Things to Do , Τα καλύτερα της Κύπρου

5 ρομαντικά μυθιστορήματα, που θα σου κρατήσουν απόλυτη συντροφιά στο σπίτι

Διαβάζοντας ένα βιβλίο αφήνετε το μυαλό σας να ταξιδέψει και το αποδεσμεύετε από τις δυσάρεστες πληροφορίες

Δημοσιεύτηκε στις 26 Μαρτίου 2020

Είναι οι ημέρες αυτές που περνάμε λίγο δύσκολες, καθώς αλλάζουν αρκετά πράγματα στην καθημερινότητα και τη ρουτίνα που είχαμε συνηθίσει όλο αυτό τον καιρό. Ένα από τα πολύ θετικά αυτής της κατάστασης είναι ο ελεύθερος χρόνος που έχει προστεθεί σε αυτή τη νέα καθημερινότητά μας.

Μήπως ήρθε, λοιπόν η ώρα να αφιερώσετε λίγο χρόνο στον εαυτό σας, και τι καλύτερο από να τον αξιοποιήσετε με ένα ρομαντικό μυθιστόρημα στα χέρια σας; 

Διαβάζοντας ένα βιβλίο αφήνετε το μυαλό σας να ταξιδέψει και το αποδεσμεύετε από τις δυσάρεστες πληροφορίες, από τις οποίες βομβαρδίζεται καλώς ή κακώς, μέσα από όλων των ειδών τα media και τις εναλλασσόμενες οθόνες. 

Παρακάτω μπορείτε να πάρετε κάποιες ιδέες για ρομαντικά μυθιστορήματα που θα σας καθηλώσουν και θα σας κρατήσουν την καλύτερη συντροφιά!

Η φλόγα μέσα μας
Ένα από τα καλύτερα σύγχρονα ρομαντικά μυθιστορήματα όλων των εποχών, «Η φλόγα μέσα μας» της Lisa Kleypas, ήρθε για να ξεχωρίσει στον χώρο της ανάγνωσης. Πρόκειται για την ιστορία μίας κοπέλας, της Λίμπερτι Τζόουνς, η οποία έχει όνειρα και είναι αποφασισμένη να ξεφύγει από την πόλη, στην οποία μεγάλωσε στο Τέξας -αρκεί βέβαια να μην αφήσει την καρδιά της να πάρει όλες τις αποφάσεις. Παράλληλα, ο Χάρντι είναι ένας άντρας με φιλόδοξα σχέδια για το μέλλον του και αντιμετωπίζει την κοπέλα ως ένα εμπόδιο στη ζωή του. Ώσπου όλα ανατρέπονται και δημιουργείται ανάμεσα τους ένας έρωτας επικίνδυνος με ολέθρια αποτελέσματα. Ο Χάρντι την εγκαταλείπει και η Λίμπερτι μένει μόνη της. Έχει πλέον να αντιμετωπίσει ένα νέο πρόσωπο στην ζωή της. Ένας μεγάλος σε ηλικία δισεκατομμυριούχος εμφανίζεται στον δρόμο της. Η ίδια είναι μπροστά σε ένα τρομακτικό δίλημμα που μπορεί να τη συντρίψει, όμως αποδεικνύεται ότι μερικές φορές, αν ψάξεις καλά, θα βρεις μια χαραμάδα ελπίδας. Θα βρει την ευτυχία ή θα ζήσει απλώς μια συνηθισμένη ζωή;

Το χρονικό του έρωτα
Ένα μυθιστόρημα γραμμένο από τον Άλεν Ντε Μποτόν ισορροπεί μεταξύ μυθοπλασίας, δοκιμίου και ψυχαναλυτικής μελέτης. Μέσα από την πένα του, ο Άλεν παρουσιάζει στον αναγνώστη ένα φαινομενικά ρομαντικό στόρι, που βασίζεται σε μια γυναίκα κι έναν άνδρα της μεσαίας τάξης, που ερωτεύονται με την πρώτη ματιά, στο μακρινό Εδιμβούργο και αποφασίζουν ότι επιτέλους έφτασε η ώρα να δεσμευτούν δια βίου. Παντρεύονται, λοιπόν, κάνουν οικογένεια και ξαφνικά το ρομαντικό όνειρο της κοινής συμβίωσης, το γνωστό σε όλους «για πάντα» φαντάζει πια παρωχημένο. Ωστόσο το ζευγάρι, ένα βήμα πριν από τον χωρισμό, θα καταφύγει σε μια ψυχαναλύτρια (ειδική σε ζητήματα γάμου), αναζητώντας τη σωτηρία την οικογένειά τους, της οποίας το προστατευτικό «κουκούλι» έχουν και οι δυο ανάγκη. Παρά την κοινότοπη ιστορία που αφηγείται, ο δημιουργός του βιβλίου παρεμβάλλει ανάμεσα στις παραγράφους τις δικές του σημειώσεις. Μια σειρά από σχόλια, που φυσικά βρίσκουν τόπο στην ψυχανάλυση. Είναι φανερό πως μεταφέρει κωδικοποιημένη και λογοτεχνικά λειασμένη, άπειρη γνώση από τους μεγαλύτερους ψυχοθεραπευτές που ασχολήθηκαν με το ζευγάρι, τη διαχείριση των κρίσεων του γάμου και την ενδοοικογενειακή βία.

