Eating News , Εστιατόρια

Τι είναι η "ομελέτα σίφουνας" που έχει κατακτήσει το internet;

Tι είναιη στριφογυριστή ομελέτα που βλέπουμε συχνά τον τελευταίο καιρό στα social media;

Δημοσιεύτηκε στις 22 Φεβρουαρίου 2020

Τα αβγά είναι η πιο αγαπημένη τροφή του κόσμου, γι αυτό και οι συνταγές τους είναι άπειρες και συχνά ιδιαίτερα περίεργες! Τελευταία μας ανακάλυψη η ομελέτα… σίφουνας.

Σωστά διάβασες, με αυτό ακριβώς το όνομα μάς συστήνεται η στριφογυριστή ομελέτα που βλέπουμε συχνά τον τελευταίο καιρό στα social media. Το όνομα της δικαιολογείται ακριβώς από το σπιράλ σχήμα της, που θυμίζει σίφουνα και για τη δημιουργία του είναι απαραίτητη η χρήση chopsticks.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#ilovecooking #tornadoomelette #japaneseomurice First try 

A post shared by Zoltan Radeczky (@zoltanradeczky) on

Με άλλα λόγια, όπως βλέπουμε και στα δεκάδες βίντεο που έχουν ανέβει στο internet, η παρασκευή της είναι φαινομενικά απλή, αφού φτιάχνεται μόνο με χτυπημένα αβγά και κάποια λιπαρή ουσία, όπως λάδι ή βούτυρο. Οι μάγειρες λοιπόν, ρίχνουν τα χτυπημένα αβγά στο τηγάνι και μόλις αρχίσει η ομελέτα να σταθεροποιείται (μέσα στα πρώτα δευτερόλεπτα, δηλαδή), τσιμπάνε το κέντρο της με δύο chopsticks και αρχίζουν να την περιστρέφουν για να αποκτήσει το χαρακτηριστικό της σχήμα. Στη συνέχεια τη σερβίρουν στα πιάτα σκέτη, πασπαλισμένη με μυρωδικά ή τη βάζουν πάνω σε ρύζι και τη σερβίρουν με θαλασσινά, κρέας ή κάρι.

Για το γευστικό αποτέλεσμα δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι, μιας και όλα κρίνονται από τον τρόπο που επιλέγει κάποιος να τη σερβίρει, ωστόσο από εμφάνιση πρέπει να παραδεχτούμε ότι αν και περίεργη η διαδικασία παρασκευής της, αυτή η ομελέτα σίφουνας είναι εντυπωσιακή! Αν τώρα βλέποντας το βίντεο αποφασίσεις να τη δοκιμάσεις και εσύ στο σπίτι, σου συστήνουμε να χρησιμοποιήσεις για 1 μερίδα 2-3 αβγά, να χρησιμοποιήσεις μικρό τηγάνι για να είναι έχει μικρότερη επιφάνεια και να είναι πιο εύκολη η περιστροφή της και να αφήσει το λάδι ή το βούτυρο να ζεσταθεί καλά πριν ρίξεις μέσα τα χτυπημένα αβγά. Όσο για το πώς θα κρατήσεις τα chopsticks, είναι καθαρά θέμα εξάσκησης. Καλή επιτυχία!

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close