Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Τα 10+1 καλύτερα πράγματα για να κάνεις αυτή την εβδομάδα

Όλα όσα δεν πρέπει να χάσεις αυτήν την εβδομάδα

Δημοσιεύτηκε στις 17 Φεβρουαρίου 2020

Σε ρυθμούς καρναβαλιού μπαίνει από την αυτήν την εβδομάδα όλο το νησί, με τις εκδηλώσεις να αρχίζουν από την Τσικνοπέμπτη. Ωστόσο είναι και άλλες οι εκδηλώσεις που αξίζουν την προσοχή μας αυτές τις μέρες. 

Εμείς τις συγκεντρώσαμε και σου τις παρουσιάζουμε, για να φτιάξεις πρόγραμμα! Αποκριάτικο και μη! 

Εναλλακτικό σινεμά
Αφιερώματα στους προσφάτως αποδημήσαντες Σταύρο Τσιώλη και Ντούσαν Μακαβέγεφ, τις πειραματικές ταινίες μικρού μήκους του Πίτερ Γκριναγουέι, στον ανερχόμενο Γαλλοέλληνα  σκηνοθέτη Μαξάνς Σταματιάδη, ματιές στην Κύπρια δημιουργό Μαρίνα Ξενοφώντος και την Αργεντινή Λουκρέσια Μαρτέλ, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ «Εικόνες και Όψεις του Εναλλακτικού Κινηματογράφου», που πραγματοποιείται από τις 17 μέχρι τις 23 Φεβρουαρίου. Απόψε, προβάλλεται η ταινία του Σταύρου Τσιώλη «Μια τόσο μακρινή απουσία» (1985) και οι πειραματικές μικρού μήκους ταινίες του Πίτερ Γκριναγουέι «A Walk through H.: The Reincarnation of an Ornithologist» (1978), «H is for House» (1976), «Windows» (1974) και «Dear Phone» (1976) , τις οποίες δημιούργησε ενόσω ακόμη εργαζόταν στο Κρατικό Κεντρικό Γραφείο Πληροφόρησης του Λονδίνου ως σκηνοθέτης και μοντέρ. Το σινεμά του Τσιώλη είναι ένα «φτωχό σινεμά» (cinema povero), ένα σινεμά του δρόμου, που συλλαμβάνει και απεικονίζει συχνά με τόνους κωμικούς και με διάθεση ανάλαφρη μια άλλη «διαφορετική» Ελλάδα. Εισαγωγή από τους Δημήτρη Μπάμπα και Χριστιάνα Ιωάννου.
>> Δ 17-Κ 23 Φεβ, Λέσχη Βιβλίου Υφαντουργείο, Λευκωσία, 20.00. Είσοδος ελεύθερη. Πληρ. 99517910.
 
Εργαστήρι κόμικς
Το έτος 2020 είναι αφιερωμένο στα κόμικς και με την ευκαιρία αυτή το βιβλιοπωλείο La Boîte à Lire διοργανώνει μια εβδομάδα ειδικά αφιερωμένη στα κόμικς. Μάθετε να ζωγραφίζετε τους Αστερίξ και Οβελίξ με τον Ζιλμπέρ Σιμόν, δημιουργό του εξωφύλλου της ειδικής γαλλικής έκδοσης του 35ου τόμου, «Αστερίξ στους Πίκτους», κατ’ εκλογή του Ουντερζό. Βραβεία θα δοθούν στους νικητές του διαγωνισμού από τους La Boîte à Lire, Laris Art Shop και το Gamers Boulevards.  Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, ο Ζιλμπέρ Σιμόν, θα μοιράζει αυτόγραφα με τις δικές του αφίσες, από τις 3μ.μ.
>> Δ 17-Σ 22 Φεβ, La Boîte à Lire, Λευκωσία,, 17.00-19.00. Πληρ. 22670184.
 
