Cine News , Κινηματογράφος

10 αστυνομικές σειρές για τους λάτρεις του μυστηρίου

Θα κρατήσουν το ενδιαφέρον σου αμείωτο

Δημοσιεύτηκε στις 31 Μαρτίου 2020

Τώρα που όλοι μένουμε σπίτι λόγω του κορωνοϊού, ένα δυνατό μυστήριο που αναζητάει τη λύση είναι ένας καλός τρόπος για να περάσετε την ώρα σας και ταυτόχρονα να ακονίσετε το μυαλό σας κάνοντας ένα διάλειμμα από τις αγχωτικές σκέψεις.

Εμείς λοιπόν σας προτείνουμε αστυνομικές σειρές για δυνατούς λύτες, που θα σας κρατήσουν συντροφιά μέσα στη καραντίνα.

 

Οι περιπέτειες του Ηρακλή Πουαρό
Παλιά αλλά αξεπέραστη, αυτό που λέμε all time classic βασίζεται στα αστυνομικά μυθιστορήματα και διηγήματα της Άγκαθα Κρίστι, που έχουν ως κεντρικό ήρωα τον αγαπημένο, αινιγματικό, εκκεντρικό και εξαιρετικά ευφυή διάσημο ντετέκτιβ Ηρακλή Πουαρό. Εδώ τον ερμηνεύει ο Ντέιβιντ Σάτσετ -ίσως στην καλύτερη εκδοχή. Ακόμα κι αν την έχετε δει και ξέρετε τις απαντήσεις για κάθε αίνιγμα, είναι από τις ελάχιστες αστυνομικές σειρές που άνετα μπορείτε να επαναλάβετε.

 


Dogs of Berlin
Οι αστυνομικοί Ερόλ Μπιρκάν και Κουρτ Γκρίμερ διερευνούν τη δολοφονία του Γερμανότουρκου σταρ του ποδοσφαίρου, Ορκάν Έρντεμ. To γεγονός φέρνει το Βερολίνο σε μία κατάσταση αναβρασμού, καθώς η λίστα των πιθανών υπόπτων είναι μεγάλη: οι νεοναζί από το Μαρτσάν, η συμμορία της λιβανέζικης οικογένειας από την ίδια γειτονιά με τον ποδοσφαιριστή, οι Τούρκοι εθνικιστές που είναι θυμωμένοι με τον σούπερ σταρ, οι οπαδοί του ποδοσφαίρου, η μαφία του Βερολίνου ή μήπως η αλυσίδα των αποδεικτικών στοιχείων οδηγεί ακόμη και στις υψηλότερες βαθμίδες; Από τις καλύτερες σειρές των τελευταίων χρόνων, η γερμανική συμπαραγωγή του Netflix συνδυάζει σασπένς και πολιτικό στοχασμό, σε βάζει διαρκώς στη διαδικασία όχι μόνο να αναζητάς τον ύποπτο, αλλά να στοχαστείς πάνω στους ενόχους τους συστήματος μέσα από μια περιπλάνηση στους πιο σκοτεινούς δρόμους του μητροπολιτικού Βερολίνου.

 

 

 

Τhe bridge
Από τη Σκανδιναβία, που κατέχει αναμφίβολα την πρώτη θέση στην αστυνομική λογοτεχνία, έρχεται αυτή η σειρά που ξεκινάει με την ανακάλυψη ενός πτώματος ακριβώς πάνω στα σύνορα των δύο χωρών. Ο ντετέκτιβ Μάρκο Ρουίζ και η Αμερικανίδα συνάδελφός του Σόνια Κρος, αναζητούν τον κατά συρροήν δολοφόνου που δρα και στις δύο πλευρές για να έρθουν αντιμέτωποι με μια σειρά από παράνομα κυκλώματα λαθρομεταναστών trafficking, καρτέλ και λαθρεμπόρων όπλων. Εξαιρετική ατμόσφαιρα κι ένα δυνατό πρωταγωνιστικό δίδυμο που αποτελούν η Νταïάν Κρούγκερ («Άδωξοι Μπάσταρδη», «Τροία») κι ο εξαιρετικός Ντέμιαν Μπισίρ, τον οποίο έχουμε δει ως Φιντέλ Κάστρο στο «Che» (2008), θα σας καθηλώσουν από το πρώτο επεισόδιο.

 

 

The Fall
Ένας κατά συρροή δολοφόνος που παραμονεύει τα θύματά του στην περιοχή του Μπέλφαστ και μια ταλαντούχα Επιθεωρήτρια της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, που θα κάνει τα πάντα για να τον συλλάβει, έρχονται αντιμέτωποι σε ένα καταιγιστικό παιχνίδι γάτας-ποντικιού. Μπορεί το θέμα να ακούγεται κοινότοπο, αφού οι σειρές που ασχολούνται με serial killers δίνουν και παίρνουν, όμως αυτή η παραγωγή του BBC γυρισμένη στο Μπέλφαστ, αποκαλύπτει εξαρχής ποιος είναι ο δολοφόνος και παρόλα αυτά μας κρατάει σε αγωνία μέσα από ένα δεξιοτεχνικό mind game ανάμεσα στην Τζίλιαν Άντερσον -ίσως στον καλύτερο της ρόλο- και στον γοητευτικό Τζείμς Ντόρναν.

