Cine News , Κινηματογράφος

Blacklist: Η αστυνομική σειρά που θα σε κάνει να ξεχάσεις

Τη διαλέξαμε για να τη δούμε, τώρα στην περίοδο της κατ΄οίκον διαβίωσης

Δημοσιεύτηκε στις 29 Μαρτίου 2020

Τρομοκράτες, κατά συρροή τοπικοί δολοφόνοι, εγκληματίες με διεθνή καριέρα αλλά και άλλοι περισσότερο αθώοι: από τον 17χρονο που βυθίζει μαι πόλη στο σκοτάδι, μέχρι τον Ιάπωνα ναρκέμπορο που απέδρασε για να εκδικηθεί, έως τους Σέρβους εκτελεστές και τον πολιτικό που στήνει τροχαίο με πτώση σε ποτάμι για να κερδίσει αναγνωρισιμότητα.

Για να βλέπουν 7 εκατομμύρια άτομα κάθε νέο επεισόδιο, δεν μπορεί κάτι θα έχει αυτή η σειρά, που παίζεται από το 2013 στο NBC.

Τη διαλέξαμε για να τη δούμε, τώρα στην περίοδο της κατ΄οίκον διαβίωσης
Βασικό κριτήριο για να την επιλέξουμε ήταν οι πολλές σεζόν με πολλά επεισόδια, αλλά ήταν έκπληξη η πλοκή, το “μοτίβο” των επεισοδίων, που είναι αυτοτελή κατά ένα τρόπο (και βασικά εγκληματία από τη λίστα), αλλά παράλληλα να τρέχει και η βασική πλοκή μεταξύ των πρωταγωνιστών.

Η δράση είναι καταιγιστική, τα τοπία από όλη την υφήλιο πανέμορφα, οι βασικοί ρόλοι στέρεοι, τυλιγμένοι με μυστήριο και με το ερώτημα για τις πραγματικές προθέσεις του καθενός.

Τρομοκράτες, κατά συρροή τοπικοί δολοφόνοι, εγκληματίες με διεθνή καριέρα αλλά και άλλοι περισσότερο αθώοι: από τον 17χρονο που βυθίζει μαι πόλη στο σκοτάδι, μέχρι τον Ιάπωνα ναρκέμπορο που απέδρασε για να εκδικηθεί, έως τους Σέρβους εκτελεστές και τον πολιτικό που στήνει τροχαίο με πτώση σε ποτάμι για να κερδίσει αναγνωρισιμότητα: ανεξάντλητη η ποικιλία εγκλημάτων.

Ένας πρώην αξιωματικός του Ναυτικού έχει εδώ και χρόνια αλλάξει πίστα. “Μετατάχθηκε” στο πλήρως οργανωμένο έγκλημα και αποφασίζει να παραδοθεί στο FBI. Αρχίζει να τους παραδίδει εμβληματικούς εγκληματίες, υπό την προϋπόθεση να συνεργάζεται στενά με μία μόνο νέα πράκτορα και επιπλέον να απολαμβάνει την ελευθερία του, καθώς και να έχει συχνά πρόσβαση σε άκρως εμπιστευτικές και διαβαθμισμένες πληροφορίες.

Ο μυστηριώδης Ρέιμοντ Ρέντιγκτον με τις γνωριμίες του ανά την υφήλιο, με αυτούς που κινούν τα νήματα από το παρασκήνιο, βρίσκεται αντιμέτωπος με έναν αόρατο εχθρό, που είναι πιο υπομονετικός, πιο οργανωμένος και περισσότερο αόρατος από τον ίδιο.

Η Blacklist ξεκαθαρίζει σιγά-σιγά, όχι όμως και η σύνδεση του Ρεντ με τη Λιζ, η οποία έχει ενδείξεις πως ο σύζυγός της είναι ψεύτικος, πως ίσως η δουλειά του ήταν να μπει στη ζωή της.

Η λίστα του Ρέντιγκτον περιλαμβάνει ακόμη και εγκληματίες που οι αρχές αγνοούσαν την ύπαρξη τους, όπως άλλωστε κρυφό είναι και το τμήμα του FBI που στεγάζεται στο “Ταχυδρομείο”. Εκεί που δεν είναι όλοι οι πράκτορες “καθαροί”.

Ο James Spader είναι εκπληκτικός, σε μια σειρά που μοιάζει να έχει δομηθεί πάνω στο αστείρευτο ταλέντο του. Πολύ καλή και η Megan Boone, δίχως όμως να έχει τη γκάμα παιξίματος του Red.

Η παραγωγή του NBC, της οποίας τα δικαιώματα έχει εξασφαλίσει το Netflix, είναι βέβαιο πως θα σας κάνει να ξεχάσετε, έστω για λίγο, τον ιό με την κορώνα.

 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close