News , Guide

Πέθανε από κορωνοϊό ο ταλαντούχος Ιταλός σχεδιαστής παπουτσιών Sergio Rossi

Απεβιώσε ο θρυλικός σχεδιάστης μόδας

Δημοσιεύτηκε στις 03 Απριλίου 2020


 Η Ιταλία θρηνεί χιλιάδες θανάτους από την πανδημία του κορονοϊού. Και τώρα θρηνεί τον θάνατο ενός ακόμη ανθρώπου. Tου θρύλου της ιταλικής μόδας, Sergio Rossi. Ο Ιταλός σχεδιαστής παπουτσιών, πέθανε την Τρίτη 2 Απριλίου σε ηλικία 85 ετών. Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Cesena, της πόλης που κατοικούσε, ο Rossi είχε νοσηλευτεί αφού βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

«Ήταν από τους πρώτους της που σχεδίασαν γυναικεία παπούτσια στην περιοχή της Forli και της Cesena, στα μέσα του 20ου αιώνα», ανέφερε σχετικά ο San Mauro Pascoli, δήμαρχος της Cesena.

 

 

H δήλωση του Riccardo Sciutto
Ο Riccardo Sciutto, CEO του brand Sergio Rossi, ανακοίνωσε τον θάνατό του στο Instagram, λέγοντας: «Σήμερα, όλοι στο Sergio Rossi συμμετέχουν στο να τιμήσουμε την μνήμη του αγαπητού μας Sergio, τον ιδρυτή που έκανε τα όνειρά μας πραγματικότητα. Ο Sergio Rossi ήταν ένας μάστερ και είναι μεγάλη μου τιμή που τον γνώρισα και κατάφερα να του παρουσιάσω τις ιδέες μας, στην αρχή του χρόνου. Το όραμά του και ο τρόπος προσέγγισής του θα συνεχίσει να μας οδηγεί, ενώ εξελίσσουμε το brand και την επιχείρηση. Αγαπούσε τις γυναίκες και είχε την ικανότητα να απαθανατίζει τη γυναικεία θηλυκότητα με έναν μοναδικό τρόπο, δημιουργώντας την τέλεια “επέκταση” στα πόδια μιας γυναίκας, μέσω των παπουτσιών του. Η μεγάλη και λαμπρή ιστορία μας, ξεκίνησε από το όραμά του και γι’ αυτό θα θυμόμαστε την δημιουργικότητά του για πάντα.»


Λίγα λόγια για το ξεκίνημα της καριέρας του
Γεννημένος στην Cesena το 1935, τον Sergio Rossi κέρδισε η μόδα από μικρή ηλικία. Στα 50s με τη βοήθεια του πατέρα του, άνοιξε το πρώτο εργοστάσιο παπουτσιών. Το 1968 ίδρυσε τον ομώνυμο οίκο του. Από τότε η καριέρα του είχε ανοδική πορεία με τις συνεργασίες διάσημων οίκων μόδας, όπως αυτούς τον Versace, Dolce & Gabbana και Azzedine Alaïa. Το 1999 μπήκε στον όμιλο Kering, ο οποίος ανέλαβε την διοίκηση του οίκου. Το 2015 αποσύρθηκε και επίσημα από τον οίκο.

Τα σανδάλια που έμειναν στην ιστορία
Ο Sergio Rossi ήταν γνωστός για τα σανδάλια που κατασκεύαζε. Τα Opanca με την χαρακτηριστική στρογγυλή σόλα, είναι τα πιο γνωστά του Ιταλού σχεδιαστή. Ακόμα κι αν τα extravagant σχέδια των παπουτσιών του ήταν από τις top επιλογές των γυναικών, τα Opanca ήταν αυτά που κέρδισαν τις γυναίκες. Και αυτό γιατί εξέπεμπαν μια σοφιστικέ διάθεση στις εμφανίσεις των γυναικών.

Ο θάνατος του Sergio Rossi είναι ένας ακόμη στους χιλιάδες της ευρωπαϊκής πόλης. Η Ιταλία έχει καταγράψει τους περισσότερους θανάτους από κάθε άλλη χώρα από την πανδημία του COVID-19.


 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close