Έργα του Νίκου Κουρούσιη

Η μακρόχρονη εικαστική πορεία του Νίκου Κουρούσιη βασίζεται στην ιδέα του ότι "το μέσο δεν είναι το θεμέλιο της εικαστικής δημιουργίας. Το μέσο συνδιαλέγεται με την έννοια και δημιουργούν το έργο".

Η μακρόχρονη εικαστική πορεία λοιπόν του Κουρούσιη τον έχει εδραιώσει σε ένα πολύ ψηλό βάθρο των καλλιτεχνών που όχι μόνο πρόσφεραν στην εικαστική σκηνή του νησιού αλλά αποτέλεσαν έναν από τους βετεράνους θεμελιωτές της σύγχρονης τέχνης στο νησί. Ως ώριμος πλέον καλλιτέχνης, έχει εντάξει στην καλλιτεχνική του πορεία τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα και την τεχνολογία. Έτσι η χαρακτική αποτέλεσε και αυτή μέρος της πολυδιάστατης δουλειάς του και συνάμα εξέλιξη στον τρόπο της εικαστικής του αποτύπωσης.

Ο Νίκος Κουρούσιης θεωρείται ο πρωτεργάτης της ψηφιακής χαρακτικής για την Κύπρο, αφού το 1982 επεξεργάζεται το εικαστικό αυτό μέσο στην Νέα Υόρκη και δημιουργεί την θεματική ενότητα «Μεταμόρφωσης», επηρεασμένη από τις θεατρικές μάσκες. Στην συνέχεια ακολούθησαν και άλλες εικαστικές θεματικές ενότητες ψηφιακής χαρακτικής, με εικόνες επεξεργάζονται ψηφιακά στον υπολογιστή.

Η παρούσα έκθεση αποτελεί μια αναδρομή στην όλη πορεία της χαρακτικής του τέχνης με έργα που φέρουν έντονα, σχεδόν ανυπόφορα χρώματα εγείροντας έτσι με σαρκασμό κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς προβληματισμούς.

Alpha C.K. Art Gallery title
Χρήσιμες πληροφορίες:
  • Τηλ. Επικ.: 22751325
  • Website:
Λεωφόρος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και Παπανικολή 3, Λευκωσία, Λευκωσία

EVENTS ανά ημέρα

Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31