Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Τα 5 φεστιβάλ του Μάρτη που δεν πρέπει να χάσεις

Αυτά είναι τα καλύτερα φεστιβάλ που γίνονται κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, καλωσορίζοντας την πιο όμορφη εποχή.

Δημοσιεύτηκε στις 05 Μαρτίου 2020

Ο Μάρτιος είναι ο πρώτος μήνας της άνοιξης και καθώς ο καιρός ζεσταίνει σιγά-σιγά, προετοιμάζοντας το έδαφος για το καλοκαίρι, πολλά είναι τα φεστιβάλ που έρχονται να βάλουν χρώμα και μουσική, γεύσεις και αρώματα, σε κάθε γωνιά του νησιού μας.

Εμείς λοιπόν μαζέψαμε τα φεστιβάλ (που ανακοινώθηκαν μέχρι σήμερα), εκ των οποίων τα πλείστα πραγματοποιούνται κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, καλωσορίζοντας την πιο όμορφη εποχή του χρόνου.

9ον Συμπόσιο Ζιβανίας
Η ζιβανία είναι ένα παραδοσιακό αλκοολούχο ποτό που ξέρουμε καλά στην Κύπρο, αφού οι λάτρεις του το αναζητάμε (σχεδόν) σε κάθε μας έξοδο. Κι ευτυχώς το βρίσκουμε πλέον σε πολλές παραλλαγές, ακόμα και στα κοκτέιλ. Μια καλή ευκαιρία να την απολαύσουμε σε μια υπαίθρια γιορτή μάς δίνουν ο Δήμος Λευκωσίας, η Λέσχη Λάιονς Λευκωσίας εντός των τειχών και ο Δήμος Λευκωσίας, οι οποίοι διοργανώνουν το 9ο Συμπόσιο Ζιβανίας. Εξ ου λοιπόν και μας προσκαλούν να δοκιμάσουμε ποικιλίες Ζιβανίας από τους καλύτερους παραγωγούς από όλη την Κύπρο, με ωραία μουσική και χορό, στο ωραίο περιβάλλον της Αίθουσας "Ειρήνη" στο τέρμα της Οδούς Λήδρας. Δοκιμάστε ζιβανία από τους καλύτερους παραγωγούς, αν θέλετε αγοράστε και την ίδια στιγμή βοηθάτε τα άπορα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Κασιανού. Το Σάββατο 7 Μαρτίου από τις 17.00-21.00 θα απολαμβάνουμε το παραδοσιακό ποτό της Κύπρου, το ποτό που είναι συνυφασμένο με την κυπριακή παράδοση και την κυπριακή κουλτούρα, στο κέντρο της παλιάς Λευκωσίας. Η είσοδος στο χώρο θα είναι ελεύθερη.
>> Σάββατο 7 Μαρτίου,  Αίθουσας "Ειρήνη, τέρμα της Οδούς Λήδρας, Λευκωσία, 17.00-21.00. Είσοδος ελεύθερη. 

3ο Φεστιβάλ Μανταρινιού
Tα μανταρίνια είναι το φρούτο της εποχής και πώς θα μπορούσε να μην τιμηθεί σε μια γιορτή αφιερωμένη αποκλειστικά στη γεύση και τις ευεργετικές για την υγεία ιδιότητές τους;  Γι' αυτό και το Κοινοτικό Συμβούλιο Διερώνας, ο Σύλλογος Γυναικών και νέων Διερώνας και όλα τα οργανωμένα σύνολα Διερώνας μας προσκαλούν και φέτος στο 3ο συνεχόμενο Φεστιβάλ Μανταρινιού την Κυριακή 15 Μαρτίου 2020 στις 11:00. Η τελετή Έναρξης 3ου Φεστιβάλ Μανταρινιού θα γίνει από τον έντιμο Υπουργό Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης κος Κώστας Καδής, ενώ στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται παραδοσιακοι χοροί από τον Πολιτιστικό όμιλο Προσωπικού ΑΗΚ Λάρνακας-Αμμοχώστου-Δεκέλειας, πρόγραμμα με ελληνικά ακούσματα και πρόγραμμα παραδοσιακών τραγουδιών από τον Μιχάλη Τερλικκά. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα προσφέρονται δωρεάν απόσταγμα μανταρινιού από την παρουσίαση συνεχούς απόσταξης μανταρινιού και μανταρίνια!  Ο σύλλογος γυναικών και νέων θα προσφέρει μανταρινάδα, ενώ προϊόντα θα διατίθενται προς αγορά από τους 30+ εκθέτες.
>> Κυριακή 15 Μαρτίου, Διερώνα, επ. Λεμεσού, 11.00.

