12 February 2020
Θέατρο , Μη χάσετε

Έχεις δύο λόγους για να πας στην παράσταση "Γυάλινος Κόσμος"

Μία μοναδική παράσταση με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του Μη Κερδοσκοπικού Φιλοζωικού Συνδέσμου P.A.W.S.

Δημοσιεύτηκε στις 07 Φεβρουαρίου 2020

Τι θα έλεγες να πας θέατρο, να απολύσεις ένα πολυβραβευμένο θέατρο και ταυτόχρονα να στηρίξεις έναν καλό σκοπό;

Το πολυβραβευμένο έργο "Ο Γυάλινος Κόσμος" (The glass menagerie) του κορυφαίου Αμερικανού συγγραφέα Τενεσί Ουίλιαμς στην σκηνή του Θεάτρου ΑΝΕΜΩΝΑ, σε σκηνοθεσία Αντρέα Τηλεμάχου, σε μία μοναδική παράσταση με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του Μη Κερδοσκοπικού Φιλοζωικού Συνδέσμου P.A.W.S., την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου στις 20.30.

Κρατήσεις, εισιτήρια (ενιαία τιμή: €12) και πληροφορίες: 99647475 και στο 70007721.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο αριθμός των θέσεων είναι συγκεκριμένος, ενώ ταξιθεσία δεν θα υπάρχει, επομένως το κοινό καλείται να προκρατήσει έγκαιρα τις θέσεις του και να προσέλθει εγκαίρως (έως 15’ πριν) στο θέατρο. 

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ "ΓΥΑΛΙΝΟΥ ΚΟΣΜΟΥ":
Μια προβληματική οικογένεια του Νότου, με έναν πατέρα μόνιμα απόντα – τελικά αλκοολικό- και μια μητέρα, την Εντουίνα, ημίτρελη και αποκομμένη από την πραγματικότητα, μια αδελφή, τη Ρόουζ, με πολλά ψυχολογικά προβλήματα για τα οποία κατάλληλη θεραπεία κρίθηκε η λοβοτομή που την κατέστησε άβουλο ενήλικα με παιδικό μυαλό μέχρι τον θάνατο της..

Αυτό περίπου είναι και το κλίμα, ο καμβάς του “Γυάλινου Κόσμου”, του κατεξοχήν αυτοβιογραφικού έργου του Ουίλλιαμς! Η καλλονή στα νιάτα της όπως μας λέει, αλλά και ανισόρροπη πια, Αμάντα Ουίνγκφιλντ, ηρωική και συνάμα αυταρχική μάνα, προσπαθεί να επιβιώσει σε μια φτωχική γειτονιά του Σαιν-Λούις του Μιζούρι, ζώντας μαζί με τον εικοσάχρονο γιο της Τομ (το πραγματικό όνομα του Ουίλιαμς) που εργάζεται σε αποθήκη παπουτσιών, γράφει ποιήματα,τρέχει στα σινεμά, ξεπορτίζει για ώρες μέσα στη νύχτα.. και τη μεγαλύτερη κόρη της Λάουρα, που, χτυπημένη από πολιομυελίτιδα, κουτσαίνει ελαφρώς.Αντίθετα από τον Τομ, η Λάουρα ζει κλεισμένη στο σπίτι υπομένοντας την ασφυκτική του ατμόσφαιρα, με μόνη διαφυγή τη μουσική που παίζει το γραμμόφωνο του πατέρα της -που τους έχει εγκαταλείψει πια- αλλά κυρίως περνώντας τις ώρες της ασχολούμενη με τη συλλογή της από μικρά γυάλινα ομοιώματα ζώων. Η Αμάντα πιέζει τον Τομ να φέρει κάποιο αγόρι να γνωρίσει στην αδελφή του κι εκείνος καλεί σε δείπνο έναν γνωστό του από τη δουλειά, τον ευπροσήγορο και εμφανίσιμο Τζιμ Ο’ Κόνορ. Ο τελευταίος θα ανταποκριθεί στην πρόσκληση να κρατήσει συντροφιά στη Λάουρα- που από την πρώτη στιγμή αναγνωρισε στο πρόσωπο του το αγόρι που της άρεσε στο γυμνάσιο- ενώ όταν θα τους αφήσουν μόνους.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Αντρέας Τηλεμάχου
ΣΚΗΝΙΚΑ-ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Σόσε Εσκιτζιάν
ΦΩΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ:Βασίλης Πετεινάρης
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:Αντρέας Τηλεμάχου
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟΥ-ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΟΥ: Μόνικα Χατζηβασιλείου

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Ιωάννα Σιαφκάλη,Άγγελος Αγαθάγγελος,Βάρσια Αδάμου,Νικόλας Πέτρου
ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Ο ΒΙΟΛΙΣΤΗΣ: Ραφαήλ Ησαίας
ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ-ΗΧΟΥ:Έλενα Γιώργαλλου
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:Παντελής Χατζημηνάς
ΓΡΑΦΙΚΑ:Θέο Πέτρου
ΜΑΚΙΓΙΑΖ:Γιώτα Τσιολάκκη

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close