Πάμε Ταξίδι , Guide

"Αυτό το ελληνικό νησί είναι η τέλεια εναλλακτική για Μύκονο"

Το Fortune βρήκε την «άλλη Μύκονο των Κυκλάδων»

Δημοσιεύτηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2020

Μπορεί ακόμη να είναι χειμώνας, ωστόσο το μυαλό βρίσκεται στους καλοκαιρινούς μήνες και προετοιμάζεται για ταξίδια. Τα ελληνικά νησιά και φέτος αναμένεται να αποτελέσουν προορισμό ταξιδιωτών και ένα από αυτά που ξεχωρίζουν είναι η Μήλος.

Το κυκλαδίτικο νησί γίνεται θέμα στην ιστοσελίδα Fortune και χαρακτηρίζεται ως ιδανική εναλλακτική της Μυκόνου. «Αυτό το ελληνικό νησί είναι η τέλεια εναλλακτική για τη Μύκονο», γράφει ο τίτλος του άρθρου της Danielle Bernabe. Οπως περιγράφει, η Μήλος «με περισσότερες από 70 παραλίες και μια χούφτα χωριά για εξερεύνηση είναι ιδανική για να χαθείτε, να γευτείτε μεσημεριανό γεύμα κάτω από μια μπουκαμβίλια και να απολαύσετε έναν freddo espresso».

Το ταξίδι στην Μήλο ξεκινά με αναφορά στην ιστορία της και το ηφαιστειογενές τοπίο, πλούσιο σε ορυκτά. Στο κυκλαδίτικο νησί κοντά στις «κατακόμβες στο χωριό Τρυπητή ανακαλύφθηκε από έναν αγρότη η Αφροδίτη της Μήλου. Πλέον, βρίσκεται στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, ωστόσο, η Μήλος ζητά την επιστροφή της», γράφει.

«Σήμερα, η Μήλος παραμένει λίγο αλώβητη από το τουριστικό αποτύπωμα. Ενώ πλήθος νησιών συρρέουν στους γείτονές του, η Μήλος κινείται σε πιο αργούς ρυθμούς», σημειώνει η αρθρογράφος και κάνει τις δικές της προτάσεις. Η Bernabe προτείνει την ενοικίαση αυτοκινήτου ή σκούτερ για να εξερευνήσετε τις πολλές παραλίες και τα χωριά της Μήλου, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο Σαρακήνικο, η παραλία που θυμίζει σεληνιακό τοπίο με τα λευκά ηφαιστειακά πετρώματα. «Πηγαίνετε το πρωί για να αποφύγετε τον πολύ κόσμο και αν σας το επιτρέπει ο χρόνος κάντε πικ νικ», γράφει χαρακτηριστικά.

«Η Πλάκα, η κύρια πόλη, είναι μια ατέλειωτη άβυσσος λιθόστρωτων πεζοδρομίων που ανεβαίνουν και κατεβαίνουν σαν μια ευχάριστη πεζοπορία. Τα εστιατόρια, τα μαγαζιά και τα καταστήματα ρούχων αποτελούν ένα στιγμιότυπο της πεμπτουσίας της Ελλάδας. Επισκεφθείτε τις κατακόμβες στην Τρυπητή στο δρόμο σας προς το Κλίμα», προσθέτει. «Το Πολλώνια, κατά μήκος της βορειοανατολικής ακτής, σκιάζεται από δέντρα αλμυρού νερού και είναι γεμάτο με καφετέριες στην προκυμαία. Κάντε μια βόλτα ή καθίστε για ένα φρέντο καπουτσίνο ή εσπρέσο», σημειώνει, προτείνοντας στους ταξιδιώτες να βλέπουν τα τα ψαροκάικα στη θάλασσα.

Η αρθρογράφος δεν θα μπορούσε να παραλείψει την ημερήσια βόλτα με ιστιοπλοϊκά στο νησί. «Πολλοί κολπίσκοι και σπήλαια της Μήλου είναι προσβάσιμα μόνο με βάρκα», αναφέρει.

Πού να μείνετε στη Μήλο
Η αρθρογράφος του Fortune προτείνει στους αναγνώστες να μείνουν στην παραλία Παλαιοχώρι και το Artemis Deluxe Rooms, γράφοντας χαρακτηριστικά πως η επιλογή μεταξύ πισίνας και θάλασσας θα είναι η πιο δύσκολη της ημέρας. Επόμενη επιλογή το χωριό Πολλώνια και Melian Boutique Hotel & Spa, το οποίο έχει διακοσμηθεί με χειροποίητα έπιπλα ή το Miland Suites που βρίσκεται σε λόφο της περιοχής Κόρφος.

Ψάρια και θαλασσινά στη Μήλο
Φυσικά, από τον οδηγό του Fortune για τη Μήλο δεν θα μπορούσε να λείπει το φαγητό. Η Bernabe επιλέγει εστιατόρια με παραδοσιακή ελληνική κουζίνα αλλά με ένα twist. Το εστιατόριο Psaravolada ξεχωρίζει με την πέτρινη βεράντα του που ατενίζει τα γαλάζια νερά του Αιγαίου. Ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει φρέσκα θαλασσινά και χταπόδι καρπάτσιο, τα οποία συνοδεύονται από ελληνικά κρασιά.

Στο χωριό Πολλώνια προτείνει το εστιατόριο Αρμύρα, όπου τα πιάτα γεμίζουν με ψάρια που πιάνει η βάρκα του ιδιοκτήτη. Από την άλλη υπάρχει και η οικογενειακή ταβέρνα Ω! Χαμός στον Αδάμαντα, εκεί που τα περισσότερα προϊόντα προέρχονται από τη φάρμα της οικογένειας Ψαθά.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close