρα δεν έχει καθόλου κίνηση λόγω lockdown.  

Ο Didier Reault, ο οποίος είναι επικεφαλής του πάρκου, δήλωσε την Πέμπτη στο ραδιόφωνο France Info ότι είναι «πολύ, πολύ σπάνιο» να εντοπιστούν φάλαινες σε τέτοια σημεία στα ύδατα. Είπε ότι οι φάλαινες συνήθως παραμένουν στα βαθύτερα νερά της Μεσογείου και δεν πλησιάζουν ποτέ στο λιμάνι.  

«Τι ακουστική ηρεμία γι' αυτές!», εκτιμά ο Frédéric Larrey, από τη Μασσαλία. «Με τον περιορισμό, υπάρχει και μικρότερος κίνδυνος σύγκρουσης με μεγάλα πλοία», δήλωσε ο Larrey, συν-συγγραφέας του βιβλίου με τίτλο Pelagos. 

Πηγή

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close