Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Πού να βγω για φαγητό Σάββατο βράδυ

35+1 ενδιαφέρουσες προτάσεις για φαγητό το σαββατόβραδο στην πρωτεύουσα

Δημοσιεύτηκε στις 21 Φεβρουαρίου 2020

Κάνε check in σε 36 όμορφα και ατμοσφαιρικά εστιατόρια της Λευκωσίας για φαγητό και ποτό το σαββατόβραδο.

Ivory All Day Concept
Ένα υψηλών προδιαγραφών εστιατόριο με πιάτα που ακολουθούν τις γαστρονομικές τάσεις της εποχής και φέρουν την υπογραφή του βραβευμένου σεφ Ανδρέα Ανδρέου. Από το χειροποίητο, καλοζυμωμένο ψωμί περασμένο σε ξύλινη ράβδο που σου έρχεται με αφράτη φάβα, μέχρι τη σαλάτα με μπιζέλι και κολοκύθα, φέτα και χούμους σε βινεγκρέτ λιαστής ντομάτας, αλλά και οι νόστιμες αλοιφές, όπως λευκός ταραμάς και ταχίνι με παντζάρι και ρόδι, το φουά γκρα με μαρμελάδα μήλου, τα ραβιόλι από ζύμη με μελάνι σουπιάς και γέμιση γαρίδας κι αστακού, είναι όλα ταξίδια σε τόπους που θα ήθελες να περιπλανηθείς και να απολαύσεις. Και το Ivory, καταφέρνει με το μενού του να σε περι-πλανέψει με τις γεύσεις του! Μπορείς να το επισκεφθείς και για ποτάκι με την αρέα πιο αργά το βράδυ. Μάθε τέλος, ότι ο all day προορισμός τα σαββατοκύριακα σερβίρει brunch.
(22778807) Iάσονος 10, Λευκωσία. 

Tocayo
Είναι ένας χώρος με καθαρή δομή, χρωματικό μινιμαλισμό και λιτότητα στην επίπλωση, που αποπνέει χαλαρή διάθεση και casual χαρακτήρα. Η κάρτα φαγητών, που φέρει την υπογραφή του consulting chef Ανδρέα Ανδρέου, διακρίνεται με μια πρώτη ανάγνωση για την ταξιδιάρικη γαστρονομικά, φιλοσοφία της, κυρίως προς Ασία και Λατινική Αμερική μεριά, προσφέροντας αρκετές προτάσεις σε δημιουργικά Nikkei πιάτα, γευστικές δημιουργίες με ισορροπημένες εντάσεις και αρεστές στους πλείστους ουρανίσκους, οξύτητες. Έχει to share διάθεση και καλά θα κάνεις να ξεκινήσεις το δείπνο σου με Crab meat salad, στην οποία καλείσαι να αναμείξεις ο ίδιος το πρασινωπό μους από σέλερι και πράσινο μήλο με την κυρίως βάση από κάβουρα, αβοκάντο και σπόρια μουστάρδας. Συνδύασε το ιδανικό με εντυπωσιακά κοκτέιλ που φέρουν τη σφραγίδα των mixologists του cocktail bar Lost and Found.
(70088089) Πρεβέζης 10, Λευκωσία. Δ-Σ 20.00-23.00.

Atelier
Το μαγαζί με τον παριζιάνικο αέρα στην παλιά Λευκωσία είναι μία ιδανική επιλογή για έξοδο στη Λευκωσία. Η φιλοσοφία του βασίζεται στα φρέσκα υλικά και την υψηλή ποιότητα στις πρώτες ύλες. Άρα, τίποτα δεν προέρχεται από το ψυγείο! Ό,τι επιλέξεις να απολαύσεις το βράδυ, να ξέρεις ότι θα είναι απολαυστικό. 
(22262369) Αρχαγγέλου Μιχαήλ 3, παλιά Λευκωσία. Δ-Σ 18.00-01.00.

