27 February-4 March 2020
Κινηματογράφος , Cinema: Τα Καλύτερα

Parasite

Η απολαυστική νοτιοκορεατικήμαύρη κωμωδία-θρίλερτουBong Joon-ho που κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας και έγραψε ιστορία!

Δημοσιεύτηκε στις 19 Φεβρουαρίου 2020

Η ταίνια που συζητήθηκε όσο καμία άλλη τους τελευταίους μήνες και «σάρωσε» όλα τα κινηματογραφικά βραβεία, κάνει πρεμιέρα στους κυπριακούς κινηματογράφους. 

Το "Parasite" έκανε το ντεμπούτο της στο φεστιβάλ των Κανών στις 21 Μαΐου 2019, και έγινε η πρώτη κορεατική ταινία που κέρδισε το Χρυσό Φοίνικα. 

Ακολούθως απέσπασε -μεταξύ άλλων- τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, το Bafta Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας και Πρωτότυπου Σεναρίου, το βραβείο Καλύτερης Ταινίας στα Screen Actors Guild Awards, ενώ έζησε τον απόλυτο θρίαμβο και έγραψε ιστορία στην 92η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ, όπου κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, καθιστώντας την την πρώτη ξενόγλωσση ταινία που κερδίζει το συγκεκριμένο βραβείο! 

Το "Parasite" απέσπασε ακόμα τρία μεγάλα βραβεία, αυτό της Καλύτερης Σκηνοθεσίας για τον Νοτιοκορεάτη σκηνοθέτη Bong Joon-ho, Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου και Διεθνούς Ταινίας. 

Πρόκειται για την ιστορία μιας τετραμελούς οικογένειας μικροαπατεώνων, που προσπαθεί να επιβιώσει σε μια από τις λιγότερο προνομιούχες περιοχές της σημερινής Σεούλ. Μια αχτίδα ελπίδας εμφανίζεται, ωστόσο, όταν ο νεαρός γιος της φαμίλιας βρίσκει δουλειά στο πολυτελές σπίτι ενός ιδιοκτήτη πολυεθνικής εταιρείας, δημιουργώντας με ύπουλο τρόπο τις συνθήκες ώστε και οι υπόλοιποι παρίες συγγενείς του να μπορέσουν να επωφεληθούν της ευκαιρίας, δίχως να φαντάζεται, παρ' όλα αυτά, όσα πρόκειται να συμβούν. 

"Μία κωμωδία χωρίς κλόουν, μια τραγωδία χωρίς κακούς" ονομάζει την ταινία του ο ίδιος ο δημιουργός, και πραγματικά καταφέρνει να φτιάξει τόσο ιδιαίτερους χαρακτήρες ξεπερνώντας τον κίνδυνο της καρικατούρας και να τους οδηγήσει σε ακραίες καταστάσεις, που κατά βάση λειτουργούν σε ένα συμβολικό επίπεδο.

Το ανατρεπτικό αριστούργημα του Bong Joon-ho είναι μια ταξική αλληγορία που θα παρακολουθήσετε με κομμένη την ανάσα. 

 

Καθ 19.30

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close