Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

40 πιάτα για το σαρανταήμερο

Φτιαγμένα με παραδοσιακές συνταγές, από όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας και της Κύπρου.

Δημοσιεύτηκε στις 11 Μαρτίου 2020

Διανύουμε τις πρώτες μέρες της Σαρακοστιανής που προηγείται του Πάσχα. Όπως ξέρουμε η μεγαλύτερη Χριστιανική γιορτή αυτή ολοκληρώνεται με οικογενειακές συνάξεις και μπόλικο φαγητό που περιλαμβάνει κυρίως κρέας. Πριν τα μεγάλα τραπέζια δίνεται σε όλους η ευκαιρία να νηστέψουν για να καθαρίσουν σωματικά και ψυχικά. 

Με τον όρο ‘’Σαρακοστιανή νηστεία’’ εννοούμε την εκούσια αποχή από τροφή ή από συγκεκριμένα είδη τροφίμων όπως ζωικό κρέας, για θρησκευτικούς κυρίως λόγους και την υιοθέτηση μιας κατ’ ουσία χορτοφαγικής διατροφής. Πολλοί ακολουθούν τη νηστεία ως μια ευκαιρία για ηθική αποτοξίνωση και πολλοί την συνδυάζουν με διατροφική αποτοξίνωση η οποία συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στη σωματική υγεία. 

Το μεγαλύτερο διατροφικό πλεονέκτημα της νηστείας είναι η αποφυγή κατανάλωσης κρέατος η οποία συνοδεύεται με την αύξηση στην πρόσληψη φυτικών ινών. Επίσης, κατά τη διάρκεια της νηστείας παρατηρείται αυξημένη κατανάλωση λαχανικών, φρούτων, ακατέργαστων δημητριακών και ελαιόλαδου. Ο οργανισμός θωρακίζεται με σημαντικές ουσίες και βιταμίνες γνωστές για την αντιοξειδωτική τους δράση. Με τον τρόπο αυτό ενισχύεται αποτελεσματικά το ανοσοποιητικό σύστημα. 

Οι καλοφαγάδες και αυτοί που δεν μπορούν να «πειθαρχήσουν» την όρεξή τους, δεν ακολουθούν την Σαρακοστιανή νηστεία καθώς θεωρούν ότι δεν θα έχουν επιλογές φαγητού. Κι όμως τα τελευταία χρόνια η στροφή αρκετών προς τη χορτοφαγία και τα πιο υγιεινά γεύματα πολλαπλασίασαν τις επιλογές και για τη Σαρακοστή. Λαχανικά, όσπρια, ψάρι και άλλες πρώτες ύλες μπαίνουν στο προσκήνιο αυτό το διάστημα και αυτό που μένει είναι να βρεθούν οι ευφάνταστες συνταγές για ετοιμασία των πιάτων.

Το «Ελληνικό Ουζομεζεδοπωλείον» βρίσκει τον τρόπο να απογειώσει κάθε υλικό, χρησιμοποιώντας παραδοσιακές συνταγές από όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας και της Κύπρου. Στο μενού του Ελληνικού οι καλοφαγάδες που δεν θέλουν να στερηθούν τις πιο λαχταριστές γεύσεις ούτε κατά τη διάρκεια των νηστειών μπορούν να διαλέξουν πάνω από 40 νηστίσιμα πιάτα. 

Ενδεικτικά, για ορεκτικά προτείνονται η σαλάτα super food σαλάτα με κινόα, σταφίδες, κράνμπερι και αβοκάντο καθώς και η πολίτικη σαλάτα με λάχανο, καρότο, σέλινο και κόκκινες πιπεριές. Άλλες φανταστικές νηστίσιμες επιλογές είναι τα καλαμαράκια σχάρας, το χταπόδι στη σχάρα, ψητές σουπιές, τηγανιτό γαριδάκι Αιγαίου, φάβα Σαντορίνης, φασόλια γίγαντες Πρεσπών καθώς και τηγανιά μανιταριών. 

Επισκεφθείτε σήμερα ένα από τα εστιατόρια του Ελληνικού Ουζομεζεδοπωλείου που βρίσκονται στη Λευκωσία στο ξενοδοχείο Hilton Nicosia, στη Λεμεσό στο ξενοδοχείο The Royal Apollonia και στην Πάφο στο ξενοδοχείο Louis Ivi Mare. Για κρατήσεις ή παραγγελίες κατ’ οίκον παράδοσης, τηλεφωνήστε στο 77778300 και ανακαλύψτε όλες τις νηστίσιμες επιλογές που ετοιμάζουν οι πεπειραμένοι σεφ του παραδοσιακού εστιατορίου.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close