Scale 
Το νέο σημείο για έξοδο στη Στασίνου είναι το εστιατόριο του καινούριου boutique ξενοδοχείου The Map, το οποίο στέγαζε παλαιότερα το γνωστό club Zoo. Η μοντέρνα αισθητική συνάδει απόλυτα με την υψηλή γαστρονομία. Από το μενού προτείνουμε να δοκιμάσεις φιλέτο, και συγκεκριμένα μοσχάρι μαριναρισμένο με διάφορα βότανα και βούτυρο (€19) συνοδευμένο με πουρέ πατάτας και σπαράγγια.
(22444999) Στασίνου 15.

Rous Restaurant
Ένα ακόμα εστιατόριο υψηλής γαστρονομίας. Ένα εστιατόριο με πρωτότυπο concept και φιλοσοφία που παραπέμπει στη γαστρονομική κληρονομιά της Κύπρου. Ο λόγος για το Ῥοῦς, το οποίο σερβίρει degustation μενού βασισμένο στις παραδοσιακές συνταγές, δομημένες και εμπλουτισμένες με εκλεπτυσμένα υλικά. Η πρωτοποριακή ιδέα ανήκει στον Ανδρέα Κυπριανού, που με μια δημιουργική ομάδα, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται (ως executive chef) και δυο ιδιαίτερα δημοφιλή πρόσωπα από τη συμμετοχή τους στο MasterChef, η Σπυριδούλα Καραμπουτάκη και ο Πάνος Τόγιας, έστησαν μία «παράσταση» όπου συμμετέχουν όλες οι αισθήσεις, προσφέροντας την απόλυτη γαστριμαργική εμπειρία. Τι σημαίνει ακριβώς αυτό; Σημαίνει ότι ο χώρος, η ατμόσφαιρα, τα λευκαρίτικα κεντήματα στο τραπέζι (ως σουπλά), ακόμα και τα πήλινα πιάτα σε προδιαθέτουν για το ταξίδι που θα ακολουθήσει, ενώ στο μικρό βιβλιαράκι που θα συνοδεύσει το δείπνο σου, θα δεις τα πιάτα που θα απολαύσεις και την εποχή στην οποία τοποθετούνται ιστορικά. Η πρότασή τους λοιπόν επικεντρώνεται σε menu–degustation. Αναμφίβολα, πρόκειται για ένα fine dining εστιατόριο που αξίζει να επισκεφθείς, τόσο για το φαγητό, όσο και για την εξαιρετική λίστα κρασιών, αλλά και την πολύ καλή εξυπηρέτηση.
(22760720/www.rous.com.cy) Κυριάκου Μάτση 16, Άγιοι Ομολογητές, Λευκωσία. Δ-Κ 19.00-23.30.

Pralina Experience
Το διάσημο εστιατόριο επέστρεψε είναι πάντα λαμπερό και εντυπωσιακό. Επίλεξε από την ‘’To share…. or not’’ εδεσματολογική λίστα, δες την γκάμα από classic and signature cocktails, και αναζήτησε αυτό που σου ταιριάζει από τα by the glass κρασιά της βραβευμένης λίστας. Οι artisanal μπύρες, αλλά και οι ανεβαστικές, με μέτρο, μουσικές επιλογές, που σε συγκεκριμένες βραδιές θα έχουν την υπογραφή καταξιωμένων DJ’s, δεν θα αφήσουν κανένα ασυγκίνητο. Από την άλλη ο σεφ Ηλίας Αριστοτέλους και η ομάδα του, έχουν δημιουργήσει απίστευτα γευστικές προτάσεις, με υψηλό γαστρονομικό επίπεδο, αλλά και άλλες τόσες που θα αγγίξουν αισθαντικά τον ουρανίσκο των φίλων των dishes of the day, μα και των παραδοσιακών δημιουργικών πιάτων.
(22 665588) Στασικράτους, Λευκωσία.

Μπέμπα
Τα μεσημέρια αλλά και τα βράδια στην Μπέμπα αποκτούν άλλη αξία. Το φαγητό είναι πεντανόστιμο, το προσωπικό είναι άψογο, ο ιδιοκτήτης (ο Θωμάς Μπέκας) αξιαγάπητος, ο χώρος όμορφος και η ατμόσφαιρα τόσο ωραία όπου όλα μαζί συνωμοτούν στο να σε κάνουν να μη θες να φύγεις. Στο μενού του θα βρεις ελληνικές και κυπριακές συνταγές που θα σε ενθουσιάσουν, ενώ καθημερινά προσφέρονται και διαφορετικά πιάτα ημέρας.
(22252626) Πινδάρου 2, Λευκωσία. 