Οικογενειακή ευτυχία στη Λέσχη
Στην απανθρωποποίηση των σχέσεων στην σύγχρονη Ιαπωνία με επίκεντρο ένα συνεχώς αυξανόμενο κοινωνικό φαινόμενο εστιάζει η πιο πρόσφατη ταινία του μεγάλου Γερμανού σκηνοθέτη Βέρνερ Χέρτσογκ «Οικογενειακή ευτυχία Α.Ε.» (2019) που προβάλλεται απόψε από την Κινηματογραφική Λέσχη Λεμεσού. Η εταιρεία «Family Romance, LLC» μισθώνει ηθοποιούς που αναπληρώνουν συγγενείς, φίλους ή αγαπημένα πρόσωπα για λογαριασμό των πελατών της, ώστε να εξασφαλίζεται αυτό ακριβώς που δηλώνει η επωνυμία της: η οικογενειακή ευτυχία. Οι υπάλληλοι της εταιρείας συμπαρίστανται στους πελάτες αναλαμβάνοντας ρόλους σε πάρτι, γάμους, κηδείες ακόμη και σε ιδιαίτερα προσωπικές στιγμές. Ένας υπάλληλος της εταιρίας νιώθει να ξεπερνά τα όρια του επαγγέλματος όταν μια μητέρα, η οποία τον ενοικιάζει για να υποδυθεί τον χαμένο από χρόνια πατέρα της 12χρονης κόρης της. Παίζουν οι Γιούτσι Ίσιι, Μαχίρο Τανιμότο.
>> Δ 17 Φεβ, ΡΙΟ 3, Λεμεσός, ΡΙΟ 3, 20.15.

Διάβασε ακόμαΤο πρόγραμμα για το Καρναβάλι Λεμεσού, μόλις ανακοινώθηκε
 
Η «Μελουζίνη» στη Λεμεσό
Στη Λεμεσό παρουσιάζεται απόψε η ποιητική συλλογή της διακεκριμένης ιστορικού και ερευνήτριας Νάσας Παταπίου «Μελουζίνης Ενώτια, ή η ωραία που έρχεται», σε μια εκδήλωση που διοργανώνουν ο Δήμος Λεμεσού, το ΤΕΠΑΚ και τα Κοινοτικά Συμβούλια Ριζοκαρπάσου. Το βιβλίο παρουσιάζουν η προϊσταμένη του Γραφείου Δημόσιας Διπλωματίας της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Κύπρο Αικατερίνη Λάμπρου, η διευθύντρια του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τραπέζης Κύπρου Ιωάννα Χατζηκωστή και ο αρχαιολόγος Γιάννης Βιολάρης. Θα ακολουθήσει αντιφώνηση από την ποιήτρια και απαγγελία ποιημάτων. Χαιρετισμούς απευθύνουν ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης και ο κοινοτάρχης ενορίας Aνάβρυσης Ριζοκαρπάσου Μιχάλης Μικέλλης Παντελή. Η ποιητική συλλογή, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Καστανιώτη, είναι μια ατέρμονη συνομιλία με το παρελθόν. Σ’ ένα πολυπρόσωπο σκηνικό, συνδεδεμένο με μύθους, θρύλους, παραμύθια και ιστορίες της τάλαινας και κεκαυμένης Κύπρου, η ποιήτρια προσκαλεί σε δείπνο τους αναγνώστες με «οφτά περτίτζια» και κουμανταρία.
>> Δ 17 Φεβ, Δημοτική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη, Λεμεσός, 19.30.
 
