News , Guide

Φέτος (όπως όλα δείχνουν) θα κάνουμε Πάσχα σε καραντίνα

Παράταση απαγορευτικών μέτρων μέχρι τέλος Απριλίου

Δημοσιεύτηκε στις 06 Απριλίου 2020

Παράταση μέχρι το τέλος Απριλίου θα λάβουν όπως όλα δείχνουν τα απαγορευτικά μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ σε μια προσπάθεια αναχαίτισης της πανδημίας.

Αυτό αποκάλυψε η δημοσιογράφος του ΡΙΚ Ρόνα Μιχαηλίδου σε ανταπόκριση λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της διυπουργικής υπό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Σύμφωνα πάντα με το κρατικό κανάλι η παράταση αλλά και οι ενδεχόμενες αναπροσαρμογές σε διατάγματα θα ανακοινωθούν σε 2 24ωρα, ημέρα κατά την οποία θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο.

Να σημειωθεί ότι όπως μετέδωσε η δημοσιογράφος του ΡΙΚ εντός της διυπουργικής συζητήθηκαν οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών, η συμμόρφωση των πολιτών με τα υφιστάμενα μέτρα ενώ λέχθηκε χαρακτηριστικά ότι είναι πολύ νωρίς για εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων από πλευράς επιστημόνων, αναφορικά με την πορεία των πραγμάτων.

Ασφαλή συμπεράσματα συμπληρώθηκε, θα μπορούν να εξαχθούν περίπου σε 15 μέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SigmaLive στο τραπέζι βρίσκεται και το ζήτημα της εορτής του Πάσχα. Όπως μας λέχθηκε δεν τίθεται θέμα αλλαγής των μέτρων κατά την διάρκεια των ημερών εκείνων. Αυτό που υπάρχει ως σκέψη ωστόσο είναι η μετάθεση της μέρας. Αυτό ωστόσο δεν είναι θέμα του Προεδρικού αλλά θέμα Ιεράς Συνόδου η οποία και θα λάβει μια τέτοια απόφαση. 

Όπως ενημερώνεται το SigmaLive o Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει τηλεφωνική συνομιλία τις επόμενες ώρες με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου στον οποίο και θα μεταφέρει την εισήγηση για μετάθεση του Πάσχα σε κατοπινή ημερομηνία. 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close