Μουσών Bar Restaurant
Το καφεστιατόριο lounge bar Μουσών αντιπροσωπεύει απόλυτα το όνομά του. Πρόκειται για ένα καταπληκτικό all day venue στην καρδιά της κοσμοπολίτικης Λευκωσίας, με ζεστή ατμόσφαιρα, μοντέρνα, κλασάτη διακόσμηση, σωστό service και δημιουργική διεθνή κουζίνα με τρία διαφορετικά μενού. Όσον αφορά στη μουσική, θα απολαύσεις αισθαντική lounge μουσική τις καθημερινές από το playlist και funky beats από τους resident Djs, την Παρασκευή και το Σάββατο αντίστοιχα.
(22 664444) Μπουμπουλίνας 15.

Skinny Fox
Ανάμεσα στις πρώτες επιλογές που συνήθως πέφτουν στο τραπέζι είναι το ένα και μοναδικό Skinny Fox στην οδό Μενάνδρου. Αν δεν έχεις πάει πρέπει σίγουρα να πας για να βιώσεις την εμπειρία που σου προσφέρεται εκεί με πολύ καλό, εκλεπτυσμένο φαγητό, μικρό μενού, πολύ καλά κοκτέιλ, μουσική χαμηλή και πανέμορφη διακόσμηση. Ναι, το Skinny Fox είναι ένα από τα μαγαζιά που ξεχωρίζουν για τη διακόσμησή του με τα rustic στοιχεία και το floral wallpaper, τα εξαιρετικά signature cocktails, την εξαιρετική οινική λίστα, την άψογη εξυπηρέτηση και τα καλοφτιαγμένα πιάτα. Δοκίμασε σίγουρα το ιαπωνικό ριζότο με άγρια μανιτάρια και μαύρη τρούφα. 
(22256070) Μενάνδρου 14Α.

Bottega Amaro
Το φινετσάτο εστιατόριο στην οδό Πινδάρου στο κέντρο της πόλης. Εδώ θα βρεθείς από το πρωί για καφέ για να συνεχίσεις το μεσημέρι με πιάτα από την ιταλική κουζίνα. Ο χώρος είναι ατμοσφαιρικός για το βράδυ και το ημικύκλιο μπαρ του χώρου είναι ιδανικό για να αράξεις για κοκτέιλ και φαγητό. Αν είσαι λάτρης της πίτσας, στο Bottega Amaro φτιάχνεται μεγάλη, χορταστική, με τον σωστό ιταλικό τρόπο σε τέσσερις εκδοχές.
(22777270) Πινδάρου 14, Λευκωσία. Δ-Κ 09.00-02.00.

The Jolly Joker 
Το Jolly Joker επί της οδού Στασικράτους (μέχρι πέρσι Fogo e Brasa) κατάφερε να μαγνητίσει τους λάτρεις της δημιουργικής, μεσογειακής κουζίνας, οι οποίοι διψούν για ψαγμένες γεύσεις και πιάτα με συντεταγμένες τις εξαίρετες πρώτες ύλες, τα ελληνικά και κυπριακά προϊόντα προέλευσης και τις γαστρονομικές επιλογές για όλους τους διατροφικούς τύπους. Η κάρτα φέρει την βαριά υπογραφή του κορυφαίου executive chef του εστιατορίου Sense (βραβεύθηκε πρόσφατα με Michelin Plate στον οδηγό Michelin) του ξενοδοχείου Athens Was, Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου και του ταλαντούχου συνεργάτη του Δημήτρη Δημητριάδη. Ένας πολύ εντυπωσιακός χώρος με διακόσμηση που συνδυάζει ποικίλα στοιχεία που δημιουργούν μία αισθητικά άρτια εικόνα. Ίσως ένας από τους ωραιότερους χώρους εστίασης στην Κύπρο. 
(22777774) Στασικράτους 26, Λευκωσία. 