«Transit» στον Όμιλο
Την ταινία του «αρχιερέα» του γερμανικού νέου κινηματογραφικού κύματος Κρίστιαν Πέτσολντ «Transit» (2018) προβάλλει απόψε ο Όμιλος Φίλων Κινηματογράφου. Ο Πέτσολντ μεταφέρει στον 21ο αιώνα, σε ένα εναλλακτικό παρόν, το πολυεπίπεδο, ομότιτλο μυθιστόρημα της Άννα Ζέγκερς (1944). Καθώς οι Γερμανοί φασίστες προελαύνουν και πάλι στην Ευρώπη και προχωρούν προς το Παρίσι, ένας Γερμανός αντιστασιακός πρόσφυγας καταφεύγει στη Μασσαλία και οικειοποιείται την ταυτότητα αλλά και τη βίζα για Μεξικό ενός συγγραφέα που έχει αυτοκτονήσει. Παίζουν οι Φραντς Ρογκόβσκι, Πάουλα Μπίερ, Γόντεχαρντ Γκίζε.
>> Δ 17 Φεβ, Σινέ Στούντιο, Λευκωσία, 21.00. Πληρ. 96420491.

Διάβασε ακόμα: Τι ετοιμάζουν οι δήμοι της Κύπρου για την Τσικνοπέμπτη;

Καρναβάλι Λεμεσού
Από τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020 αρχίζουν οι εκδηλώσεις για το Καρναβάλι Λεμεσού. Στις 7.30 μ.μ. θα απολαύσουμς Καντάδες στα δρομάκια Αγίας Τριάδος. Η Εκκίνηση θα γίνει από την Δημοτική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη. Σαν τα χρόνια τα παλιά…. Μια περιδιάβαση στα στενά και ρομαντικά δρομάκια της Αγίας Τριάδος με καντάδες και νοσταλγικά τραγούδια από τους Κανταδόρους Γιωργαλλέτου. Ελάτε μαζί μας να θυμηθούμε και να τραγουδήσουμε, όπως τις παλιές όμορφες εποχές. Η βραδιά είναι αφιερωμένη στον κανταδόρο α. Νεοκλή Παπαθεοδούλου. 

Καρναβάλι Λεμεσού
Η Αίθουσα Τέχνης Θεομάρια φιλοξενεί για 14η συνεχή χρονιά έκθεση μάσκας από διάφορες χώρες του κόσμου και καλλιτεχνική έκθεση με μάσκες της Βέρας Ευθυμίου Παρλαλίδου. Παράλληλα θα λειτουργεί και ομαδική έκθεση με θέμα «Παλιάτσοι»  από 28 Φεβρουαρίου μέχρι 31 Μαρτίου. Συμμετέχουν η ομάδα «Κανταδόροι Λεμεσού».
>> Τετ 19 Φεβ, Αίθουσα Τέχνης Θεομάρια (οδός Βασιλίσσης Καρλόττας 7 & Ελένης Παλαιολογίνας), Λεμεσός, 19.00. 

Έκθεση με θέμα το Καρναβάλι
Ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με το Παγκύπριο Σύνδεσμο Καλλιτεχνών ΤΕΧΝΗ ΔΙΧΩΣ ΣΥΝΟΡΑ διοργανώνει έκθεση με θέμα το Καρναβάλι. Συμμετέχει η Χορωδία του Πολιτιστικού Ομίλου του Δήμου Μόρφου. Τα εγκαίνια των εκθέσεων θα τελέσει ο Δήμαρχος Λεμεσού, κ. Νίκος Νικολαΐδης.
>> Τετ 19 Φεβ, Τεχνοχώρος Art Studio 55 (Οδός Ανδρέα Δρουσιώτη 23 Α, Πλατεία Ηρώων), Λεμεσός, 20.00. 

