Μουσική , Music News

Ο Andrea Bocelli live από τον καθεδρικό ναό Duomo του Μιλάνου

Ο Andrea Bocelli ζωντανά και δωρεάν από τον Καθεδρικό Duomo του Μιλάνο σε μια μοναδική συναυλία!

Δημοσιεύτηκε στις 08 Απριλίου 2020

Ιεροί αναστάσιμοι ψαλμοί μέσα σε έναν άδειο καθεδρικό από κοινό: αυτό θα είναι το πρόγραμμα της Κυριακής του Καθολικού Πάσχα, στις 12 Απριλίου στο Μιλάνο, με τον διεθνούς αναγνώρισης τενόρο Andrea Bocelli να ψάλλει μέσα στον άδειο καθεδρικό του Duomo της μεγαλούπολης στη Λομβαρδία, την περιοχή που έχει χτυπήσει πιο σοβαρά η πανδημία του κορωνοϊού.

Ο δήμαρχος του Μιλάνου αυτοπροσώπως προσκάλεσε τον Andrea Bocelli για αυτή την εμφάνιση, που θα μεταδοθεί live από το επίσημο κανάλι του τενόρου στο YouTube.

«Προ ημερών επικοινώνησα με τον Andrea Bocelli κι απάντησε: παρών. Αυτό σημαίνει πως θα έλθει στο Μιλάνο το Πάσχα. Στις 19.00 (τοπική ώρα, 20.00 ώρα Κύπρου) στο άδειο Duomo, θα μας παρουσιάσει κάποιες από τις σεπτότερες σελίδες της θρησκευτικής μουσικής», ανακοίνωσε ο δήμαρχος του Μιλάνο Beppe Sala, μέσα από το καθημερινό του μήνυμα εμψύχωσης στο Facebook.


Η Λομβαρδία είναι η περισσότερο πληγείσα περιοχή από την πανδημία, με 51.000 κρούσματα και 9.202 νεκρούς, ενώ μόνο το Μιλάνο αριθμεί 11.538 κρούσματα και 4.654 νεκρούς.

“Σε αυτές τις δύσκολες και σκοτεινές ώρες που διανύει η Ιταλία, χωρίς δεύτερη σκέψη είπα το ναι στην πρόσκληση του δήμαρχου, για να γιορτάσουμε την εμπιστοσύνη στη ζωή και την ελπίδα μέσω της μουσικής” δήλωσε ο Andrea Bocelli.

«Δεν θα είναι μία συναυλία. Θα είναι περισσότερο μία ευκαιρία να προσευχηθούμε όλοι μαζί: μία προσευχή λοιπόν για το Μιλάνο και για τον κόσμο, απέναντι σε ένα γεγονός εντελώς οδυνηρό, τραγικό», «για να διαδώσουμε το μήνυμα του Πάσχα, ένα μήνυμα αγάπης και λύτρωσης», εξηγεί ο ίδιος στην Corriere della Sera.

«Η εκκλησία θα είναι άδεια, όμως εμείς θα είμαστε, ελπίζω, ένα αχανές πλήθος διαδικτυακά συνδεδεμένο, χάρη στο ίντερνετ , ενωμένο από μία σεπτή κλωστή, την πίστη, που είναι πιο δυνατή από οποιαδήποτε εμφανή απόσταση», διαμηνύει ο Bocelli.

Ο Andrea Bocelli θα συνοδεύεται αυστηρά και αποκλειστικά λόγω των περιοριστικών μέτρων από έναν μουσικό του καθεδρικού ναού, τον οργανοπαίχτη Emanuele Vianelli.

Δες εδώ πως θα παρακολουθήσεις την ιδιαίτερη αυτή συναυλία στις 12 Απριλίου 2020.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close