Αιγαίο
Το φημισμένο Αιγαίον για 30 συνεχή χρόνια λειτουργούσε στο παλιό αρχοντικό σπίτι της οδού Έκτορος στην Παλιά Λευκωσία προσφέροντας αξέχαστες στιγμές, διασκέδαση και νόστιμο φαγητό σε Λευκωσιάτες και μη. Από τον περασμένο Φεβρουάριο περίπου το ιστορικό πλέον εστιατόριο της πρωτεύουσας επαναλειτούργησε ανανεώνοντας το μενού και τον χώρο διατηρώντας όμως τόσο το όνομα όσο και τον χαρακτήρα του. Η γαλανόλευκη σημαία, σήμα κατατεθέν της ταβέρνας εξακολουθεί να ανεμίζει ακόμη πλάι στη ξύλινη γαλάζια εξώπορτα ενώ κάποιες μοντέρνες διακοσμητικές πινελιές έχουν προστεθεί στον χώρο υποδοχής. Ξύλινα τραπέζια και καρέκλες θα σε υποδεχθούν στο κυρίως μέρος της ταβέρνας ενώ η ματιά σου θα εστιάσει στα περίτεχνα πανέρια που κοσμούν τους τοίχους του μαγαζιού. Το νέο μενού είναι μικρό, περιεκτικό και συνδυάζει την κυπριακή γαστρονομία με την κουζίνα των ελληνικών νησιών. Δεν θα βρεις τον γνωστό παραδοσιακό μεζέ αλλά ενδιαφέροντα πιάτα τα οποία θα μοιραστείς με την παρέα σου. Η δε αυλή του που ανοίγει τις πόρτες της το καλοκαίρι, είναι μοναδική. 
(22253030) Έκτορος 40, Λευκωσία.

Patio Cocktail Wine Tapas Bar
Εντυπωσιακό bar/restaurant, στεγασμένο σε ένα αναπαλαιωμένο αρχοντικό σπίτι, με μια μεγάλη εσωτερική αυλή πλημμυρισμένη στο πράσινο. Ξεχωρίζει σαφώς και για τους δημιουργικούς πειραματισμούς με ιαπωνικά συστατικά και περουβιανά αρώματα. Κυβερνήτης σε αυτό το ταξίδι είναι ο γνωστός chef Θάνος Στασινός από την Αθήνα, ο οποίος θα σας εντυπωσιάσει με το πολύ ιδιαίτερο μενού που ετοίμασε, εμπνευσμένο από τη Nikkei κουζίνα.
(22664488) Μεγάλου Αλεξάνδρου 55, παλιά Λευκωσία.

Ο Πρόεδρος
Εάν θέλεις να συνδυάσεις καλό φαγητό, γρήγορη και ποιοτική εξυπηρέτηση σε ένα μαγευτικό περιβάλλον θα πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς τον 'Πρόεδρο'. Εδώ θα φας άριστες ανατολίτικες γεύσεις, όπως καβουρμάς, λαχματζούν, σουτζούκι - παστουρμάς, παραδοσιακό φαλάφελ, κασερλί κεμπάπ , κεπμπάπ κοτόπουλο, γιαουρτλού κεμπάπ, σις μοσχάρι γάλακτος, μοσχαρίσια Ταλιάτα ακόμα και ελληνικό σουβλάκι στην πίτα. Μία καλή επιλογή για μεσημεριανό φαγητό στο κέντρο της πόλης.
(70088070) Θεμιστοκλή Δέρβη 9 & Στασικράτους γωνία 1, Λευκωσία. Δ-Κ 12.00-00.30.

Barrique Wine & Deli  
Ένας ατμοσφαιρικός χώρος, ιδανικός για casual εξόδους, after work drinks αλλά και χαλαρές στιγμές το βράδυ. Ένας χώρος όπου τα delicatessen προϊόντα στα ράφια του συναντούν μία μεγάλη κάβα κρασιών με ετικέτες αποκλειστικής εισαγωγής και επιλογές από κρασιά που σερβίρονται και στο ποτήρι. Εδώ, θα καθίσεις στα high stools αλλά και σε χαμηλά τραπέζια για να απολαύσεις το κρασάκι σου μαζί με πληθωρικές πιατέλες τυριών, αλλαντικών και φρούτων. Από το μικρό μενού μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε πιάτα με σολομό, κοτόπουλο, εξαιρετικές πάστες και σαλάτες σε πολύ καλές τιμές.
Το wine bar (70087080) λειτουργεί 18.00-02.00 και το delicatessen-κάβα (22254443) 09.30-19.00. Μενάνδρου 4, Λευκωσία.