Ο Γυάλινος Κόσμος
Υποδεχόμαστε την καινούργια χρονιά με το κλασσικό αριστούργημα του Τενεσί Ουίλιαμς, τον εμβληματικό "Γυάλινο Κόσμο" που είναι και το αυτοβιογραφικό έργο του μεγάλου συγγραφέα. Η παράσταση θα ανέβει σε σκηνοθεσία του Αντρέα Τηλεμάχου ευθύς αμέσως μετά τις γιορτές. Το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε τον Δεκέμβριο του 1944 στο θέατρο Σιβίκ του Σικάγου σημειώνοντας από την πρώτη στιγμή πρωτοφανή καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία και καθιερώνοντας αμέσως τον Ουίλλιαμς ως τον πλέον φέρελπι συγγραφέα της εποχής ενώ μεταφέρθηκε την επόμενη χρονιά στο Μπροντγουέη της Νέας Υόρκης (θέατρο Playhouse, Μάρτιος 1945) όπου ο θρίαμβος συνεχίστηκε και το έργο βραβεύτηκε με το σημαντικό New York Drama Critics Circle Award ως το καλύτερο Αμερικανικό έργο της χρονιάς.Αποτέλεσε την πρώτη μεγάλη θεατρική επιτυχία του Ουίλιαμς- πρόδρομος των μεταγενέστερων μεγάλων θεατρικών επιτυχιών του- και αμέτρητα είναι τα ανεβάσματα του από την 1η παράσταση μέχρι σήμερα τόσο στην Αμερική όσο και διεθνώς-δεκάδες εκατοντάδες είναι οι παρουσιάσεις του και στην Ελλάδα. Θεωρούμε σημαντικό, οι νέες γενιές να γνωρίσουν και να επικοινωνήσουν με το σπουδαίο αυτό έργο του κορυφαίου Αμερικανού δραματουργού που καθιερώθηκε ως ένας από τους μεγαλύτερους συγγραφείς του αιώνα και βεβαίως οι παλαιότεροι να ξαναθυμηθούν ένα έργο ογκόλιθο του παγκόσμιου θεάτρου-για τους θεατρόφιλους παραμένει ευλογία είτε και πρόκληση κάθε νέο ανέβασμα έργου του μεγάλου θεατρικού ποιητή.Το κλασικό έργο αφορά διαχρονικά τους θεατές, μιλάει στις καρδιές των ανθρώπων και σήμερα και χτες και αύριο αφού μέσα σ’ αυτό σκιαγραφείται η διαχρονική ανάγκη μας να καταφεύγουμε σε ψευδαισθήσεις, στην απομόνωση ή στην τέχνη, στο θέατρο ή στο σινεμά, πλάθοντας “έναν γυάλινο εύθραυστο κόσμο” προκειμένου να αντέξουμε τη σκληρή πραγματικότητα που μας συνθλίβει. 
>> Tρ 18 & Tετ 19 Φεβ, Τεχνοχώρος ΕΘΑΛ, Λεμεσός, 20.30. Πκηρ. 70007721.

