Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Η Maison Du Parfait φτιάχνει τα διάσημα κεραστικά και τα στέλνει στο σπίτι σου

4 νέες εκδοχές για το πιο διάσημο κεραστικό της Λευκωσίας, πουμπήκε σε κουτί

Δημοσιεύτηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2020

Μόλις στις αρχές του νέου χρόνου έκανε την εμφάνιση του το πρώτο διαδικτυακό κατάστημα (e-shop) πώλησης των γνωστών (στην πρωτεύουσα τουλάχιστον) παρφέ. Ένα e-shop που μας συστήνεται ως Maison Du Parfait, με συναρπαστική παρουσία τόσο στο Facebook όσο και στο Instagram (@maisonduparfait) που καθημερινά κερδίζουν όλο και περισσότερους ακόλουθους.

Εμείς, μπορεί να πέσαμε πάνω του τυχαία, αλλά αμέσως μας κίνησε το ενδιαφέρον και θελήσαμε να μάθουμε πολλά περισσότερα τόσο για τα διάσημα μπισκότα όσο και για τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από το brand. 

Το αγαπημένο μπισκότο-κεραστικό λοιπόν της πρωτεύουσας είναι παρασκευασμένο από 100% φυστίκια Αιγίνης που δημιουργήθηκε πριν από 40 περίπου χρόνια από τα ζαχαροπλαστεία Λα Παρφέ στη Γρίβα Διγενή.

Η συνταγή των αυθεντικών Παρφέ παραμένει προστατευμένη μέχρι και σήμερα.

Κι επειδή ως γνωστόν η αγάπη γεννά αγάπη, η δημιουργός του Maison Du Parfait πήρε το παραδοσιακό Παρφέ, με την άδεια των ιδιοκτητών του ζαχαροπλαστείου, πειραματίστηκε, και εμπνεύστηκε τη δημιουργία τεσσάρων επιπλέον εκδοχών του παραδοσιακού μπισκότου-κεραστικού από 100% φυστίκια Αιγίνης, δηλαδή με επικάλυψη σοκολάτας:
(α) λευκής Parfait Au Chocolat Blanc
(β) σοκολάτας γάλακτος Parfait Au Chocolat a Lait
(γ) με γεύση φράουλα Parfait Au Chocolat Fraise και
(δ) με γεύση μέντα Parfait Au Chocolat A la Menthe.

Εκδοχές, που μπορούν να συνοδεύσουν χαρές, να ελαφρύνουν λύπες και στεναχώριες, εκπλήξεις, επιτυχίες. Εκδοχές που έχουν ήδη ξεφύγει απ’τα μικρά σύνορα της Κύπρου κι έχουν δημιουργήσει λάτρεις σε 4 τουλάχιστον διαφορετικές Ευρωπαϊκές χώρες. 

Τι είναι τόσο διαφορετικό σ’ ένα κουτί Maison Du Parfait;
Το κουτί του Maison Du Parfait, συνδέει το πράσινο χρώμα των Παρφέ με την κυπριακή κληρονομιά και κυρίως με τα ‘λευκαρίτικα’ από τα οποία η δημιουργός εμπνεύστηκε. Συγκεκριμένα το κουτί σχεδιάστηκε για να προσδώσει την εκτίμηση, αγάπη και προτίμηση που λαμβάνουν τα Παρφέ χρόνια τώρα. Το πάνω μέρος του κουτιού απεικονίζει μια μοντέρνα έμπνευση του παραδοσιακού ‘λευκαρίτικου’ ενώ στη μέση απεικονίζεται το χρυσό λογότυπο του οίκου.

Το διαφορετικό συνίσταται στο ότι το Maison Du Parfait παντρεύει την τεχνική παρασκευής ενός μπισκότου (από τα ζαχαροπλαστεία Λα Παρφέ) με Γαλλο-Ιταλικές καταβολές, με την κυπριακή κληρονομιά και την προσφορά του στην κυπριακή κοινωνία. Κοινωνία που για δεκαετίες πριν αλλά και δεκαετίες μετά θα απολαμβάνει αυτό το μπισκότο-κεραστικό, θα το μοιράζει σε φίλους και γνωστούς μυσταγωγοί όλοι της παράδοσης να προσφέρεται κεραστικό σε διάφορες στιγμές της ζωής. 

Εξάλλου, ένα κουτί Παρφέ απ’το Maison Du Parfait είναι συνάμα μια επιλογή κυπριακής επιχειρηματικής πρωτοβουλίας, προώθηση κυπριακού σχεδιασμού και εικαστικής δημιουργίας. Άλλωστε η ομάδα που επιμελήθηκε το e-shop και τις φωτογραφήσεις αποτελείται από δημιουργούς άριστους έκαστος στο είδος του, που ζούν και εργάζονται στη Κύπρο.

Πώς γεννήθηκε η ιδέα του Maison Du Parfait;
Έναυσμα έδωσε πραγματικά η αγάπη για το Παρφέ από άτομα που δεν ζουν Κύπρο αλλά την επισκέπτονται συχνά και θέλουν πάντοτε να ταξιδεύουν πίσω μ’ένα (τουλάχιστο) κουτί Παρφέ (ως συνήθως πολύ περισσότερα). Η ανάγκη να προμηθεύονται το αυθεντικό μπισκότο-κεραστικό αυτό δημιούργησε την ιδέα ενός ψηφιακού καταστήματος, που ειδικεύεται στις πωλήσεις αυτού του προϊόντος πέραν της Λευκωσίας. Και ταυτόχρονα δημιουργήθηκε η ευκαιρία προώθησης της κυπριακής κουλτούρας στο χώρο των κεραστικών. Ταυτόχρονα γεννήθηκαν και οι 4 εκδοχές του γλυκού, που έχουν ήδη τους φανατικούς θαυμαστές τους. Σήμερα, το Maison Du Parfait προμηθεύει τα αγαπημένα Παρφέ ολόκληρη την Κύπρο, κι ολόκληρο τον κόσμο από το κατάστημά του www.maisonduparfait.com  

Γιατί να προτιμήσει κάποιος ένα κουτί Maison Du Parfait για δώρο;
Ο κυριότερος λόγος βρίσκεται στη συνταγή των Παρφέ που τα κάνει λαχταριστά κι ακαταμάχητα. Εφόσον όμως μιλάμε για αγάπη, πυλώνας των εργασιών του Maison Du Parfait είναι η δέσμευση για προσφορά μέρος των καθαρών του εσόδων σε οργανισμούς και οργανώσεις που στηρίζουν ευπαθείς ομάδες συνανθρώπων μας. Έτσι όταν κάποιος προτιμάει ένα κουτί Maison Du Parfait προσφέρει διπλή χαρά.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι όλες οι αναφορές σε Παρφέ γίνονται με τη συγκατάθεση των ιδιοκτητών της συνταγής Παρφέ Ζαχαροπλαστεία Λα Παρφέ/ La Parfaite (στη Λευκωσία), ενώ όλες οι ονομασίες είναι copyright protected.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close