15 March 2020
Μουσική , Συναυλίες & Events

Η Αλέξια ερμηνεύει τα τραγούδια των γυναικών της Τζαζ

Η Αλέξια τραγουδά «Women in Jazz» την Κυριακή 15 Μαρτίου στο Θέατρο Ριάλτο

Δημοσιεύτηκε στις 13 Φεβρουαρίου 2020

Η Αλέξια ερμηνεύει τα τραγούδια των γυναικών της Τζαζ και της Γκόσπελ που την έχουν εμπνεύσει και διδάξει μέσα από τις δεκαετίες, όπως η Nina Simone, Billie Holiday,Mahalia Jackson, Ella Fitzgerald, Felicia Sanders, Anita O'Day, Betty Carter, Abbey Lincoln κ.ά.

Μέσα από τα τραγούδια, τόσο τη μελωδία όσο και το περιεχόμενο των τραγουδιών, το κοινό θα μεταφερθεί στην άκρως ενδιαφέρουσα ατμόσφαιρα των υπογείων περιθωριακών Τζάζ κλάμπ της Νέας Ορλεάνης, του Χάρλεμ, της Νέας Υόρκης αλλά και στις εκκλησίες στο Νότο της Αμερικής, εκεί όπου γεννήθηκε η μουσική αυτή

Μέσα από τη μουσική, οι γυναίκες, καλλιτέχνιδες αυτές μας δείχνουν την ζωή τους. Μέσα από τα τραγούδια που επέλεγαν, που έγραφαν, μας αποκαλύπτουν ποιές ήταν, τι τις ενέπνεε, τι ένοιωθαν για όσα συνέβαιναν στον κόσμο γύρω τους και ποιά στάση επέλεγαν να  πάρουν ώστε να συμβάλουν θετικά στην κοινωνία και να δημιουργήσουν αλλαγή μέσα από τα τραγούδια τους: “Strange Fruit”, “Just a Closer Walk with Thee”, “Four Women”, “Throw it Away”, κ.λ.π.

Το «Women in Jazz», φωτίζει επίσης, την άγνωστη μουσική πορεία της ίδιας της Αλέξιας, με τραγούδια τα οποία συνέθεσε από το δίσκο της Re-bE, που έχει πάρει διθυραμβικές κριτικές αλλά και από τον αναγνωρισμένο από το GRAMMY, Jazz δίσκο της «Birds Have to Fly».

Μέσα από αυτή την παράσταση, η Αλέξια φέρνει το ακροατήριο, ακόμα πιο κοντά στην ουσία της Τζαζ, με το να σπάζει τις προκαταλήψεις για το «Τι είναι η Τζαζ». Η συναυλία απευθύνεται σε όλους όσους αγαπούν τη Μουσική.

Πρόκειται για μια οπτικοαουστική συναυλία από πενταμελή ορχήστρα, από επίλεκτους μουσικούς και τραγουδίστριες από την Σύγχρονη Ευρωπαϊκή Τζαζ μουσική σκηνή, με τη συμμετοχή ταλαντούχων μαθητών και μαθητριών από το Λανίτειο Λύκειο Μουσικό Σχολείο Λεμεσού μαζί με μαθήτριες (αιτητές ασύλου - ασυνόδευτα ανήλικα) που φοιτούν στο Λύκειο Πέτρου και Παύλου στη Λεμεσό, από τη συνεργασία της Αλέξιας με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ. 
 
Μουσικοί: Ερμής Μιχαήλ – Ηλεκτρική κιθάρα, Ανδρέας Ροδοσθένους – Ηλεκτρικό Μπάσο
Χρήστος Γερολατσίτης – Πιάνο, Ρόδος Παναγιώτου – Κρουστά, Ηλίας Ιωάννου – Τρομπέτα, Βασιλική Αναστασίου – Φωνή

Θέατρο Ριάλτο, Κυριακή 15 Μαρτίου, 20:30
Πληροφορίες / Κρατήσεις: 77 77 77 45
Εισιτήρια: € 25 / 20 , E-ticket: www.rialto.com.cy

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close