News , Guide

Βροχερό το σκηνικό του καιρού – Σκόνη στην ατμόσφαιρα

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Δημοσιεύτηκε στις 15 Φεβρουαρίου 2020

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει παροδικά την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται κατά διαστήματα, αραιή κυρίως, σκόνη μέχρι και τη Δευτέρα.
 
Σήμερα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, ενώ νωρίς το πρωί πιθανό να πέσουν τοπικά ελαφρές βροχές, κυρίως στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως ανατολικοί και τοπικά μέχρι νοτιοανατολικοί, στα προσήνεμα μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και παροδικά μέχρι πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ αλλά στα υπήνεμα, ορεινά και δυτικά, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, στα δυτικά και τοπικά στα νότια αλλά στα υπόλοιπα παράλια ταραγμένη και τοπικά μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, τα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 19 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, ενώ τοπικά αναμένονται, ελαφρές κυρίως, βροχές και στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους παροδικά χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως ανατολικοί και τοπικά μέχρι βόρειοι, στα προσήνεμα μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και παροδικά, στα νοτιοδυτικά, μέχρι πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ αλλά στα υπήνεμα ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, στα δυτικά και τοπικά στα νότια αλλά στα υπόλοιπα παράλια ταραγμένη και τοπικά μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και γύρω στο μηδέν στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ορεινά θα σχηματιστεί παγετός.
 
Την Κυριακή, περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά ενώ αναμένονται μεμονωμένες, ελαφρές κυρίως, βροχές και στα ψηλότερα ορεινά μεμονωμένη ελαφρά χιονόπτωση ή χιονόνερο. Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Νωρίς το απόγευμα πιθανό να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, στα ορεινά ή και παροδική χιονόπτωση ή χιονόνερο, στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Την Τρίτη, περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά ενώ αναμένονται τοπικά, ελαφρές κυρίως, βροχές και στα ψηλότερα ορεινά παροδική ελαφρά χιονόπτωση ή χιονόνερο.
 
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση την Κυριακή, κυρίως στα δυτικά και τα ορεινά, ενώ τη Δευτέρα θα σημειώσει μικρή άνοδο, για να κυμανθεί κοντά στους κλιματικούς μέσους όρους. Την Τρίτη δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή της θερμοκρασίας.
 
Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 54 εκατοστά.
 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close