Περιπατητικό Φεστιβάλ 2020
Η Κύπρος είναι ένας παράδεισος γι' αυτούς που αγαπούν τη φύση και την πεζοπορία. Εξ ου λοιπόν το Υφυπουργείο Τουρισμού, σε συνεργασία με το Τμήμα Δασών, διοργανώνει για μια ακόμα χρονιά το Περιπατητικό Φεστιβάλ., και μας
προσκαλούν να περιηγηθούμε και να εξερευνήσουμε τα µονοπάτια της Κύπρου µας. Από τις µαγευτικές ακρογιαλιές µέχρι και τις βουνοκορφές µε τα πευκόφυτα δάση, οι περιπατητικές διαδροµές που προτείνονται θα σε ενθουσιάσουν. Πάμε κοντά στην πανέµορφη ανοιξιάτικη φύση της Κύπρου για αναζωογόνηση και χαλάρωση. Κατά τη διάρκεια μιας περιόδου πέραν των δύο μηνών (18 Μαρτίου-24 Μαΐου) οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα του εκτενούς δικτύου μονοπατιών της φύσης που προσφέρει η πατρίδα μας. Οι περιπατητές θα συνοδεύονται από αδειούχους ξεναγούς, και συνοδούς του Τμήματος Δασών, όταν θεωρείται απαραίτητο. Για τη μεταφορά τους στα σημεία εκκίνησης των περιπάτων, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τα λεωφορεία που θα δρομολογήσει το Υφυπουργείο από διάφορες πόλεις. Η προκράτηση είναι απαραίτητη και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Δεν υπάρχει οποιαδήποτε χρέωση για τη συμμετοχή στα περπατήματα ή για τη μεταφορά με λεωφορείο προς και από τους χώρους εκκίνησής τους. Όλες οι σχετικές πληροφορίες βρίσκονται στο ενημερωτικό φυλλάδιο (που μπορείς να δεις ΕΔΩ), το οποίο διατίθεται από τα κατά τόπους Γραφεία Πληροφοριών του Υφυπουργείου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να επικοινωνούν με το Υφυπουργείο Τουρισμού για επιπρόσθετη πληροφόρηση.
>> Τετ 18 Μαρ-Κ 24 Μαΐου, σε διάφορες τοποθεσίες. Πληροφορίες 22674264.
 

Φεστιβάλ Βότανα και Γαϊδουράκια, Σκαρίνου  
Κάθε Μάρτιο (και συγκεκριμένα στις 25 Μαρτίου) δύο θεματικά πάρκα, το Cyherbia Botanical Park και το Golden Donkeys Farm, ενώνουν δυνάμεις για την πραγματοποίηση του πιο πάνω φεστιβάλ στη Σκαρίνου, το οποίο περιλαμβάνει ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων, για μικρούς και μεγάλους! Όπως και πέρσι, στο πλαίσιο του φεστιβάλ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δωρεάν τσάγια με βότανα, γάλα γαϊδούρας, κοκτέιλ με βότανα, κρασί, αρτοσκευάσματα με βότανα και πολλές παραδοσιακές λιχουδιές. Θα υπάρχει επίσης έκθεση βοτάνων και προϊόντων από ελιά, αμυγδαλιά, χαρουπιά, σταφύλι και μέλι. 
>> Τετάρτη 25 Μαρτίου, Golden Donkey Farm, Σκαρίνου, επ. Λάρνακας. 

Φεστιβάλ Τουλίπας
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το χωριό Πολέμι της Πάφου, διοργανώνει το καθιερωμένο Φεστιβάλ Τουλίπας. Εξάλλου, η κοινότητα έχει το προνόμιο να αποτελεί τη μοναδική παγκυπρίως περιοχή όπου φύεται η τουλίπα. Το ετήσιο Φεστιβάλ Τουλίπας, θα λάβει χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μετόχι», στο Πολέμι, την Κυριακή 29 Μαρτίου, στις 11:00 πμ. Στο φεστιβάλ θα βρεις τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, θα διασκεδάσεις με χορούς και τραγούδια, και φυσικά θα θαυμάσεις το πανέμορφο σκηνικό.
>> Κυριακή 29 Μαρτίου, Πολιτιστικό Κέντρο «Μετόχι», Πολέμι, επ. Πάφου, 11.00.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close