News , Guide

Νέα ανακοίνωση για τις μετακινήσεις που αφορούν κατοικίδια ζώα

Διευκρινιστική ανακοίνωση σχετικά με την μετακίνηση σκύλών εξέδωσε το Υπουργείο Γεωργίας

Δημοσιεύτηκε στις 31 Μαρτίου 2020

Στην ανακοίνωση αναφέρει, ότι σε σχέση με τις πρόνοιες του τελευταίου Διατάγματος που εξέδωσε ο Υπουργός Υγείας, διευκρινίζεται ότι κηδεμόνες κατοικίδιων ζώων μπορούν να μετακινούνται για τις ανάγκες των κατοικιδίων τους, σε χώρο γύρω από την οικία τους, χωρίς να απαιτείται η αποστολή μηνύματος SMS στην υπηρεσία μηνυμάτων 8998 ή η συμπλήρωση του εντύπου Β.

Στην προκειμένη περίπτωση, αποδεικτικά στοιχεία θα θεωρούνται το ίδιο το κατοικίδιο ζώο και η εύλογη απόσταση από την οικία του κηδεμόνα, σημειώνει τέλος.

Εξάλλου, το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου έτυχε σήμερα ενημέρωσης, για τα νέα μέτρα διακίνησης των πολιτών που έχουν κατοικίδιο, από το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Το Κόμμα για Ζώα Κύπρου διαμηνύει πως βρίσκεται δίπλα στους πολίτες και συμμερίζεται πρώτο τις ανησυχίες των φιλόζωων.

Στο μεταξύ, ο Παγκύπριος Κτηνιατρικός Σύλλογος ζητά εξαιρέσεις στις μετακινήσεις των πολιτών, για σκοπούς ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και καθημερινής φροντίδας των κατοικίδιων ζώων.

Σε ανακοίνωσή του, ο Παγκύπριος Κτηνιατρικός Σύλλογος αναφέρει ότι με επιστολές του προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Υγείας, ζητά όπως γίνουν τροποποιήσεις στους νέους περιορισμούς που τέθηκαν στη διακίνηση των πολιτών και επηρεάζουν την καθημερινή φροντίδα και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των κατοικίδιων ζώων.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close