D.O.T
Σερβίρει καθημερινά brunch με ψαγμένα σάντουιτς, waffle και πολλά άλλα. Το μεσημέρι θα απολαύσεις μαγειρευτά και διεθνή κουζίνα από την κάρτα του. Σερβίρει τα πιάτα του καταλόγου, δημιουργικές γεύσεις, χορταστικά burger, ριζότο, σαλάτες, steak κ.ά.
(22101228) Αθηνάς 6 Α, περιοχή Πύλης Αμμοχώστου.

Imperial Chinese
Ένας όμορφος, καλαίσθητος χώρος που θα τον βρεις στην περιοχή της Έγκωμης στη Λευκωσία. Αποτελεί σταθερή αξία στο χώρο της ασιατικής κουζίνας, με έμφαση στην κινέζικη κουζίνα. Δοκίμασε τη σούπα με καλομπόκι και κάβουρα, η αρωματική πάπια Πεκίνου με duck sauce και λαχανικά, τις τηγανητές γαρίδες σε τοστ και τα dim sum γεμιστά με κιμά.   
(22313960) Πορφύριου Δίκαιου 14, Έγκωμη.

Mont Parnasse Asian Fusion Restaurant
Μία από τις πιο κλασικές επιλογές στη Λευκωσία για ιαπωνική, κινέζικη και ινδική κουζίνα, σε προνομιακή μάλιστα τοποθεσία, σε ένα από τα ψηλότερα σημεία της Λευκωσίας. Εδώ θα δοκιμάσεις οπωσδήποτε τις χειροποίητες ινδικές σαμόσες ή το καπνιστό κοτόπουλο σε σάλτσα tika masala. 
(22357171) Ακροπόλεως 1, Έγκωμη. 

La Cantine
Ένας καλοφτιαγμένος και στυλάτος χώρος στην καρδιά της Παλιάς Λευκωσίας και πιο συγκεκριμένα στην πολυσύχναστη οδό Ονασαγόρου. Το εστιατόριο La Cantine προσφέρει all day επιλογές από νωρίς το πρωί μέχρι και αργά το βράδυ καθημερινά. Μπορείς να απολαύσεις το καφεδάκι σου στον πεζόδρομο της Ονασαγόρου από νωρίς το πρωί, να απολαύσεις νόστιμα πιάτα brunch όπως pancakes, διάφορα πιάτα με αβγά, ομελέτες, french toast και άλλες αγαπημένες επιλογές ενώ το μεσημέρι μπορείς να επιλέξεις διάφορα πιάτα από την διεθνή κουζίνας όπως ριζότο, πίτσα, μπέργκερ, κρεατικά αλλά και σαλάτες. Το βράδυ το μαγαζί θα σε διασκεδάσει με χαλαρή και απαλή μουσική συντροφιά με αλκοολούχα ποτά, κοκτέιλ και κρασιά. Κρατήσεις για μεσημεριανό γίνονται μεταξύ 13.00-15.00 ενώ για δείπνο από τις 20.30 και μετά.
(22343534) Ονασαγόρου 24, Λευκωσία. Δ-Κ 10.00-02.00.

