Πάμε Ταξίδι , Guide

4 ευρωπαϊκές πόλεις για foodies

Από την Λισσαβόνα μέχρι τη Λούκα.

Δημοσιεύτηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2020

Υπάρχουν δύο τύποι ταξιδιωτών: αυτοί που θεωρούν το φαγητό ως "καύσιμο" για να αντεπεξέλθουν στο sightseeing και αυτοί που θεωρούν το sightseeing ως ένα τρόπο να περάσει ο χρόνος μεταξύ των γευμάτων. Εάν βρίσκεσαι στο δεύτερο στρατόπεδο, θα θέλεις κοντινά getaways που επεκτείνουν τους γευστικούς σου ορίζοντες, με παραδοσιακές λιχουδιές, πρωτότυπες τεχνικές μαγειρέματος, φανταστικά τοπικά προϊόντα και ατμοσφαιρικά hotspots για να τα δοκιμάσεις. Αν αναζητάς τον επόμενο προορισμό, έχουμε τη λίστα με 5 ευρωπαϊκές πόλεις που κρύβουν τις καλύτερες εμπειρίες για foodies. Από τη Λισσαβόνα μέχρι τη Λούκα...

Λισσαβόνα
Υπάρχουν πολλά περισσότερα για να δοκιμάσεις στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας εκτός από τις custard tarts - αλλά είναι σίγουρα μια καλή αρχή.

Οι ντόπιοι θα σου πουν ότι θα βρεις το καλύτερο pastel de nata – τραγανή σφολιάτα, ζεστή γέμιση από κρέμα κι ελαφρώς καμμένη στην κορυφή με πασπαλισμένη κανέλα και ζάχαρη – στο Manteigaria. Το ταξίδι σου όμως δεν είναι ολοκληρωμένο αν δεν επισκεφτείς το Pastéis de Belém, ένα μοναστήρι του 1837 που μετατράπηκε σε bakery. Στο Mercado da Ribeira θα βρεις την αγορά Time Out και τις δημιουργίες μερικών από τους καλύτερους chefs της Πορτογαλίας. 

Νεανική και κοσμοπολίτικη, η Λισσαβόνα είναι γεμάτη με ενδιαφέρουσες γεύσεις: περουβιανό σεβίτσε στο A Cevicheria, αχνιστά buns στο Boa-Bao και dosas στο Chutnify είναι μερικά από τα πιο δημοφιλή πιάτα στα εστιατόρια της πόλης. 

Σπλιτ
Ένα τέλειο mashup μεσογειακών και αυστρο-ουγγρικών επιρροών με ιδανικό κλίμα για το κρασί και το ελαιόλαδο, η Κροατία ζει τα τελευταία χρόνια τη δική της μεγάλη στιγμή. 

Η Αδριατική Θάλασσα προσφέρει θαυμάσια φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, η κοντινή Ίστρια προμηθεύει τρούφες με βραβείο, και θα βρεις ριζότο σε μελάνι καλαμαριού, καπνιστό ζαμπόν Δαλματίας (της περιοχής και όχι του σκυλιού) και paški sir - πρόβειο τυρί - σχεδόν σε όλα τα μενού. Το φαγητό εδώ είναι ανεπιτήδευτο και ζωντανό - σκέψου πράσινες αυλές, παραθαλάσσιες καφετέριες και άνετες konoba (ρουστίκ, μεσογειακές ταβέρνες) σε απροσδόκητα όμορφες τοποθεσίες.

Το Brasserie on 7 είναι ένα από τα πιο οικεία μέρη στην πόλη για χαλαρωτικά γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας και σύγχρονη γαστρονομία το βράδυ. Ο καφές και το κέικ είναι μια σημαντική απογευματινή ιεροτελεστία στην Κροατία, οπότε αφιέρωσε χρόνο για να χαλαρώσεις στο Bajamonti ή το Luka.

Χιρόνα
Ένας πραγματικά υποτιμημένος προορισμός διακοπών, η Χιρόνα μοιάζει να ξεπήδησε από τις σελίδες κάποιου βιβλίου, συγκεντρώνοντας όλη την ομορφιά, τη ζωντάνια και τη γοητεία της κοντινής Βαρκελώνης, με πολύ λιγότερο κόσμο.

Περιπλανήσου στους μεσαιωνικούς δρόμους της εβραϊκής συνοικίας, απόλαυσε τάπας και αγόρασε τοπικά προϊόντα στην αγορά Mercat del Lleó, όπου τα φρέσκα φρέσκα θαλασσινά, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και οι ντομάτες είναι σε πληθώρα. Το μεγαλύτερο αστέρι στο γαστρονομικό χάρτη της πόλης είναι το τρεις φορές βραβευμένο με αστέρι Michelin και δύο φορές καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο, El Celler de Can Roca. Αν όμως μια waiting list 11 μηνών δεν είναι στα ταξιδιωτικά πλάνα σου, οι αδελφοί Roca έχουν επίσης ένα παγωτατζίδικο, το Rocambolesc, όπου θα δοκιμάσεις γεύσεις όπως ψητό μήλο και πανετόνε με candy floss. Υπάρχει μια πλούσια ποικιλία από μοντέρνα καταλανικά εστιατόρια σε ατμοσφαιρικά hotspots όπως τα Divinum, Massana και Nu.

Εν τω μεταξύ, τα set lunch menu μπορούν να είναι ένας οικονομικός τρόπος για να δοκιμάσεις τοπικές σπεσιαλιτέ όπως καπνιστή escalivada, σαλάτα αλμυρού μπακαλιάρου και botifarra amb mongetes (το τοπικό πιάτο με λουκάνικα και φασόλια) με μια κρεμά catalana για το κλείσιμο. Και για ποτό; Bitter, αρωματικό βερμούτ. 

Λούκα
Φαγητό και Ιταλία πάνε μαζί. Όμως, αυτή η γραφική πόλη της Τοσκάνης έχει μια ξεχωριστή γαστρονομική προσωπικότητα. Στα τείχη της αναγεννησιακής εποχής θα βρεις πολλές ιστορικές τρατορίες και οστερίες, που διατηρούν με υπερηφάνεια το τοπικό φαγητό σύμφωνα με αιώνες παραδόσεις. Το Buca di Sant'Antonio σερβίρει την καλύτερη σούπα farro στην πόλη από το 1782, ενώ το Da Felice έχει μια εμπειρία 100 χρόνων στην πίτσα της Τοσκάνης. Χρησιμοποίησε τα σάντουιτς του Strabuono για να πάρεις ενέργεια μέχρι τον πύργο Guinigi και απόλαυσε μια όμορφη βραδιά στο La Cantina di Lucca, ένα μπαρ αμερικανικού στυλ με ποικιλία στις μπύρες και λαχταριστά hotdogs.

Πηγή: Madamefigato.gr

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close