 

 

True Detective
Ένα έγκλημα που έγινε το 1995 έρχεται ξανά στο φως, αναγκάζοντας τους αστυνομικούς που είχαν αναλάβει τότε την υπόθεση να επιστρέψουν ξανά στην δράση. Κάθε σεζόν της σειράς αποτελεί μία ξεχωριστή ιστορία, με διαφορετικό cast, αλλά πάντα με σπουδαία ονόματα να παρουσιάζονται στην οθόνη μας. Η σειρά έχει κερδίσει τα 24 από τα 38 βραβεία για τα οποία είχε προταθεί, θεωρείται μια από τις καλύτερες όλων των εποχών και δικαίως αφού εδώ οι διαρκείς σεναριακές ανατροπές και οι πολυσύνθετοι χαρακτήρες δημιουργούν έναν ενδιαφέροντα συνδυασμό.

 

 

The Sinner
Μια νεαρή μητέρα, η Κόρα Τανέτι, σκοτώνει, χωρίς να μπορεί να συνειδητοποιήσει γιατί έναν άντρα εν ψυχρώ. Ο ντετέκτιβ Χάρι Αμπρόζ που αναλαμβάνει την υπόθεσή της, προσπαθεί να τη βοηθήσει να ανασύρει από το παρελθόν της βίαια μυστικά προκειμένου να καταλάβει το κίνητρό της. Βασισμένη στο best-seller της Γερμανίδας Petra Hammesfahr, η συγκεκριμένη σειρά έχει κερδίσει τους θεατές του Netflix, με την Τζέσικα Μπίελ να κλέβει τις εντυπώσεις, αποδεικνύοντας πως όταν η καθημερινότητα ανατρέπεται απρόσμενα, πάντα υπάρχει μια πληγή από το παρελθόν.

 

 

Broadchurch
Ένα εντεκάχρονο αγόρι δολοφονείται κάτω από περίεργες συνθήκες σε μια φιλήσυχη πόλη. Την υπόθεση αναλαμβάνουν ένας ντετέκτιβ και μια υπαστυνόμος , με σκοπό να εξιχνιάσουν το έγκλημα και να τιμωρηθεί ο ένοχος. Ο Σκωτσέζος ηθοποιός Nτέιβιντ Τέναντ και η βραβευμένη με Όσκαρ για την «Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου Ολίβια Κόλμαν προσπαθούν να βρουν την άκρη του νήματος μιας περίεργης υπόθεσης, κρατώντας τις ευαίσθητες ισορροπίες μιας φαινομενικά ειρηνικής αλλά κλειστής κοινότητας.

 

 

Criminal
Από πολλούς θεωρείται η πιο φιλόδοξη αστυνομική παραγωγή του Netflix, καθώς όλα τα επεισόδια είναι γυρισμένα σε διαφορετικές χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία, η Γερμανία και η Ισπανία, όλα με τοπικά καστ και συνεργεία και γραμμένα στην εκάστοτε γλώσσα. Η δράση τοποθετείται αυστηρά μέσα σε μια αίθουσα ανάκρισης -ξεχάστε δηλαδή τις καταδιώξεις και τα κυνηγητά- και εστιάζει στα ψυχολογικά παιχνίδια που προκύπτουν μεταξύ ντετέκτιβ και υπόπτων.

 

 

The Killing
Η απόμακρη ντετέκτιβ Σάρα Λόυντ, αναλαμβάνει να εξιχνιάσει υποθέσεις δολοφονιών στη μυστηριώδη Κοπεγχάγη μαζί με τον συνεργάτη της. Ακολουθώντας την αισθητική του Nordic Noir, η σειρά σε κάθε σεζόν πραγματεύεται μία διαφορετική υπόθεση και παρά τους αργούς ρυθμούς της έχει υποβλητική ατμόσφαιρα και δυνατές ερμηνείες.

 

 

Babylon Berlin
To 1929 ο ντετέκτιβ Γκέρεον Ραθ φτάνει στο Βερολίνο για να εξερευνήσει ένα κύκλωμα πορνείας, που ελέγχεται από την ρώσικη μαφία.Με φόντο μια από τις πιο προοδευτικές πόλεις του πλανήτη εκείνη την εποχή, η σειρά καταγράφει μια σημαντική ιστορική στιγμή, την άνοδο του εξτρεμιστικού κινήματος της δεξιάς καθώς η οικονομία βρίσκεται σε κρίση, χωρίς όμως να υπολείπεται σε ένταση και αγωνία.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close