11-14 March 2020
Θέατρο , News

Η παράσταση "Πράγματα δικά μου, αληθινά" περιοδεύει

Παραστάσεις σε Λάρνακα και Πάφο την ερχόμενη βδομάδα

Δημοσιεύτηκε στις 06 Μαρτίου 2020

Για την παράσταση έγραψαν:

«[…] Η σύνδεση της Μαρίας Κυριάκου με το έργο και την ομάδα της την οδηγεί σε μια λιτή και ξεκάθαρη σκηνοθεσία, η οποία αναδεικνύει με ευαισθησία και ανθρωπισμό την «απλή» αυτή ιστορία της οικογένειας Πράις. Όπως συμβαίνει και με το έργο, στήνει το οικοδόμημά της πάνω στα στέρεα θεμέλια του ρεαλισμού, διανθίζοντάς τα όμως με λεπτές δόσεις σκηνικού συμβολισμού. Η διπολικότητα αυτή αποτυπώνεται πρωτίστως στη ρέουσα και εύγλωττη μετάφραση του Βάιου Λιαπή, η οποία, αν και δομείται στη φυσικότητα του καθημερινού λόγου, αφήνει να διαφανεί, ιδιαίτερα στους μονολόγους, μια ανεπαίσθητη ποιητικότητα.[…]»
Μαρία Χαμάλη-Πατέρα, εφημερίδα «Πολίτης», 9 Φεβρουαρίου 2020

Οι ηθοποιοί γεμίζουν τους ρόλους τους με πόνο, χιούμορ και συγκίνηση, χωρίς να «ντρέπονται» να σμίγουν την επαγγελματική εργασία με την προσωπική συναισθηματική έκθεση. Ο καθένας καταφέρνει από την πρώτη εμφάνιση του χαρακτήρα να υπαινιχθεί τη δική του ρωγμή στην ενότητα του οίκου, να αποκαλύψει τον σπόρο της δυστυχίας του, να δείξει τη συνεχή εξέλιξή του, αλλά και να αποδώσει το μοτίβο των παντοτινών δεσμών και συνεχών επιστροφών στον πυρήνα.
Νόνα Μολέσκη, εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος», 26 Ιανουαρίου 2020

Μετά τις sold out παραστάσεις στη Λευκωσία η παραγωγή της Νέας Σκηνής ΘΟΚ Πράγματα δικά μου, αληθινά, σε σκηνοθεσία Μαρίας Κυριάκου, ταξιδεύει την ερχόμενη βδομάδα σε Λάρνακα και Πάφο.

Παραστάσεις
Λάρνακα

Δημοτικό Θέατρο
Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020, 20.30

Πάφος
Μαρκίδειο Θέατρο
Σάββατο 14 Μαρτίου 2020, 20.30

Συστήνεται για άτομα άνω των 16 ετών.

Λίγα λόγια για το έργο
Αδελαΐδα της Αυστραλίας. Στον κήπο της οικογένειας Πράις. Ο Μπομπ και η Φραν είναι δύο πολύ δοτικοί γονείς, των οποίων η ζωή είναι επικεντρωμένη στα τέσσερα παιδιά τους: την Πιπ, τη Ρόζι, τον Μαρκ και τον Μπεν. Τέσσερις διαφορετικές ιστορίες, τεσσάρων διαφορετικών ηλικιών, εκτυλίσσονται στη διάρκεια ενός χρόνου, με κάθε εποχή να περιλαμβάνει μια προσωπική αφήγηση ενός παιδιού, μια στιγμή κρίσης, ένα μεταβατικό στάδιο στο οποίο θα κληθεί όλη η οικογένεια να πάρει σημαντικές αποφάσεις. Είναι έτοιμοι οι δύο γονείς να αποδεχτούν τις επιλογές των παιδιών τους; Είναι έτοιμοι να αποδεχτούν τη διαφορετικότητά τους, τις επιθυμίες των παιδιών; Είναι έτοιμοι να κάνουν την υπέρβαση; 

Η ταυτότητα της παράστασης
Μετάφραση: Βάιος Λιαπής
Σκηνοθεσία: Μαρία Κυριάκου
Σκηνικά-Κοστούμια: Κωνσταντίνα Ανδρέου
Μουσική-Ηχητικός σχεδιασμός: Πάνος Μπάρτζης
Σχεδιασμός φωτισμών: Σταύρος Τάρταρης
Βοηθός σκηνοθέτιδας: Άντρια Ζένιου

Παίζουν: Πόπη Αβραάμ, Βασίλης Βασιλάκης, Γιώργης Βασιλόπουλος, Γιώργος Κυριάκου, Χριστίνα Παπαδοπούλου, Νιόβη Χαραλάμπους

Πληροφορίες / Εισιτήρια
Λάρνακα
: Ταμείο Δημοτικού Θεάτρου, το βράδυ της παράστασης
Πάφος: Ταμείο Μαρκίδειου Θεάτρου, το βράδυ της παράστασης

Τιμές Εισιτηρίων: €12 / €6 (άνεργοι, συνταξιούχοι, πολύτεκνοι με την επίδειξη του αντίστοιχου αποδεικτικού εγγράφου και άτομα κάτω των 25 ετών με την επίδειξη πολιτικής ταυτότητας)

Ο ΘΟΚ ενημερώνει ότι κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων εβδομάδων των παραστάσεων της Λευκωσίας οι προσκλήσεις και οι ατέλειες γίνονται δεκτές μόνον εάν υπάρχει διαθεσιμότητα θέσεων το βράδυ της παράστασης. Περισσότερες πληροφορίες στο ταμείο του θεάτρου.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close