Διάβασε ακόμα: 30 στέκια για να διασκεδάσεις την Τσικνοπέμπτη στη Λεμεσό

Αβελάρδος και Ελοΐζα
«Γιατί η καρδιά μου δεν είναι μαζί μου, αλλά με σένα, κι όταν δεν είναι μαζί σου δε βρίσκεται πουθενά στον κόσμο...». Η νέα θεατρική περίοδος για την ΕΘΑΛ ξεκινάει με μια από τις μεγαλύτερες και τραγικότερες ιστορίες αγάπης, το έργο Αβελάρδος και Ελόΐζα, του Γιάννη Καλαβριανού. Στο μεσαιωνικό Παρίσι του 12ου αιώνα, ο σαραντάχρονος θεολόγος και φιλόσοφος Πέτρος Αβελάρδος και η δεκαεξάχρονη μαθήτριά του Ελοΐζα Φυλμπέρ, ερωτεύθηκαν, αψήφησαν μία ολόκληρη κοινωνία, σκανδάλισαν την Εκκλησία και πλήρωσαν για όλη τους τη ζωή, το τίμημα ενός έρωτα που δεν χώρεσε στον καιρό του. Η ιστορία του Αβελάρδου και της Ελοΐζας, ενός πάθους που έγινε μύθος, φωτίζει τους αιώνες με τη μοναδικότητα του μεγαλύτερου από τους μεγάλους έρωτες, αποτελώντας πρότυπο αισθηματικό για όλους τους ανθρώπους· για τους ερωτευμένους άντρες ο Αβελάρδος, για τις γυναίκες η Ελοΐζα. Υπήρξαν οι δυό τους πολύ πριν από τον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα, οι οποίοι άλλωστε είναι μόνο πλάσματα της φαντασίας του Σαίξπηρ. Αγάπησαν κι αγαπήθηκαν περισσότερο από κείνους κι έζησαν έπειτα χωρισμένοι τη μοναδικά φρικτή τιμωρία του απαγορευμένου τους έρωτα επί δεκαετίες, εκφράζοντας τη διαρκή αγάπη τους ο ένας στον άλλον μονάχα με κάποιες αριστουργηματικές επιστολές, που αποτέλεσαν τη βάση αυτού του βιβλίου. Η αλληλογραφία τους που έχει διασωθεί, μεταφραστεί από τα λατινικά και εκδοθεί, αποτελεί ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενο, που αξίζει κανείς να το ανακαλύψει. Αυτό ακριβώς επιδιώκει η Ε.Θ.Α.Λ. με την παράσταση του συγκεκριμένου έργου: να προτείνει, για πρώτη φορά στο θεατρόφιλο κοινό της Κύπρου, ένα καλογραμμένο θεατρικό κείμενο που πραγματεύεται ένα θέμα τόσο οικείο, όπως ο έρωτας, δοσμένο, ωστόσο, μέσα από μια πρωτότυπη σκηνοθετική προσέγγιση. Το έργο θα ανέβει από την Κεντρική Σκηνή της ΕΘΑΛ, σε σκηνοθεσία Κώστα Σιλβέστρου, σκηνικά/κοστούμια Μαρίνας Χατζηλουκά, μουσική σύνθεση Αντρούλας Καφά, κίνηση Αλέξη Βασιλείου και σχεδιασμό φωτισμών Βασίλη Πετεινάρη. Συμμετέχουν οι ηθοποιοί Βασιλική Κυπραίου, Αντωνία Χαραλάμπους, Θανάσης Γεωργίου και η μουσικός/περφόρμερ Αντρούλα Καφά. Βοηθός σκηνοθέτη η Στέφανη Μουρουζή.
>> Tρ 18 Φεβ, Θέατρο Δέντρο, Λευκωσία, 20.30. 
>> Παρ 21 & Σ 22 Φεβ, Τεχνοχώρος της ΕΘΑΛ, Λεμεσός, 20.30. Πληροφορίες: 25877827.

Η σημασία να είσαι σοβαρός
Το Θέατρο ‘ΣΚΑΛΑ’, αρχίζει την νέα χρονιά με την διαχρονική και ξεκαρδιστική κωμωδία του Όσκαρ Ουάϊλντ, «Η σημασία να είσαι σοβαρός». «Σ’έναν κόσμο όπου επικρατεί η απόλυτη υποκρισία είναι δυνατόν να είναι κανείς σοβαρός;». Το Έργο: Στην βικτωριανή Αγγλία, ο Όσκαρ Ουάϊλντ μας παρασέρνει μέσα από ένα άκρως διαχρονικό έργο σ΄ ένα έξυπνο και ξεκαρδιστικό ταξίδι στην καρδιά της αριστοκρατικής κοινωνίας. Μέσω των ηρώων του βλέπουμε να καταρρίπτεται κάθε έννοια σοβαρότητας καθώς τονίζει την υποκρισία του καθωσπρεπισμού της αριστοκρατίας, χρησιμοποιώντας εξαιρετικά το παιχνίδι ταυτοτήτων και την τεχνική της παρεξήγησης. Σ’ έναν κόσμο όπου επικρατεί η απόλυτη υποκρισία είναι δυνατόν να είναι κανείς σοβαρός;
Συντελεστές: Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές, Σκηνοθεσία: Μόνικα Μελέκη, Σκηνικά/Κοστούμια: Γιώργος Αχιλλέως, Μουσική: Χρίστος Ανδρέου, Χορογραφία: Φαίδρα Καραβοκύρη Ζένιου.
Ηθοποιοί: Σοφοκλής Κασκαούνιας, Παρασκευή Αναστασίου, Δώρα Δημητρό, Δημήτρης Χ’Παύλου, Μαρία Μεσαρίτη, Γιώτα Ηλία, Στέφανος Κασάπη, Φοίβος Γεωργιάδης.
>> Τετ 19 Φεβ, Δημοτικό Θέατρο Αγίας Νάπας, 20.00. Πληρ.  24652800/01 και 99490102.

