Κινηματογράφος , Συνεχίζονται

6 κλασικές, μεγάλες σειρές που μπορείς τώρα να δεις ολόκληρες

Βάλε τις στην watchlist σου

Δημοσιεύτηκε στις 03 Απριλίου 2020

Το σινεμά, η τηλεόραση και η ποπ κουλτούρα εν γένει προσφέρουν αμέτρητους τρόπους να ταξιδέψουμε βρίσκοντας ενδιαφέροντες ήρωες, συναρπαστικές ιστορίες και φανταστικούς κόσμους. Κάθε εβδομάδα προτείνουμε τρόπους να ξεφύγουμε.

Κλασικές, μεγάλες σειρές όπως εκείνη τη δραματική σειρά εποχής που πάντα φοβόσουν λίγο να αρχίσεις, όπως την κωμωδία που έχουν δει οι πάντες αλλά δεν έβρισκες χρόνο για τα 200 της επεισόδια, για εκείνο το πολυβραβευμένο show που το φύλαγες πάντα για μια άλλη στιγμή, για εκείνο το κλασικό sci-fi που δεν ήξερες από πού να το πρωτοπιάσεις.

Τώρα είναι η στιγμή. Αυτές οι σειρές είναι όλες αναγνωρισμένες, πολυβραβευμένες, και αγαπητές στο κοινό.

Διαλέγεις και παίρνεις, ανάλογα με την όρεξη.

Mad men
Η δραματική σειρά του Μάθιου Γουάινερ έκανε σταρ τον Τζον Χαμ, σάρωσε στα Έμμυ και χαρτογράφησε την Αμερική των 50s και των 60s, πάνω στην περίοδο των μεγάλων αγώνων και της μεγάλης αλλαγής, μέσα από τα μάτια μιας ομάδας διαφημιστών στη Νέα Υόρκη. Και το έκανε με ονειρική διάθεση και απαράμιλλο στυλ.

Διάρκεια: 7 σεζόν, 92 επεισόδια, 40-50 λεπτών

Πού το βρίσκεις: Netflix

The Office

Σε ένα τοπικό γραφείο ενός corporate κολοσσού, οι υπάλληλοι γίνονται φίλοι, γίνονται εραστές, σπάνε πλάκα, τσακώνονται, και γενικά ζουν την απολαυστικά συνηθισμένη καθημερινότητά τους. Με πρωταγωνιστή τον Στιβ Καρέλ στο ρόλο ενός αξιολάτρευτα uncool αφεντικού και ένα σπουδαίο καστ γεμάτο γνώριμες φάτσες. Όχι απλά σκέτη απόλαυση, αλλά ίσως και η πιο επιδραστική κωμωδία της τελευταίας 20ετίας, με το ψευδοντοκιμαντερίστικο στυλ της ομιλίας και των διαρκών αντιδράσεων προς την κάμερα να επικρατούν στυλιστικά σε αμέτρητες σειρές που ακολούθησαν. Το απόλυτο σίτκομ εργασιακής -και όχι μόνο- καθημερινότητας.

Διάρκεια: 9 σεζόν, 201 επεισόδια, 20 λεπτών

Πού το βρίσκεις: Amazon Prime Video

The Good Wife

Και τώρα κάτι δικηγορικό. Η σύζυγος ατιμασμένου πολιτικού αναζητά μια νέα αρχή σε δικηγορική φίρμα ενός παλιού της έρωτα. Για 7 αγνού οπερατικού μεγαλείου σεζόν, η Αλίσια Φλόρικ (της Τζουλιάνα Μάργκολις) θα προσπαθεί επί ματαίω να διαχωρίσει το προσωπικό από το επαγγελματικό και το αναγκαίο από το ηθικό καθώς γύρω της υφαίνεται με μαεστρία μια πολύχρωμη ταπετσαρία χαρακτήρων και καταστάσεων. Και πολιτική και έρωτας και καθηλωτικές σκηνές δικαστηρίου, και δράμα και κωμωδία και σουρεαλισμός. Μια από τις τελευταίες σπουδαίες procedural σειρές που μας έδωσε η τηλεόραση.