East Asian Restaurant
Πίσω από την Πινδάρου, στην οδό Κλήμεντος θα βρεις το ασιατικό εστιατόριο το East Asian. Στην περιοχή της ανατολικής Ασίας συναντάμε την Κίνα και την Ινδία, που οι γεύσεις, τα αρώματα και η γαστρονομία τους είναι ιδιαίτερα αγαπητές και στην Κύπρο.Το East Asia είναι ένα χώρος γεμάτος με στοιχεία από αυτές τις δύο αχανείς χώρες της Ασίας και σου μεταφέρει εκείνη τη μυστικιστική ατμόσφαιρα των δύο μεγάλων χωρών. Το μενού περιλαμβάνει μία τεράστια γκάμα πιάτων τόσο από την κινέζικη όσο και από την ινδική κουζίνα, ενώ κάθε Πέμπτη το εστιατόριο προσφέρει ένα πλούσιο μπουφέ από την ιαπωνική, ινδική και κινέζικη κουζίνα με πολλές επιλογές από sushi και άλλα πιάτα της Άπω Ανατολής.
(22270127) Κλήμεντος 41-43, Λευκωσία. Δ-Κ 12.30-15.30 & 19.00-23.00.

 

Domus Lounge Bar
Εδώ θα γευτείς υπέροχα, καλομαγειρεμένα πιάτα από τη διεθνή-μεσογειακή κουζίνα σε ένα πανέμορφο, ρομαντικό περιβάλλον. Ένα κτήριο του περασμένου αιώνα στην περιοχή της αρχιεπισκοπής Κύπρου με σταθερό μενού, καλή κάβα κρασιών και ποτών. Ζεστός εσωτερικός χώρος, πανέμορφος εξωτερικά με το παιχνίδισμα του φωτισμού σε μία από τις ομορφότερες γειτονιές της πόλης.
(22433722) Κοραή 5.

Το Παντοπωλείο-Καλή Όρεξη
Από τα κλασικά μαγαζιά για καλό φαγητό στη Λευκωσία το οποίο βρίσκεται (μετακόμισε εδώ και μερικά χρόνια) σε ένα μοντέρνο και εντυπωσιακό χώρο σε μία άλλη γειτονιά της πρωτεύουσας στην οδό Μετοχίου στο κέντρο της πόλης. Το Παντοπωλείο σερβίρει δημιουργική ελληνική κουζίνα αλλά και προσθήκες από την κυπριακή πάντα με ποιότητα και πολύ καλή εξυπηρέτηση. Ένας χώρος πανέμορφος, φωτεινός που ανανεώνει συχνά το μενού με το κάθε πιάτο να αποτελεί γευστική έκπληξη.
(22433722) Μετοχίου 38.

Bastione
Ένα από τα μαγαζιά σήμα κατατεθέν της παλιάς Λευκωσίας και συγκεκριμένα της περιοχής της Πύλης Αμμοχώστου, μιας και είναι στεγασμένο κάτω από το πέτρινο υδραγωγείο του 18ου αιώνα, αποπνέοντας έναν αέρα αρχοντιάς και μεγαλοπρέπειας. Το Bastione σερβίρει εκλεπτυσμένα πιάτα από διεθνή κουζίνα στον ανακαινισμένο χώρο του, καθώς και καλοφτιαγμένο κοκτέιλ στον ατμοσφαιρικό εξωτερικό του χώρο και θα περάσεις εκεί μία όμορφη βραδιά. 
(22730025) Λεωφ. Αθηνάς 6. 

Ουζομεζεδοπωλείο Το Ελληνικό
Ένας πολύ όμορφος χώρος στην Έγκωμη με πολύ καλή ελληνική κουζίνα. Το αγαπημένο στέκι της Λευκωσία σου προσφέρει μία μοναδική ποικιλία από εκπληκτικά πιατάκια της ελληνικής κουζίνας. Μικρά πιατάκια, μεγάλες απολαύσεις σε ένα φωτεινό χώρο ιδανικό για παρέες.
(77778300) Αχαιών 1, Έγκωμη.

Jamie's Italian
Αγαπήθηκε για τις αληθινές ιταλικές του γεύσεις, που τις απολαμβάνουμε σε μια πανέμορφη ατμόσφαιρα. Το εστιατόριο που φέρει την υπογραφή ενός από τους διασημότερους σεφ στον κόσμο, του Jamie Oliver καταφέρνει να μας συναρπάζει και εδώ στην Κύπρο με τις ξεχωριστές γεύσεις του από την ιταλική γαστρονομία. Pasta, burger, pizza, σαλάτες και υπέροχα γλυκά μαζί με κοκτέιλ από το μπαρ θα σε κάνουν να περάσεις μία όμορφη βραδιά.
(22028939) Ανδρέα Αβρααμίδη 5, Έγκωμη. 

