Eating News , Εστιατόρια

5 εύκολες συνταγές με πατάτα για να μαγειρέψεις στο σπίτι

Εύκολα φαγητά με υλικά που υπάρχουν ήδη στο σπίτι μας για να μην πηγαίνεις άσκοπα στο σούπερ μάρκετ.

Δημοσιεύτηκε στις 19 Μαρτίου 2020

Τώρα που βρισκόμαστε σε καραντίνα, πρέπει να περιορίσουμε τα trips στο σούπερμαρκετ. Έτσι είναι καλό να ξέρουμε πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα υλικά που έχουμε στο σπίτι με διαφορετικούς τρόπους. Η πατάτα λοιπόν είναι ένα προϊόν που σπάνια λείπει από τα σπίτια. Ορίστε λοιπόν πέντε εύκολες συνταγές με πατάτες.


Να σημειώσουμε ότι μετά από χρόνια παρατήρηση, ένα άτομο χρειάζεται πάνω κάτω τρεις πατάτες για να χορτάσει εντελώς. Έτσι ανάλογα με το πόσα άτομα είστε, πολλαπλασιάστε και τις πατάτες.

Πατατάκια
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 στις αντιστάσεις. Παίρνετε τρεις πατάτες και τις κόβετε σε λεπτές ροδέλες (μισό με ένα εκατοστό πάχος). Τις απλώνετε πάνω σε λαδόκολα σε ένα μεγάλο ταψί. Για να πετύχει το φαΐ, πρέπει οι πατάτες να μην είναι η μία πάνω στην άλλη. Ρίχνετε ρίγανη και πιπέρι παντού. Ρίχνετε 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και μετά το απλώνετε με τα χέρια σε όλες τις πατάτες, να λαδωθούν μπρος πίσω. Μετά ξαναρίχνετε πολλή ρίγανη, πιπέρι και αλάτι. Τις ψήνετε για 20 λεπτά περίπου. Είναι έτοιμες όταν κάποιες από αυτές έχουν ροδίσει στην άκρη.

 
Τύπου σκορδαλιά
Σε άλλα νέα την Τετάρτη που έρχεται είναι η 25η Μαρτίου. Αλλά τι σημασία έχουν πια οι μέρες; Βράζεις τρεις πατάτες μέχρι να τις μπήγεις πολύ εύκολα με το πιρούνι. Τις βάζεις σε κομματάκια στο μούλτι μαζί με 1/3 φλυτζάνι λάδι, τον χυμό από δύο λεμόνια, ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι και μία σκελίδα σκόρδο. Αν δεν χωρέσουν όλες σε μία δόση (το πιο πιθανό αν έχεις το κοινό μούλτι, που έχουμε όλοι), δεν πειράζει. Τις βάζεις σε τρεις δόσεις και μοιράζεις το λάδι, το λεμόνι και το αλάτι σε κάθε δόση. Έτσι μπορείς να δοκιμάζεις την κάθε δόση και να προσθέτεις όσο έξτρα λάδι, λεμόνι ή σκόρδο θέλεις. Μετά τις ανακατεύεις όλες και έχεις την τέλεια τύπου σκορδαλιά.


Λε Πουρέ
Ίδια εκτέλεση με τη σκορδαλιά, αλλά με άλλα υλικά. Τρεις καλά βρασμένες πατάτες πάλι, και τις βάζεις στο μούλτι με 200 γραμμάρια συμπυκνωμένο γάλα, δύο κουταλιές της σούπας βούτυρο γάλακτος και ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι.. Επειδή λογικά δεν χωράνε στο κοινό μούλτι και οι τρεις πατάτες, τις μοιράζεις σε τρεις δόσεις και μοιράζεις ανάλογα τις ποσότητες γάλατος, βουτύρου και αλατιού. Στο τέλος πασπαλίζεις με λίγο μοσχοκάρυδο και έχεις τον τέλειο πουρέ.

Ομελέτα με το μυστικό των Ισπανών
Τι μπορεί να απογειώσει την ομελέτα; Το τσιγαρισμένο κρεμμύδι. Ψιλοκόβεις ένα μεγάλο κρεμμύδι και κόβεις τρεις πατάτες σε πολύ λεπτές ροδέλες. Βάζεις μισό φλιτζάνι λάδι σε μέτρια φωτιά και ρίχνεις το κρεμμύδι και τις πατάτες. Τα τηγανίζεις σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να μπορούν να φαγωθούν. Στη συνέχεια χτυπάς δύο αυγά σε ένα μπολ, ρίχνεις μισό κουταλάκι αλάτι και πιπέρι και περιχύνεις το μείγμα στο τηγάνι με τις πατάτες.

Πατατοσαλάτα go wild
Πόσο wild μπορεί να πας με την πατατοσαλάτα; Πάρα πολύ. Βράζεις τρεις πατάτες μέχρι να μπορείς να τις μπήγεις πολύ εύκολα με το πιρούνι. Τις κόβεις σε μεγάλα κομμάτια και μετά προσθέτεις ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο μαϊντανό, λάδι, ξύδι, λεμόνι και αλατοπιπερώνεις. Από κει και πέρα μπορείς να βάλεις ό,τι άλλο έχεις στο ντουλάπι και στο ψυγείο. Ιδανικές επιλογές είναι οι ελιές, οι κόκκινες πιπεριές κέρατο είτε φρέσκιες είτε πίκλωμένες, πίκλες γενικότερα, κρεμμύδι χλωρό και ο τόνος.

Πηγή: oneman.gr

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close