Eating News , Εστιατόρια

3 πεντανόστιμα νηστίσιμα snacks που μπορείς να φτιάξεις μόνη σου σπίτι

Γρήγορα και εύκολα

Δημοσιεύτηκε στις 06 Απριλίου 2020

Συνεχίζουμε να #ΜένουμεΣπίτι, μπαίνουμε στην κουζίνα και προσπαθούμε να γίνουμε όσο περισσότερο δημιουργικές μπορούμε. Μετά από τις πρώτες εβδομάδες, όμως, μπαίνουν στη ζωή μας κι άλλες ανησυχίες. Τρέφομαι αρκετά σωστά; Κάνω καλά που ακούω τον οργανισμό μου κάθε φορά που ζητάει ένα ακόμα snack; Η απάντηση είναι απλή. Λέμε «ναι» στον εαυτό μας και υποκύπτουμε στις ορέξεις μας, βρίσκοντας τρόπο να τις κάνουμε όσο πιο υγιεινές μπορούμε. Η Σαρακοστή είναι μία καλή ευκαιρία για πεντανόστιμα light snacks. Το κεφάλαιο «μαγειρική» μάς καλεί και εμείς κουνάμε το κεφάλι καταφατικά.


Πατατοσαλάτα με Ketchup, λεμόνι, φρέσκο κρεμμύδι και μοσχοκάρυδο
Γεμίζουμε μία κατσαρόλα με νερό και βράζουμε τις πατάτες αφού τις έχουμε ξεφλουδίσει. Μετά από περίπου 30 λεπτά βρασμού δοκιμάζουμε να δούμε αν οι πατάτες μας έχουν βράσει σωστά. Θα το καταλάβεις αν τις διαπεράσεις εύκολα με ένα μαχαίρι. Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από το μάτι και βάζουμε τις πατάτες κάτω από κρύο, τρεχούμενο νερό. Τις κόβουμε σε μικρούς κύβους και τις ρίχνουμε σε ένα βαθύ μπολ. Πασπαλίζουμε με φρέσκο κρεμμύδι, μία πρέζα μοσχοκάρυδο και μερικές σταγόνες από λεμόνι. Σε μία φέτα ψωμί απλώνουμε την κέτσαπ κλασική και βάζουμε λίγη από την πατατοσαλάτα.


Sticks από τηγανητό κολοκύθι 
Πλένουμε καλά και κόβουμε τα κολοκύθια μας σε ίσιες λωρίδες. Βουτάμε τα sticks σε κουρκούτι που έχουμε ήδη προετοιμάσει και τα τηγανίζουμε. Μόλις πάρουν αυτό το υπέροχο χρυσαφένιο χρώμα, τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Ρίχνουμε πάνω τους αλάτι και πάπρικα και τα συνοδεύουμε με Mayo Vegan.


Μύδια αχνιστά 
Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι που καίει. Περιμένουμε μέχρι να ζεσταθεί το λάδι και προσθέτουμε τα μύδια μας. Μόλις ανοίξουν τα μύδια ρίχνουμε μία κουταλιά της σούπας πικάντικη μουστάρδα, φρέσκο κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια «σβήνουμε» με ένα ποτήρι λευκό κρασί. Στο τέλος προσθέτουμε μία κουταλιά της σούπας βούτυρο και μαγειρεύουμε για μισό λεπτό. Σερβίρουμε τα μύδια μαζί με τον ζωμό τους.

Πηγή: Ladylike.gr

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close