Μουσική , Music News

"Ωδή στη Χαρά" από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης που "Μένει Σπίτι"

Ένα ξεχωριστό βίντεο της ΚΟΘ σε συνεργασία με την ΕΡΤ3

Δημοσιεύτηκε στις 07 Απριλίου 2020

Η Κ.Ο.Θ. με τη βοήθεια της τεχνολογίας, μέσα από ένα ευφάνταστο βίντεο που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την ΕΡΤ3 Το διαχρονικό μήνυμα της αλληλεγγύης των λαών και η πίστη στην ικανότητα του ανθρώπου να θριαμβεύει τελικά πάνω σε κάθε δυσκολία, εκφράζονται με τον καλύτερο τρόπο στο ποίημα του Φρήντριχ Σίλερ "Ωδή στη Χαρά", που μελοποίησε ο Μπετόβεν στο φινάλε της περίφημης Ενάτης Συμφωνίας του.

Αυτό το μήνυμα επέλεξε να μεταδώσει σε όλους η Κ.Ο.Θ. με τη βοήθεια της τεχνολογίας, μέσα από ένα ευφάνταστο βίντεο που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την ΕΡΤ3, σε σκηνοθετική επιμέλεια Τηλέμαχου Κοεμτζόπουλου. Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης κάνει παράλληλα πράξη το “μένουμε σπίτι”, αφού οι μουσικοί και η μαέστρος Ζωή Τσόκανου δεν χρειάστηκε να βρεθούν από κοντά για την παραγωγή αυτού του βίντεο, ενώ αποδεικνύουν ότι δεν παύουν να είναι δημιουργικοί, να μελετούν και να προετοιμάζονται ώστε να ανανεώσουν το ραντεβού τους με το κοινό, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Το βίντεο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τη Δευτέρα, 6 Απριλίου στην ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ3 "Μένουμε Σπίτι" και πλέον θα μπορούν οι φίλοι της μουσικής να το απολαμβάνουν από την επίσημη ιστοσελίδα της Κ.Ο.Θ., www.tsso.gr και τα social media της ορχήστρας (youtube, facebook, twitter, instagram).

Είμαστε μαζί ακόμη κι όταν #menoumespiti

 

 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close