Μουσική , Music News

Eurovision 2020: Το εναλλακτικό show που θα ενώσει και φέτος την Ευρώπη

“Europe shine a light” το όνομα του show που θα μεταδόσει η EBU στη θέση της Eurovision 2020!

Δημοσιεύτηκε στις 04 Απριλίου 2020

Τελικά το βράδυ της 16ης Μαΐου δεν θα μας λείψουν τα τραγούδια της Eurovision 2020 από τους δέκτες μας. Η EBU σχεδιάζει να μεταδώσει μια εναλλακτική μορφή του αγαπημένου μας show, με τίτλο “Europe shine a light”. Την είδηση μετέδωσε πρώτο το διαδικτυακό περιοδικό DWDL που ασχολείται με των χώρο των media και στη συνέχεια επιβεβαίωσε το eurovision.tv.

O Jon Ola Sand, Διευθύνων Σύμβουλος του διαγωνισμού δήλωσε εκπροσωπώντας την EBU:
Δυστυχώς δεν θα έχουμε Eurovision φέτος. Εναλλακτικά, σκοπεύουμε να ενώσουμε την Ευρώπη στις 16 Μαΐου με ένα μοναδικό υψηλών προδιαγραφών πρόγραμμα. Προτρέπουμε όλους τους κρατικούς τηλεοπτικούς φορείς που θα λάμβαναν μέρος στη φετινή Eurovision να μεταδώσουν το show διαδίδοντας το πνεύμα ενότητας και συντροφικότητας.

Ο Sietse Bakker, Διευθυντής Εκτέλεσης Παραγωγής του ακυρωμένου φετινού Διαγωνισμού, δήλωσε συμπληρωματικά:
Θέλουμε να στήσουμε ένα show που θα προβάλει όχι μόνο τους 41 καλλιτέχνες που θα συμμετείχαν, αλλά να εμπνεύσει και τον κόσμο που έχει περιοριστεί σπίτι και να ενώσει τους Ευρωπαίους, ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες στιγμές. Φυσικά θα τιμήσουμε όσους έχουν πληγεί από την κρίση του κορονοϊου και όσους δουλεύουν σκληρά για να τον πολεμήσουν. Ας κάνουμε αυτές τις στιγμές στην ιστορία της Eurovision αξέχαστες!

Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε ότι γίνεται προσπάθεια να συμμετάσχουν και τα 41 επιλεγμένα τραγούδια και η μετάδοση να είναι ζωντανή και στις 41 χώρες. Παρ’ όλα αυτά τα τραγούδια θα ερμηνευτούν σε πιο μικρές χρονικά εκδοχές, αρκετά κάτω από τα προβλεπόμενα 3 λεπτά. Η EBU ανακύρηξε την εβδομάδα της 10ης-16ης Μαΐου ‘Εβδομάδα Eurovision’, ενθαρρύνοντας τα μέλη της να αφιερώσουν ραδιοτηλεοπτικό χρόνο στους συμμετέχοντες του φετινού ακυρωμένου διαγωνισμού αλλά και στην πλούσια ιστορία του θεσμού.

 

 

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ;
Σε συνέντευξή του στο DWDL, ο επικεφαλής του προγράμματος ψυχαγωγίας του κρατικού τηλεοπτικού φορέα της Γερμανίας ARD, Thomas Schreiber πρώτος αποκάλυψε τα σχέδια της EBU για το project ‘διάσωσης’ της Eurovision 2020:
Τη 16η Μαΐου θα λάβει χώρα ένα μεγάλο πανευρωπαϊκό δρώμενο, ακόμα και χωρίς τη Eurovision: το ‘Europe Shine a Light’. Αυτό είναι το όνομα της εκπομπής που, ελπίζουμε, θα φέρει κοντά 40 Ευρωπαϊκές χώρες και την Αυστραλία στις 21.00 ώρα Κεντρικής Ευρώπης. Δεν θα υπάρχει ψηφοφορία, αλλά όλη η Ευρώπη θα βρεθεί μαζί όπως έχουμε συνηθίσει. Οι φανς δεν θα μείνουν μόνοι τους και οι καλλιτέχνες θα βρουν μια πλατφόρμα για να αναδειχθούν.

O Schreiber είχε αναλάβει τη διοργάνωση εγχώριου εναλλακτικού show που θα μετέδιδε το ARD στις 16 Μαΐου, με τίτλο “Free European Song Contest”. Η ανακοίνωση της EBU έρχεται να κοντράρει τα σχέδια των Γερμανών. Παρ’ όλα αυτά, ο Schreiber δηλώνει:

Το βρίσκω δύσκολο για τη Γερμανία, μια από τις μεγάλες Ευρωπαϊκές χώρες, να μην είναι μέρος μιας Ευρωπαϊκής ιδέας. Επομένως θα είμαστε μέρος της και θα την υποστηρίξουμε τώρα, αν και ακόμα εξετάζουμε τις λεπτομέρειες του project.

Εκτός από τη Γερμανία, εναλλακτικές εκπομπές σχετικές με τη Eurovision 2020 σχεδίαζαν να προβάλουν στις 16 Μαΐου, βραδιά που θα γινόταν ο μεγάλος τελικός, η Ολλανδία, η Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Μένει να δούμε αν θα προχωρήσουν με τα σχέδιά τους ή θα τα τροποποιήσουν ή μεταθέσουν χρονικά.

Πηγή: eurovision.tv, DWDL.de

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close