News , Guide

Η ελιά του Δήμου Τσερίου στον Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Το Τσέρι κέρδισε πανάξια μία θέση στον Εθνικό Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Δημοσιεύτηκε στις 21 Φεβρουαρίου 2020

Το Τσέρι κέρδισε πανάξια μία θέση στον Εθνικό Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΑΠΚ)-2019 με θέμα την "καλλιέργεια και τις χρήσεις της ελιάς".

Κατόπιν πρόσκλησης από την Κυπριακή Εθνική Επιτροπή UNESCO και των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του ΥπουργείουΠαιδείας και Πολιτισμού για εν ενημέρωση ως προς την εγγραφή στον πιο πάνω κατάλογο,παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Τσερίου μαζί με τον δημότη μας κον Κώστα Παπαγεωργίου συγγραφέα -ερευνητή και πήραν τις κατευθυντήριες γραμμές πως θα υποβληθεί η αίτηση.

Ακολούθως ο Δήμαρχος ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο και εισηγήθηκε τον Κον Κώστα Παπαγεωργίου ως συγγραφέας με πείρα και γνώστης του θέματος να αναλάβει να επεξεργαστεί το θέμα και να υποβάλει την αίτηση.
Αποφασίστηκε επίσης ότι εκτός της συγγραφής η αίτηση πρέπει να συνοδεύεται με παραγωγή ταινίας μικρού μήκους και με φωτογραφίες σχετικά με το θέμα.

Έτσι την παραγωγή της ταινίας την ανέλαβε ο κος Χρίστος Φουρλής και τη φωτογράφιση η κα Ιωάννα Χαραλάμπους.

Με συντελεστές αυτούς τους τρεις καθώς και τους δημότες του Τσερίου Γεώργιο Μακρή,Ανδρέα Κωνσταντίνου,Μιχαήλ Ευθυμίου,Χρίστο Ζένιου Ευθυμίου,Ανδρέα Π Γρουτίδη,Φωτεινή Νίκου Δημητρίου,Χριστούλα Μακρή,Μαρίνα Χρ.Δημητρίου και Χριστοφή Δημητρίου, τους οποίους ευχαριστούμε η εγγραφή έγινε πραγματικότητα.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close