Έρωτας σαν βροχή
Η πολυσυζητημένη Ελληνίδα συγγραφέας, Λένα Μαντά παρουσιάζει στο μυθιστόρημα της την όμορφη Κλέλια. Η Θυμίζοντας ηρωίδα του Ξενόπουλου, η μητέρα της τής έδωσε αυτό το όνομα λίγο πριν πεθάνει. Μαζί όμως, της κληροδότησε χωρίς να το θέλει και τη μοίρα της λαμπερής κοντεσίνας. Υπήρχε και για εκείνη ένας Παύλος. Βαθιά, απόλυτα ερωτευμένος. Για μια ζωή. Αλλά η Κλέλια ήθελε να γνωρίσει τον έρωτα όπως τον μάθαινε από τα βιβλία. Και βρήκε τον Ντένη της στο πρόσωπο του Νικηφόρου. Χρόνια μετά, μόνη και κλεισμένη στον εαυτό της, ανάμεσα σε βράχια και σπασμένα όστρακα, εξακολουθεί να ζει παρέα με θύμησες που πληγώνουν και επιθυμίες που κοιμούνται . Μία πολύ μεγάλη αγάπη πού άντεχε χρόνια και μεγάλωσε ακόμη πιο πολύ.. Οι μεγάλες αγάπες άλλωστε, δεν έχουν ημερομηνία λήξης. Απλά ζουν και περιμένουν την στιγμή τους. Έρωτας σαν βροχή... που φεύγει και θα ξαναέρθει και μένει πάντα εκεί..

Μία νύχτα ακόμα
Η πέννα του Έλληνα συγγραφέα Κώστα Κρομμύδα είναι καταπληκτική και παρουσιάζει απίθανες σκηνές που θα σας μείνουν σίγουρα χαραγμένες. Όλα ξεκινούν όταν μία κοπέλα ανακαλύπτει πως της μένουν λίγοι ακόμα μήνες ζωής. Αποφασίζει λοιπόν, να κάνει όσα τόσα χρόνια ήθελε και αγνοούσε. Ταξίδεψε στην γειτονική Ιταλία κι εκεί συνάντησε τον έρωτα της ζωής της. Έναν άνθρωπο από τον οποίο πήρε σημαντικά μαθήματα για τη ζωή. Το μόνο σίγουρο είναι πως αυτό το βιβλίο θα σας βάλει σε σκέψεις, ενώ θα αναθεωρήσετε για πολλά πράγματα. Βαθιά συγκινητικό θα σας ταξιδέψει κατά τις ελεύθερες ώρες της καθημερινότητας σας.

Έρωτας σε δύο χρόνους
Ένα έργο που μιλάει για τον χρόνο και τον έρωτα του Γεράσιμου Θεοδόση. Το συγκεκριμένο βιβλίο αποτελεί μία πολύ δελεαστική πρόταση για ανάγνωση. Ένας έρωτας ανάμεσα σε μία καθηγήτρια και ένα μαθητή της, δύο πρόσωπα μέσα σε ένα ταξίδι επανασύνδεσης των κορμιών και των ψυχών τους. Ο συγγραφέας βγάζει στην επιφάνεια πάθη και λάθη τους μέσα από το σταδιακό «ξεγύμνωμά» τους και τους αρνείται τη συγχώρεση μετά από είκοσι τέσσερα χρόνια που είχαν να ιδωθούν. Τελικά πόσο αλλάζει ο έρωτας όταν περνάει ο χρόνος; Διαβάστε για να το ανακαλύψετε και ίσως βρεθείτε αντιμέτωποι με διάφορα ερωτήματα, που δημιουργούνται γύρω από τον έρωτα και την αγάπη.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close