News , Guide

Κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες

Αλλάξει το σκηνικό του καιρόυ

Δημοσιεύτηκε στις 20 Φεβρουαρίου 2020

Κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε το απόγευμα της Πέμπτης (20/02), η Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου, για ισχυρές καταιγίδες μάλιστα η ένταση της βροχής πιθανόν να ξεπερνά τα 55 χιλιοστά την ώρα.

Η κίτρινη προειδοποίηση θα ισχύει από αύριο στις 08.00 – 18.00

Αναλυτικά η πρόγνωση 

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ χαμηλό βαρομετρικό αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή αύριο την Παρασκευή.

Απόψε ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές χωρίς να αποκλείεται να σημειωθεί και χιόνι ή χιονόνερο στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και στα προσήνεμα μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα παράλια και στον ένα βαθμό στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηματιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες, καθώς και ενδεχόμενο χιονόπτωσης στα ψηλότερα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ως νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, και παροδικά μέχρι πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη και το απόγευμα παροδικά στα προσήνεμα μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα παράλια και γύρω στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως συννεφιασμένος με βροχές και τοπικές καταιγίδες, καθώς και ενδεχόμενο χιονόπτωσης στα ψηλότερα ορεινά. Σύντομα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και η θάλασσα θα καταστεί λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη.

Το Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός θα είναι αρχικά κατά διαστήματα μερικώς συννεφιασμένος με το ενδεχόμενο να σημειωθούν τοπικές βροχές ενώ σταδιακά θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και ενδεχόμενο μεμονωμένης καταιγίδας.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα καταστεί γενικά κυρίως αίθριος με παροδικά αυξημένες νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο το Σάββατο και μη αξιόλογη μεταβολή την Κυριακή και τη Δευτέρα για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 46 εκατοστά.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close