News , Guide

5+1 δωρεάν apps που θα κάνουν ευχάριστη την καραντίνα

Οι εφαρμογές που πρέπει να κατεβάσεις για τις μέρες του εγκλεισμού στο σπίτι

Δημοσιεύτηκε στις 04 Απριλίου 2020

Τώρα που η καθημερινότητα όλων μας περιορίζεται μέσα στο σπίτι μας, το κινητό μας και συγκεκριμένα οι εφαρμογές που έχουμε σε αυτό μπορούν να αποβούν σωτήριες για το πώς θα περάσουν τον άπλετο χρόνο που έχουμε στη διάθεσή μας.

Υπάρχει, λοιπόν, μια πληθώρα εφαρμογών (γνωστών και μη) που μπορούμε να κατεβάσουμε τώρα στο smartphone μας εντελώς δωρεάν, είτε γιατί δεν έχουμε κάτι καλύτερο να κάνουμε είτε γιατί θέλουμε να αξιοποιήσουμε κάπως πιο εποικοδομητικά τον ελεύθερό μας χρόνο.  

1. Libby (για Android και iOS)
Το να είσαι κλεισμένος στο σπίτι είναι η ιδανική συνθήκη για να ξεκινήσεις το διάβασμα. Το Libby είναι ένα από αυτά τα apps που διαθέτει μια μεγάλη γκάμα ηλεκτρονικών βιβλίων (ebooks) και audiobooks, τα οποία μπορείς να δανειστείς ψηφιακά από διάφορες βιβλιοθήκες.  

2. JustWatch (για Android και iOS)
Το να μπεις στην αγαπημένη σου streaming εφαρμογή είναι ασφαλώς ένας από τους καλύτερους τρόπους για να περάσει ευχάριστα ο χρόνος σου στο σπίτι, αλλά πώς θα ξέρεις ότι όλα όσα ανεβαίνουν εκεί σε ενδιαφέρουν πραγματικά; Το JustWatch κάνει ακριβώς αυτή τη δουλειά! Σου λέει, δηλαδή, σε ποια streaming υπηρεσία μπορείς να βρεις την αγαπημένη σου ταινία και έπειτα σου εμφανίζει τα νεότερα και πιο δημοφιλή πράγματα που μπορείς να βρεις εκεί.  

3. Google Duo (για Android και iOS)
Τις τελευταίες μέρες σίγουρα θα έχεις δει πολλές – άγνωστες μέχρι πρότινος – εφαρμογές για video calls να συζητιούνται ολοένα και περισσότερο. Όμως, το Google Duo θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η πιο πλήρης απ'όλες αυτές. Είναι εντελώς δωρεάν και επιτρέπει τις συνομιλίες με πάνω από οκτώ άτομα. Έχει μεγάλη ποικιλία σε φίλτρα και εφέ που μπορεί να παίζουν τριγύρω σου, ενώ σε περίπτωση που η βιντεο-κλήση έχει πρόβλημα, τότε μπορείς να στείλει και βίντεο-μήνυμα στους φίλους ή την οικογένειά σου.  

4. Houseparty (για Android και iOS)
Το Houseparty ανήκει επίσης στην κατηγορία των video call apps, αλλά ο χαρακτήρας του είναι λίγο πιο fun και λιγότερο "επίσημος", πράγμα που σημαίνει ότι κανείς δεν το χρησιμοποιεί για επαγγελματικά video meetings. Κάθε φορά που μπαίνεις online, έχεις τη δυνατότητα να συμμετέχεις σε διάφορες συνομιλίες (και ομαδικά τσατ), χωρίς να χρειαστεί να περιμένεις. Ένας ακόμη λόγος που έχει κάνει αρκετά δημοφιλή την εφαρμογή τις τελευταίες εβδομάδες είναι τα διασκεδαστικά games που έχει.

5. Design Home (για Android και iOS)
Αφού έχεις ήδη αλλάξει άπειρες φορές τη διαρρύθμιση στον χώρο σου τις τελευταίες μέρες που είσαι στο σπίτι, τώρα το μόνο που σου απομένει είναι να το κάνεις και ψηφιακά μέσω του Design Home. Το τελευταίο είναι εν μέρει video game και εν μέρει σου προσφέρει μια τεράστια ικανοποίησης γιατί έχεις την ευκαιρία να ολοκληρώσεις διάφορα πρότζεκτ και challenges που αφορούν το interior design, χωρίς να κουραστείς καθόλου. Μάλιστα, μπορείς ακόμη και να σχεδιάσεις το σπίτι των ονείρων σου!

6. Nuzzel (για Android και iOS)
Αυτές τις μέρες είναι πάρα πολύ εύκολο να μπουχτίσεις με όλες τις πληροφορίες που διαβάζεις και ακούς καθημερινά για την εξέλιξη της πανδημίας του νέου κορωνοϊού. Όμως, χάρη στο Nuzzel μπορείς να αποφύγεις όλον αυτόν τον διαδικτυακό θόρυβο. Κατεβάζοντάς το στο smartphone σου, έχεις την ευκαιρία να διαβάζεις μόνο τις πραγματικά σημαντικές ειδήσεις της ημέρας, ενώ παράλληλα βλέπεις τι κοινοποιούν οι φίλοι σου στο Facebook και το Twitter.    

Με πληροφορίες από το Wired & την Lifo.gr

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close