 

Akakiko
Μία κλασική επιλογή για τους φίλους της fusion κουζίνας για φαγητό χαλαρά με την παρέα Παρασκευή ή Σάββατο βράδυ. Μοντέρνα διακόσμηση, άψογη εξυπηρέτηση και πλέον σταθερή αξία στην πόλη για fusion και αυθεντικές γεύσεις της Ασίας, που δεν μένουν μόνο στα γιαπωνέζικα. 
(77778022) Αχαιών 1, Έγκωμη. 

The Gym
Ένα μικρό διαμάντι στην παλιά πόλη, όπου γυμνάζεις στην κυριολεξία ευχάριστα τους σιελογόνους αδένες σου. Διακοσμητικές πινελιές από πέτρα, ξύλο και κεραμικό κι ένα μικρό αξιόλογο εκθεσιακό κατάστημα, ομορφαίνουν ακόμα περισσότερο την ατμόσφαιρα! Εδώ γυμνάζεις τους σιελογόνους αδένες σου με πιάτα βασισμένα στη μεσογειακή κουζίνα και πινελιές από όλο τον κόσμο. Οι έμπειροι bartender προτείνουν το Euphoria, μια δημιουργική παραλλαγή του κλασικού Hugo, με αφρώδες κρασί, Martini Bianco, σιρόπι γιασεμιού, τζίντζερ, βασιλικό και φρούτα εποχής.
(22002001) Ονασαγόρου 89, παλιά Λευκωσία. 

Sawa
Η συριακή κουζίνα και τα αρώματα της Μέσης Ανατολής σε ένα από τα πιο γνωστά στέκια της Λευκωσίας όπου θα φας χορταστικά, ποιοτικά και οικονομικά. Οι επιλογές εδώ είναι πολλές, ο μεζές στα €15, ενώ ενίοτε κερνούν τα γλυκά σε όσους παραγγείλουν full μεζέ.
(22766777) Κλήμεντος 31. 

Vino Cultura
Ο υπέροχος κόσμος του κρασιού, η μοναδική αίσθηση που έχεις όταν ακουμπάς στο στόμα σου ένα ποτήρι με κρασί, τα αρώματα, οι γεύσεις και η ιστορία του οινοποιείου, είναι ο πρωταγωνιστής και ο πυρήνας της φιλοσοφίας του Vino Cultura Wine Bar & Cellar. Ένα πολυβραβευμένο wine bar, αφοσιωμένο στο καλό κρασί το οποίο παντρεύεται με γεύσεις της διεθνούς κουζίνας, σερβιρισμένες σε στυλ tapas. Κάθε χρόνο η κάβα μεγαλώνει, αριθμώντας πια μια εντυπωσιακή γκάμα επιλογών.
(22676707) Κυριάκου Μάτση 20. 

Street Food Balcony
Το νέο concept του Balcony ήρθε για να μας κατακτήσει, συστήνοντάς μας το Street Food Balcony! Ο χώρος, τιμά πολύ το burger, μιας και ο chef του Βασίλης Κουτσιούμπας ειδικεύεται στα διάφορα είδη burger, όπως και στα steak. Το κρέας που χρησιμοποιούν είναι αποκλειστικά black angus, prime ποιότητας, ενώ ο κατάλογος περιλαμβάνει επίσης διάφορες άλλες εκπλήξεις. Υπάρχουν τεράστια burger -μέχρι 8 μπιφτέκια στο ίδιο ψωμάκι- και vegetarian-Beyond Meat burgers, που είναι παράδεισος για τους vegan και vegetarian, παρασκευασμένα από μια συνταγή με σόγια και μπιζέλι, που στην κυριολεξία έχει μπερδέψει τους chef, δίνοντας τόσο πολύ την αίσθηση του κρέατος, που δεν καταλαβαίνεις αν είναι κρέας ή όχι. Θα βρεις, ακόμη, καυτερά burger με πιπέρι που έχει πάρει βραβείο Guinness για την έντασή του και διάφορες άλλες συνταγές του chef με ποικίλες τεχνικές παρασκευής, πλασίματος και ψησίματος.
(99999626) Φανερωμένης 61, Παλιά Λευκωσία, Τρ-Κ 10.00-23.30.

