Eating News , Εστιατόρια

Το ιδανικό πρωινό στο σπίτι

Τι πρέπει να περιλαμβάνει

Δημοσιεύτηκε στις 23 Μαρτίου 2020

Όταν μιλάμε για πρωινό, εννοούμε δύο πράγματα: το γεύμα και την ώρα της ημέρας.

Αλλά όταν μιλάμε για τέλειο πρωινό, τότε οι δύο έννοιες συναντιούνται, γιατί το ξεκίνημα της ημέρας, για να γίνει τέλειο, πρέπει να ακολουθείται από την κατάλληλη γεύση. 

Κι επειδή πολλά ακούγονται για τη σημασία του πρωινού και τον ρόλο που παίζει στην καθημερινότητά μας, καλό είναι να μάθουμε πώς θα φτιάχνουμε στο σπίτι μας αυτό το γεύμα της ημέρας, έτσι ώστε να μας δίνει την ενέργεια και την απόλαυση που θα μας συνοδεύουν μέχρι το βράδυ. Για το τέλειο πρωινό υπάρχει μια απαραίτητη προϋπόθεση: να σηκωθείς λίγο πιο νωρίς, για να έχεις χρόνο να το ετοιμάσεις.  

Όχι, καλό πρωινό δεν είναι το κουτί με τα μπισκότα που μπορείς να φας στο πόδι, ούτε η πίτσα που έμεινε από το προηγούμενο βράδυ. Το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας πρέπει να έχει θρεπτικά στοιχεία και να αλλάζει από μέρα σε μέρα, ώστε να μην το βαριέσαι.  

Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται ο οργανισμός μας μετά τον ύπνο είναι λίγη πρωτεΐνη που θα μας χορτάσει και θα μας δώσει ό,τι χρειαζόμαστε για να ξεκινήσει δυναμικά η μέρα.  

Τα αυγά, φυσικά, είναι ιδανική επιλογή για πρωινό, όπως κι αν τα φτιάξεις. Μια ομελέτα με τυρί μπορεί να ακούγεται υπερβολή για κάποιον που έχει συνηθίσει να πίνει μόνο καφέ, αλλά, αν το δοκιμάσεις, θα δεις ότι γίνεται εύκολα και γρήγορα, παίρνει περίπου όσο χρειάζεται για να στύψεις έναν φυσικό χυμό πορτοκάλι ή να φτιάξεις ένα smoothie, ανάλογα με τα γούστα σου.  

Αν προτιμάς τις γλυκές γεύσεις, μπορείς να δοκιμάσεις γιαούρτι με μέλι και αμύγδαλα ή αποξηραμένα φρούτα με βρώμη ή, απλώς, να φρυγανίσεις ψωμί και να απλώσεις μαρμελάδα.  

Το τέλειο πρωινό δεν εξαρτάται μόνο από το τι θα φτιάξεις αλλά και από τον τρόπο που θα το σερβίρεις. Ένα ωραίο σουπλά, μια καινούργια κούπα για τον καφέ σου και η κατάλληλη συνταγή μπορούν να σου επιτρέψουν την απόλαυση του πρωινού στο σπίτι και να σε κάνουν να νιώσεις ότι βρίσκεσαι στο αγαπημένο σου brunch spot.  

Όπως ακριβώς συμβαίνει με τα καλά μαγαζιά του είδους, έτσι και το πρωινό που ετοιμάζεις εσύ απαιτεί τα κατάλληλα σκεύη, τον σωστό εξοπλισμό και τα καλύτερα υλικά.  

Τα φρέσκα τυριά και αλλαντικά, τα φρούτα και τα αυγά που θα προμηθευτείς με προσοχή είναι κάποια από τα συστατικά που πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχουν στο ψυγείο σου.  

Όσο για το τι θα τα κάνεις, αυτό καλύτερα να το έχεις αποφασίσει από πριν, γιατί η στιγμή που ανοίγεις τα μάτια σου το πρωί δεν είναι κατάλληλη για τέτοιες αποφάσεις. Μια καλή λύση είναι να φτιάξεις το μενού της εβδομάδας και να προμηθευτείς ό,τι χρειάζεσαι, για να μην ψάχνεσαι τελευταία στιγμή. Ό,τι κι αν αποφασίσεις να μαγειρέψεις, η αλήθεια είναι πως το τέλειο πρωινό είναι εκείνο το οποίο μοιράζεσαι με κάποιον που αγαπάς.  

Γι' αυτό, όποτε έχεις την ευκαιρία, φτιάξε ένα ωραίο μενού για σένα ή τον καλό σου και κάνε αυτό το γεύμα ακόμα πιο ιδιαίτερο. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για το ξεκίνημα της ημέρας από τις σπιτικές γεύσεις και τη φροντίδα που μπορείς να προσφέρεις στον εαυτό σου και τους δικούς σου.

Δεν αξίζει να σηκωθείς από το κρεβάτι λίγο νωρίτερα γι' αυτό;  

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close