News , Guide

Με μία εφαρμογή στο κινητό θα ξέρεις αν υπάρχει συνωστισμός σε υπεραγορές

Μία καινοτόμα εφαρμογή στο κινητό τηλέφωνο δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να αποφεύγουν το συνωστισμό στις υπεραγορές

Δημοσιεύτηκε στις 06 Απριλίου 2020

Η Ομάδα WaitLess που τη δημιούργησε και που αποτελείται από Κύπριους ηλεκτρονικούς επιστήμονες, αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι πέραν των υπεραγορών, στοχεύει να προσθέσει και άλλες σημαντικές επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου τροφίμων και ποτών, φαρμακείων, κέντρων αιμοδοσίας, τράπεζες, κ.ά.
 
Το κοινό μπορεί να κατεβάσει την εφαρμογή μέσω του Google Play Store αναζητώντας την με το όνομα WaitLessCY ή ακολουθώντας τον πιο κάτω σύνδεσμο εδώ
  
Η καινοτομία έχει ήδη γνωστοποιηθεί στο Υφυπουργείο Έρευνας Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής.
 
Η Ομάδα WaitLess, θέλοντας να συμβάλει με το δικό της τρόπο στην αντιμετώπιση της ραγδαίας εξάπλωσης του Κορωνοϊού COVID-19 και στην προστασία της δημόσιας υγείας, ανέπτυξε με ιδίους πόρους μια έξυπνη εφαρμογή προκειμένου να ενημερώνονται οι πολίτες σε πραγματικό χρόνο, για την προσέλευση πελατών στις υπεραγορές της Κύπρου. Στόχος είναι η προώθηση της υπεύθυνης χρήσης της κατ’ εξαίρεση μετακίνησης προσώπων, αλλά και η προστασία των μελών του προσωπικού των υπεραγορών και των πελατών τους, αναφέρει η ανακοίνωση.
 
Προς υλοποίηση του στόχου αυτού δημιούργησε μια εφαρμογή για Android συσκευές και μέσα στις επόμενες μέρες σκοπεύει να κυκλοφορήσει και μία εφαρμογή για iOS συσκευές. Οι χρήστες της εφαρμογής θα μπορούν να ενημερωθούν κατά πόσο υπάρχει συνωστισμός στην υπεραγορά που επιθυμούν να επισκεφθούν, έτσι ώστε να αναβάλουν την επίσκεψή τους για αργότερα όταν θα υπάρχει μειωμένη κίνηση. Οι πληροφορίες θα παρέχονται από τους ίδιους τους χρήστες, αφού φυσικά συμφωνήσουν με την πολιτική απορρήτου καθώς και τους όρους χρήσης της εφαρμογής, με το να κοινοποιούν την τοποθεσία τους ώστε να ενημερώνονται οι πληροφορίες που παρέχονται από την εφαρμογή.
 
Η Ομάδα σημειώνει ότι σέβεται την ιδιωτικότητα των χρηστών. "Ως εκ τούτου η τοποθεσία της συσκευής των καταναλωτών δεν μπορεί να συσχετιστεί με κανένα τρόπο με τα άτομα ως εγγεγραμμένους χρήστες. Επίσης δεν διατηρείται κανένα ιστορικό σχετικά με τις τοποθεσίες, ούτε παρακολουθείται η διαδρομή που έχει ακολουθηθεί από οποιαδήποτε συσκευή ή χρήστη. Με αυτό τον τρόπο μπορούν όλοι οι καταναλωτές να βοηθήσουν με την παροχή αυτών των πληροφοριών οι οποίες θα γνωστοποιούνται σε πραγματικό χρόνο μέσω της εφαρμογής", προσθέτει η ανακοίνωση.
 
Αναφέρει ότι εκτός από την εφαρμογή, έχει αναπτυχθεί πλατφόρμα, η οποία δίνει τη δυνατότητα στις διευθύνσεις των υπεραγορών, εάν το επιθυμούν, να έχουν πρόσβαση έτσι ώστε μέσω αυτής, να παρέχουν οι ίδιοι τις ακριβείς πληροφορίες που σχετίζονται με την κίνηση και την πληρότητα των υπεραγορών, για αποφυγή συνωστισμού καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό καθίσταται αναγκαίο και στη βάση των νέων μέτρων που έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση, τα οποία μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι: «Η χρήση της κατ’ εξαίρεση μετακίνησης προσώπων, σύμφωνα με τις πρόνοιες του Εντύπου Β, περιορίζεται σε μια μόνο φορά την ημέρα».
 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close