6 Limassol - Lossamil 6
Την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου και η ώρα 7.30 ανοίγει στην Γκαλερί Γκλόρια η έκθεση του Κλαύδιου με τίτλο «6 Limassol – Lossamil 6». Ο Κλαύδιος διαθέτει 35 χρόνια δημιουργικής πορείας σε Γερμανία και Αμερική. Είναι ένας εικαστικός υπέρμετρη φαντασία, που σκηνοθετεί ιστορίες τις οποίες στην συνέχεια καταθέτει στους καμβάδες του. Επαναστατεί απέναντι στην ιδέα της επανάληψης και του εγκλωβισμού. Γράφοντας για το έργο του η γνωστή κριτικός τέχνης Αθηνά Σχινά αναφέρει:
“Με χιούμορ, αυτοσαρκασμό, συγκρατημένο λυρισμό και ειρωνεία, ο Κλαύδιος εμπνευσμένος από την ύστερη POP., τον κριτικό ρεαλισμό και το νέο Dada, παρουσιάζει τα στοιχεία ταυτότητας και βιορυθμού της αποσπασματικής πλέον ανθρώπινης φιγούρας, που πολλές φορές αυτοαναιρείται μέσα από παράδοξα έως αντιφατικά συμφραζόμενα της. Στην θέση τους μένουν οι ρυθμοί, οι τρόποι και οι συμπεριφορές μιας ατομικότητας που αναζητεί τις νέες της ορίζουσες.” Τα 25 έργα που θα εκτεθούν στην Γκαλερί Γκλόρια έχουν δημιουργηθεί στην Λεμεσό. Όλα τα έργα του Κλαυδίου είναι φτιαγμένα σε μεταξωτό καμβά και ξύλο. O Κλαύδιος ζει και εργάζεται στην Λεμεσό, Αθήνα και Edon Γαλλίας.
>> Τετ 19 Φεβ, Γκαλερί Γκλόρια, Λευκωσία.  Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 9 Μαρτίου 2020.

Ενήλικοι στην Αίθουσα (Adults in the Room):  Η ταινία του διάσημου Έλληνα σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά στο Ριάλτο 
Βασισμένη στις μνήμες του Γιάνη Βαρουφάκη, η ταινία παρουσιάζει όσα διαδραματίστηκαν πίσω από κλειστές πόρτες στη διάρκεια της κρίσης, όταν η τύχη της Ελλάδας κρινόταν στα διάφορα ευρωπαϊκά φόρα. 
Πίσω από κλειστές πόρτες, μια ανθρώπινη τραγωδία εξελίσσεται. Ένα παγκόσμιο θέμα, μια ιστορία ανθρώπων παγιδευμένων σε ένα απρόσωπο δίκτυο εξουσίας. Οι σκληροπυρηνικές συναντήσεις του Eurogroup επιβάλλουν στην Ελλάδα μια δικτατορία λιτότητας δίχως να νοιαστούν για την επιβίωση των Ελλήνων. Μια κλειστοφοβική παγίδα δίχως διαφυγή ασκεί πίεση στους πρωταγωνιστές των διαπραγματεύσεων ώστε να προκαλέσει διχόνοια μεταξύ τους. Μια τραγωδία σύμφωνα με την αρχαία ελληνική έννοια όπου οι χαρακτήρες δεν είναι ούτε καλοί ούτε κακοί, αλλά καθοδηγημένοι από τις συνέπειες της δικής τους αντίληψης για το τι είναι σωστό να κάνουν.
Πρωταγωνιστούν: Χρήστος Λούλης (Γιάννης Βαρουφάκης), Αλέξανδρος Μπουρδούμης (Αλέξης Τσίπρας), Ulrich Tukur (Wolfgang Schäuble), Josiane Pinson (Christine Lagarde).
>> Τετ 19 Φεβ, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20.30. Εισιτήρια: € 10 / 8. Πληροφορίες / Κρατήσεις: 77 77 77 45.

