Cine News , Κινηματογράφος

To κωμικό, ανάλαφρο και κεφάτο "Community" ήρθε στο Netflix για να σου φτιάξει τη διάθεση

Το κωμικό «Community» επανέρχεται στις οθόνες μας (ίσως) την πιο κατάλληληστιγμή

Δημοσιεύτηκε στις 02 Απριλίου 2020

Το «Community» μόλις (την 1η Απριλίου) έκανε πρεμιέρα στο Netflix κι αυτό μας φτιάχνει πολύ τη διάθεση!

Πλέον όλες οι σεζόν του «Community» είναι διαθέσιμες στην πλατφόρμα και σημαίνουν την εκκίνηση του πιο απολαυστικού binge-watching των ημερών.

Ο δημιουργός του, Νταν Χάρμον («Rick and Morty»), έφερε το «Community» το 2009 στο αμερικανικό δίκτυο NBC και η σειρά, μέχρι το 2015 που ολοκληρώθηκε με διάφορα σκαμπανεβάσματα στο ενδιάμεσο, απέκτησε το δικό της φανατικό κοινό και αναδείχτηκε σε ένα καλτ τηλεοπτικό διαμάντι γεμάτο αυτοαναφορικό χιούμορ και ξεκαρδιστικές pop culture αναφορές.

Η αλήθεια είναι πως το κωμικό «Community» επανέρχεται στις οθόνες μας ίσως την καταλληλότερη στιγμή, τώρα που ο χρόνος είναι άπλετος και η δίψα για κάτι ανάλαφρο και κεφάτο είναι πιο μεγάλη από ποτέ. Η παρουσία των λέξεων «κωμωδία», «ανάλαφρο» και «κεφάτο» στην ίδια πρόταση ίσως να παραπέμπουν σε κάτι επιφανειακό και… ασόβαρο, τα πράγματα όμως στην περίπτωση του «Community» είναι πολύ σοβαρά καθώς στην ουσία πρόκειται για ένα από τα καλύτερα sitcom στην ιστορία της αμερικανικής τηλεόρασης.

Οι κωμικοτραγικές περιπέτειες μιας ανορθόδοξης παρέας losers που φοιτούν σε ένα κοινοτικό κολέγιο της κακιάς ώρας θα μπορούσε να είναι το story της σειράς, γραμμένο έτσι απλά, όμως είναι δύσκολο να περιγράψεις το εφευρετικό μεγαλείο που κρύβεται πίσω από αυτήν την meta-απλότητα.

Μιλάμε για μια κωμική αμερικανιά εικοσάλεπτων επεισοδίων, όμως μέσα σε αυτά θα δεις τους χαρακτήρες να γίνονται 8-bit, να παίρνουν μορφή από πλαστελίνη, να ταξιδεύουν σε παράλληλα σύμπαντα για να αντιμετωπίσουν τους διαβολικούς τους κλώνους, να χτίζουν ένα αστείο και να το κρατούν ζωντανό ολόκληρες σεζόν μέχρι να φτάσει στην κορύφωσή του σχεδόν τρία χρόνια αργότερα (βλέπε Σκαθαροζούμης), να στήνουν talk show και να σχολιάζουν τη ζωή τους παίρνοντας συνεντεύξεις από τους εαυτούς τους, να χάνονται στον κόσμο του D&D και να δημιουργούν μια ολοκαίνουργια σεζόν-μέσα-στη-σεζόν απλά και μόνο από αναμνήσεις. Ναι, το «Community» είναι τόσο χαοτικό και παράλληλα τόσο σπουδαίο, που δεν έχει νόημα να το «διαβάσεις»· αρκεί μόνο να το δεις, να αφεθείς και να το απολαύσεις.

Σημειώστε ότι όλα αυτά συμβαίνουν μόνο στις τρεις πρώτες σεζόν, όπου στο δημιουργικό τιμόνι βρισκόταν ο Νταν Χάρμον. Έπειτα από την τέταρτη, σχεδόν απογοητευτική σεζόν που πολλοί από τους φαν επέλεξαν να προσπεράσουν και ύστερα από λαϊκή απαίτηση, ο εκρηκτικός και παράλληλα ευφυής Χάρμον πήρε ξανά τα ηνία της δημιουργίας του για δύο ακόμα κύκλους που έφεραν πολλές αλλαγές ακόμα και στο καστ.

Οι διαφωνίες του Τσέβι Τσέις με την παραγωγή οδήγησαν στον «θάνατο» του χαρακτήρα του (ακόμα κι αυτός έγινε με την «τιμή» που άξιζε ένα από τα βασικά μέλη του καστ), ενώ ο εξαιρετικός Ντόναλντ Γκλόβερ αποχαιρέτησε τον Τρόι, τον χαρακτήρα του, σε ένα από τα πιο συγκινητικά «φινάλε», αποχωρώντας οικειοθελώς για να γίνει εντέλει με τεράστια επιτυχία ο Ερν του αριστουργηματικού «Atlanta» αλλά και ο Τσάιλντις Γκαμπίνο, το μουσικό του alter ego του «This is America». Ας είναι. Ακόμα κι έτσι, αυτές οι τρεις πρώτες σεζόν αρκούν για να βάλουν το «Community» στο πάνθεον της τηλεοπτικής κωμωδίας.

Κι αν θεωρείτε ότι έχει περάσει η μπογιά του, ετοιμαστείτε για…ταύτιση βλέποντας τα καραντινάτα [sic] επεισόδια «Epidemiology» (σεζόν 2, επεισόδιο 6) με τους φοιτητές να εγκλωβίζονται στο κολέγιο και να μετατρέπονται σε ζόμπι, «Cooperative Calligraphy» (σεζόν 2, επεισόδιο 8) με την παρέα να αμπαρώνεται σε μια αίθουσα και να τσακώνεται για ένα χαμένο στυλό αλλά και το κορυφαίο «Conspiracy Theories and Interior Design» (σεζόν 2, επεισόδιο 9) όπου ο Άμπετ και ο Τρόι φορούν τις πιτζάμες τους και να φτιάχνουν φρούρια από κουβέρτες και μαξιλάρια. Easter egg: Κάπου θα δείτε και τον αλλοπρόσαλλο κοσμήτορα να απολυμαίνει τα χέρια του ενώ αυτοσχεδιάζει τραγούδια, ενώ σε καμία περίπτωση μην ακολουθήσετε τις οδηγίες «αντρικού φτερνίσματος» του Πιρς...

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close