Διάρκεια: 7 σεζόν, 156 επεισόδια, 40 λεπτών

Πού το βρίσκεις: Amazon Prime Video

Breaking Bad

Ίσως η σύγχρονη σειρά με τους πιο ορκισμένους φανς, το “Breaking Bad” ξεκινά από μια τηλεοπτικότατη, εξωφρενική αρχική τοποθέτηση (αν ένας απλός καθηγητής χημείας μάθαινε πως πεθαίνει και αποφασίζει να γίνει ο πιο φοβερός και τρομερός έμπορος ναρκωτικών για να αφήσει λεφτά να ζήσει η οικογένειά του) και πετυχαίνει κάθε στόχο στην καθηλωτική του διαδρομή όντας ένας απολαυστικός συνδυασμός αντιηρωικής ηθικής τραγωδίας, γουέστερν και σλάπστικ καρτούν. Ο Μπράιαν Κράνστον δε μπορούσε να σταματήσει να κερδίσει βραβεία για το ρόλο του ως Γουώλτερ Γουάιτ, και το σύμπαν ηρώων της σειράς γέννησε ένα μάτσο εμβληματικούς ήρωες που τα έβαλαν (ή προσπάθησαν να τα βάλουν) με τον ξακουστό Χάιζενμπεργκ.

(Καθόλου παράξενο που η σειρά έχει ήδη γεννήσει 2 spin-off: Ένα -κατά πολλούς ανώτερο- πρίκουελ “Better Call Saul” και την γλυκιά τηλεταινία-συνέχεια “El Camino”. Όλα τα βρίσκουμε στο Netflix.)

Διάρκεια: 5 σεζόν, 62 επεισόδια, 40-50 λεπτών

Πού το βρίσκεις: Netflix

The Shield

Μιλώντας για αντι-ήρωες, το σαιξπηρικότερο των αστυνομικών περιπετειών που μας έδωσε η τηλεόραση της 20ετίας είναι αναμφίβολα το αδιανόητα νευρώδες αριστούργημα “The Shield”, για μια άκρως διεφθαρμένη ομάδα κρούσης που βρίσκεται υπεράνω νόμου στο Λος Άντζελες. Όμως μια συγκεκριμένη εγκληματική πράξη θα ξεκινήσει ένα ντόμινο συνεπειών που θα κυνηγάει την ομάδα μέχρι την τελική έκρηξη. Καθηλωτικό, αγωνιώδες, τραγικό παιχνίδι βίας και ηθικής με πλειάδα αξέχαστων από μεγάλους ηθοποιούς (Γκλεν Κλόουζ και Φόρεστ Γουίτακερ εμφανίζονται κι οι δύο σε ρόλους-κλειδιά στην πορεία του δράματους), με κάθε σεζόν να σφίγγει κι άλλο τη θηλιά. Ένα από τα καλύτερα πιλοτικά επεισόδια κι ένα από τα καλύτερα φινάλε στην ιστορία της τηλεόρασης, για μια σειρά που δε σε αφήνει δευτερόλεπτο.

Διάρκεια: 7 σεζόν, 88 επεισόδια, 40-50 λεπτών

Πού το βρίσκεις: Amazon Prime Video

ΟΛΑ τα Star Trek

Αφήσαμε για το τέλος το ογκωδέστερο πρότζεκτ όλων. Ταξίδεψε σε κάθε γωνιά του διαστήματος ακολουθώντας τις περιπέτειες του πληρώματος του Έντερπραϊζ (και όχι μόνο) και καθώς το σύμπαν της σειράς μεγαλώνει μέσα από τις μετέπειτα συνέχειες, από τον Σποκ μέχρι τον Πικάρντ. Άλλα πληρώματα, άλλες αποστολές, άλλοι κόσμοι, αλλά ένα συνεπές όραμα απλωμένο στις δεκαετίες: Ενός μέλλοντος όπου η ανθρωπότητα ενωμένη αναζητά το επόμενο μεγάλο σύνορο. Ο τηλεοπτικός κόσμος του “Star Trek” αριθμεί 5 ολοκληρωμένες κλασικές σειρές, 1 animation εκδοχή, καθώς και 2 σύγχρονες αναβιώσεις που προβάλλονται αυτή τη στιγμή. (Το “Star Trek: Discovery” στο Netflix και το “Picard” στο Amazon Prime Video.)

Διάρκεια:

Star Trek: 3 σεζόν, 79 επεισόδια, 45 λεπτών

Star Trek: The Next Generation: 7 σεζόν, 178 επεισόδια, 45 λεπτών

Star Trek: Voyager: 7 σεζόν, 176 επεισόδια, 45 λεπτών

Star Trek: Deep Space Nine: 7 σεζόν, 172 επεισόδια, 45 λεπτών

Star Trek: Enterprise: 4 σεζόν, 98 επεισόδια, 45 λεπτών

Star Trek: The Animated Series: 2 σεζόν, 22 επεισόδια, 25 λεπτών

Πού το βρίσκεις: Netflix

Πηγή: news247.gr

 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close