Τα αναμνηστικά νομίσματα και μετάλλια της Χρυσής Συλλογής
Στο πλαίσιο της μηνιαίας Διάλεξης της Τετάρτης και με αφορμή των εγκαινίων και τη λειτουργία της νέας μόνιμης έκθεσης «Χρυσή Συλλογή», η Λεβέντειος Πινακοθήκη παρουσιάζει τη διάλεξη με θέμα «Τα αναμνηστικά νομίσματα και μετάλλια της Χρυσής Συλλογής». Οι επιμελήτριες της συλλογής, Λευκή Μιχαηλίδου και Ελένη Ζαπίτη, θα παρουσιάσουν την ιστορία σπάνιων αναμνηστικών νομισμάτων τα οποία θεωρούνται ορόσημα στην παγκόσμια νομισματική ιστορία. Η νέα μόνιμη Συλλογή της Λεβεντείου Πινακοθήκης περιλαμβάνει συνολικά 605 χρυσά νομίσματα και αναμνηστικά χρυσά μετάλλια από την αρχαία εποχή 362 π.Χ. μέχρι και τα μέσα του 20ού αιώνα. Η Συλλογή δημιουργήθηκε από τον Αναστάσιο Γ. Λεβέντη από τις αρχές της δεκαετίας του 1960 έως το 1976 ενώ ζούσε στο Παρίσι και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο κοινό στο σύνολό του. Πριν από την Διάλεξη της Τετάρτης θα δοθεί δωρεάν ξενάγηση της "Χρυσής Συλλογής" από τις επιμελήτριες Λευκή Μιχαηλίδου και Ελένη Ζαπίτη. Οι πόρτες θα κλείσουν στις 19:40. Παρακαλούμε για την έγκαιρη προσέλευσή σας. 
>> Τετ 19 Φεβ, Λεβέντειος Πινακοθήκη, Λευκωσία, 19.40. Πληρ. 22668838 / rsvp@leventisgallery.org. Δωρεάν είσοδος.

Καρναβάλι Αμμοχώστου
To Καρναβάλι Αμμοχώστου, το Καρναβάλι της καρδιάς μας, έρχεται φέτος δριμύτερο, αναβαθμισμένο και σαφώς καλύτερο! Το Καρναβάλι που αγαπήθηκε και αγκαλιάστηκε απ’ όλους εσάς είναι πλέον θεσμός και έχει μπει για τα καλά στον χάρτη των κορυφαίων πολιτιστικών δρώμενων της χώρας μας. Με τη δική του ξεχωριστή ταυτότητα, το δικό του λογότυπο και πλέον τον δικό του Ύμνο που επιμελήθηκε το μουσικό ωδείο Music S Cool ήρθε για να μείνει. Οι εκδηλώσεις αρχίζουν την Τσικνοπέμπτη 20 Φεβρουαρίου, στην Πλατεία Μητροπόλεως-Αγίου Γεωργίου στις 17.00 (και την άφιξη της Βασίλισσας της καρδιάς μας στις 19.30). 
>> Πεμ 20 Φεβ, Πλατεία Μητροπόλεως-Αγίου Γεωργίου, Παραλίμνι. 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close