Ψητοπωλείο Zahoulis 
Τα ψητοπωλεία Zahoulis δεν είναι απλώς ένα Brand name στο χώρο της εστίασης. Είναι το μεράκι για καλό φαγητό, που στηρίζεται στην παράδοση, και φτιάχνεται με μαμαδίστικες συνταγές. Όλα όσα θα βρεις στο ολοκαίνουριο εστιατόριο της αλυσίδας στη Λευκωσία, παρασκευάζονται στο δικό τους εργαστήρι, με πρώτης ποιότητας Ελληνικά προϊόντα, τα οποία επιλέγουν πολύ προσεκτικά!  Οι διάφορες σος, το τζατζίκι, η τυροκαυτερή και οι υπόλοιπες δημιουργίες τους, είναι φτιαγμένες χωρίς συντηρητικά, με αγνά υλικά. Πίσω από το εστιατόριο υπάρχει δημόσιο πάρκινγκ το οποίο καθημερινά μετα τις 16:00 και τα σαββατοκύριακα είναι δωρεάν. 
(22420454) Θεμιστοκλή Δέρβη 24Α, Λευκωσία. 

Το Άναμμα
Εδώ θα απολαύσεις ελληνική και κυπριακή κουζίνα, μεζέδες και παρεΐστικη ατμόσφαιρα. Είναι ένα πολύ όμορφο μαγαζί που στήνει για σένα και την παρέα σου τραπεζάκια στον πεζόδρομο της Λήδρας -όταν ο καιρός το επιτρέπει- ενώ τις μέρες με κρύο σε φιλοξενεί στην ολάνθιστη αυλή του. Εδώ πρέπει να δοκιμάσεις οπωσδήποτε αρνίσια παϊδάκια, πανδέτα, αλλά και μαμαδίστικο μουσακά. 
(22210200) Λήδρας 89.

Μοοndog's Bar & Grill
Το πολυβραβευμένο bar/grill της πρωτεύουσας σου δίνει τη δυνατότητα να απολαύσεις μπίρες από όλο τον κόσμο από την -ίσως- μεγαλύτερη συλλογή μπίρας στο νησί. Αξιοσημείωτη όμως είναι και η λίστα με τα ουίσκι του. Ό,τι και να επιλέξεις να πιεις, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα το συνοδεύσεις μια από τις ευφάνταστες γαστρονομικές δημιουργίες που θα βρεις στο μενού. Εμείς θα προτείναμε βέβαια να επιλέξεις ένα από τα καλοφτιαγμένα του burger.
(70006300) Μυκηνών 7.

Pull-A-Mango
Ένα μαγαζί που τα συνδυάζει όλα, δηλαδή το φαγητό, το cocktail και τη νυχτερινή διασκέδαση. Πιο συγκεκριμένα, το Pull-A-Mango που στεγάζεται σε ένα κτίριο της οδού Στασικράτους 40 σίγουρα θα σε μαγέψει καθώς πρόκειται για μία αρκετά ενδιαφέρουσα και φρέσκια προσθήκη στην καθημερινή ζωή της πόλης. Εδώ θα πας από το πρωί μέχρι το βράδυ. Για καφέ (μέχρι τις 19.00), και πρωινό, το μεσημέρι μπορείς να δοκιμάσεις υγιεινές επιλογές, όπως σαλάτες, wraps, granola και το βράδυ κοκτέιλ συνοδευμένα με share burgers, σαλάτες και platters (με φρούτα, τυριά και αλλαντκά).
(70088770) Στασικράτους 40, Λευκωσία. 

 

Πιάτσα Γουρουνάκι
Μοντέρνα σουβλακερί για γρήγορο, νόστιμο και οικονομικό φαγητό. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που αναδείχθηκε νικητής στην κατηγορία Nice Price στα Cyprus Eating Awards 2018.
(77787777) Φανερωμένης 92.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close