Πάμε Ταξίδι , Guide

Ο κορωνοϊός πτώχευσε μια ακόμη αεροπορική εταιρεία…

Σε διαδικασία πτώχευσης η Thomas Cook Aviation

Δημοσιεύτηκε στις 04 Απριλίου 2020

Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η γερμανική αεροπορική εταιρεία Thomas Cook Aviation, όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Focus, επικαλούμενο ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα προς τους εργαζομένους της εταιρείας.

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία είχε στον στόλο της 6 αεροσκάφη της οικογένειας Airbus A320, με τα οποία πετούσε η θυγατρική της Condor. Όπως δήλωσε ο Ralf Nagel, διευθύνων σύμβουλος της Thomas Cook Aviation, η Condor το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊού. «Η Condor ακυρώνει τα συμβόλαια που είχαν ισχύ μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η Thomas Cook Aviation, είναι μια από τις πέντε αεροπορικές εταιρίες που διέθετε ο Όμιλος Thomas Cook πριν καταρρεύσει τον περασμένο Σεπτέμβριο. Κάποιες από αυτές επιβίωσαν και μετά την κατάρρευση του Ομίλου, ωστόσο όχι για πολύ.

Η Thomas Cook Aviation, ήταν θυγατρική της Γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Contor που και αυτή ανήκε στον Όμιλο Thomas Cook. Όταν κατέρρευσε ο Όμιλος, η Condor έλαβε βοήθεια από την γερμανική κυβέρνηση και συνέχισε τη λειτουργία της. Πρόσφατα αγοράστηκε από την πολωνική LOT ωστόσο πριν η εξαγορά λάβει τις τελικές εγκρίσεις από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές, ξεκίνησε το δράμα του Κορωνοϊού, οπότε η εξαγορά έμεινε σε εκκρεμότητα.

H Thomas Cook Aviation είχε μοναδικό πελάτη την Condor, για την οποία εκτελούσε πτήσεις από τις βάσεις της στο Ντίσελντορφ και τη Λειψία, μεταφέροντας τουρίστες σε θέρετρα της Μεσογείου, ανάμεσα στα οποία και ελληνικά. Η Condor διέκοψε τη συνεργασία με τη θυγατρική της, καθώς για το καλοκαίρι δεν προβλέπεται ιδιαίτερη τουριστική κίνηση. Μετά από αυτό για την Thomas Cook Aviation έσβησε το φως. Χθες υπέβαλε αίτηση πτώχευσης. Διέθετε στόλο από έξι αεροσκάφη, όλα Airbus A-320 και A-321.

Είναι η 3η ευρωπαϊκή εταιρεία και η 5η συνολικά στον κόσμο που κατεβάζει ρολά ελέω κορωνοϊού.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close