Θέατρο , Νέες Παραστάσεις

Football: Το παιχνίδι της ανθρωπότητας του Θανάση Τριαρίδη στην Κύπρο

Για πρώτη φορά στην Κύπρο. Πρωταγωνιστεί οΣήφης Πολυζωίδης

Δημοσιεύτηκε στις 17 Φεβρουαρίου 2020

Τι σχέση μπορεί να έχει το ποδόσφαιρο, οι αναφορές στον Μέσι, τον Ρονάλντο, τον Πελέ και τον Μαραντόνα με την ιστορία της ίδιας της ανθρωπότητας και το κτίσιμο των σύγχρονων δυτικών κοινωνιών;

Η «σκληρή, ματωμένη κωμωδία» FOOTBALL, του Θανάση Τριαρίδη, σε σκηνοθεσία του Τριαντάφυλλου Δελή και με πρωταγωνιστή τον Σήφη Πολυζωίδη παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Κύπρο. Η παράσταση -μετά από δύο πολύ επιτυχημένες σεζόν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και περιοδεία σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδα- θα ανέβει για 3 μόνο παραστάσεις στο «Θέατρο Δέντρο» (Λευκωσία), στις 6-7 Μαρτίου 2020 από την MiNIMIS Εταιρεία Θεάτρου και το Πανεπιστήμιο Κύπρου (Γραφείο Πανεπιστημιακής Ανάπτυξης και Αποφοίτων).

Το FOOTBALL είναι ένας καυστικός μονόλογος με πολύ χιούμορ, που αναλύει την ιστορία της ανθρωπότητας μέσα από την ιστορία του ποδοσφαίρου, ξεκινώντας από το 1500 μ.Χ.

Το FOOTBALL (2017) μαζί με το LEOPOLD (2017) και το HIV (2018) συγκροτούν μια άτυπη πολιτική τριλογία. Η βασική θέση αυτής της τριλογίας είναι πως οι παντοτινοί ένοχοι είμαστε οι θεατές και πως ήρθε η ώρα να πληρώσουμε κάποιο τίμημα. Η ανάγκη του συγγραφέα να γράψει αυτά τα έργα, γεννήθηκε μετά από τα ταξίδια του στην Αφρική θέλοντας να μιλήσει για τα ταξίδια των «χορτάτων» σε μια «πεινασμένη» Ήπειρο.

Έγραψαν για την παράσταση:
“Ο λόγος είναι καταιγιστικός και αιχμηρός, η κίνηση συνεχής, ο ρυθμός υψηλός από την αρχή ως το τέλος του έργου και ο ηθοποιός γίνεται ένα με το κοινό που τον παρακολουθεί. Χιούμορ, ένταση, πάθος, πολιτική κριτική είναι όλα παρόντα σε σωστές δόσεις για να μη χαθεί ο στόχος της άμεσης και αμφίδρομης επικοινωνίας με το θεατή. Η ερμηνεία δυναμική, έντονη, παθιασμένη, σχεδόν εξουθενωτική, ζωντανεύει έναν ήρωα διαχρονικό, αλλά τόσο κοντά στην καθημερινότητά μας. Από τις πολύ καλές προτάσεις της θεατρικής περιόδου!” (πηγή: onlytheater.gr)

“Το συναίσθημα που σου προσφέρει, κατακλύζει μυαλό και ψυχή. Με κομμένη την ανάσα καθηλώνεσαι σε μια καρέκλα. Ένας αληθινός καυστικός μονόλογος, χωρίς περίτεχνα τρικ και χρωματισμένες συνθηματολογίες, που θέλοντας και μη θα σε οδηγήσει σε προβληματισμό και αφύπνιση. Μία ‘εξαντλητική’ κατάθεση ψυχής.” (πηγή: tritokoudouni.gr)

“Ο μοναδικός συνδυασμός χιούμορ - συχνά πικρού, κυνισμού, ωμότητας, παράλληλα με μια διάθεση «αυτοσαρκασμού εκ των έσω» του ίδιου του κειμένου, προσέθεσαν ζωντάνια και αμεσότητα. Ο Σήφης Πολυζωίδης στον ρόλο του ήρωα «Φ», κατέθεσε μια εξαιρετική ερμηνεία με σημαντικές απαιτήσεις, καλοδουλεμένη, μεστή, ουσιαστική, με πλήρη σκηνική άνεση και προσήλωση.” (πηγή: kulturosupa.gr)

“Ο Σήφης Πολυζωίδης στο ρόλο του «Φ», είναι δυναμικός και αέναος. Από την πρώτη «μπαλιά» κερδίζει το παιχνίδι της επικοινωνίας με τους θεατές και τους κάνει ιδανικούς συμπαίκτες του. Οργώνει το γήπεδο-σκηνή και κυριολεκτικά «ιδρώνει» την φανέλα, η οποία όχι αδίκως, του ανήκει δικαιωματικά.” (πηγή: mixgrill.gr)

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Συγγραφέας: Θανάσης Τριαρίδης
Σκηνοθεσία: Τριαντάφυλλος Δελής
Κίνηση: Πασχαλιά Ακριτίδου
Μουσική: Γιώργος Οικονόμου
Σχεδιασμός φωτισμού: Δημήτρης Κοκολινάκης
Φωτογραφίες: Βαγγέλης Μακρυγιάννης
Παίζει: Σήφης Πολυζωίδης
Οργάνωση/εκτέλεση παραγωγής: MiNIMIS ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ και Μαρίζα Λαμπίρη – Πανεπιστήμιο Κύπρου (Γραφείο Πανεπιστημιακής Ανάπτυξης και Αποφοίτων).

Πότε: 6 Μαρτίου 2020 στις 20:30
7 Μαρτίου 2020 στις 18:00 και 20:30

Πού: Θέατρο Δέντρο (Ενότητος 44Β, Ενορία Παναγίας, Τ.Κ. 1041, Παλλουριώτισσα, Λευκωσία)

Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com & www.ucy.ac.cy/alumni
Κρατήσεις - Πληροφορίες: 99035132

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close