Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

10 μέρη στην πόλη που ξέρουν από πολύ καλό καφέ

Η Λεμεσός ξέρει από καλό καφέ!

Δημοσιεύτηκε στις 29 Ιανουαρίου 2020

Ο καφές αποτελεί την πιο αγαπημένη συνήθει α εκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτή η πρώτη γουλιά το πρωί είναι αξία ανεκτίμητη. Αποτελεί την πρώτη μας σκέψη μόλις ξυπνήσο υμε και την πιο διαδεδομένη αφορμή για έξοδο με την παρέα.

Ζεστός ή κρύος, αρωματικός ή μη, με γάλα, ζάχαρη ή σκέτος, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας.

Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε τα μέρη όπου θα βρεις εκλεκτό μυρωδάτο καφέ στη Λεμεσό, για να απογειώσεις την εμπειρία του καφέ.

Οι ειδικοί...


Uluwatu Specialty Coffees

Στο κέντρο της Λεμεσού, στην αρχή της οδού Ανεξαρτησίας, βρίσκεται ένας ιδιαίτερος χώρος με industrial χαρακτήρα, specialty καφέ και εκλεκτές γεύσεις.
Ο καφές: Ο καφές ψήνεται στο Λονδίνο και καταφθάνει μια μέρα μετά. Οι επιλογές αλλάζουν σχεδόν κάθε εβδομάδα και ακολουθούν την εποχικότητα της συγκομιδής στη φάρμα. Όσον αφορά τα ροφήματα, θα βρεις κλασικές και διαχρονικές επιλογές.
Το συνοδευτικό: Απόλαυσε τον καφέ σου με μοναδικά σπιτικά vegan γλυκά.
(25222191) Ανεξαρτησίας 10. Δ-Παρ 07.30-20.00 & Σ-Κ 09.00-20.00.

Nomad bread and coffee
Μια όαση στην πολύβουη Λεωφόρο Γλάδστωνος. Αν περνάς από εκεί δεν γίνεται να μην σου κινήσει το ενδιαφέρον ο κόσμος που είναι μαζεμένος στο πιο γουστόζικο μαγαζάκι της περιοχής. Όπως άλλωστε προδίδει και το όνομά του, το Nomad είναι το σπίτι του χειροποίητου ψωμιού και του εκλεκτού καφέ.
Ο καφές: Εδώ θα απολαύσεις specialty coffee, τον γνωστό και πολυβραβευμένο ‘The Underdog project’ που έρχεται από την Ελλάδα. Παράγγειλε ένα espresso tonic (€4) για να ξεκινήσει η μέρα σου δυναμικά. 
Το συνοδευτικό: Δεν θα ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις: λαχταριστά σάντουιτς φτιαγμένα από μια τεράστια ποικιλία χειροποίητων ψωμιών, ολόφρεσκα αλμυρά και λαχταριστά γλυκά. Σίγουρα δεν θα σε αφήσουν αδιάφορο τα εκλεπτυσμένα γλυκά στη βιτρίνα από τον γνωστό pastry chef Μιχάλη Καλοπέσα.
(25254520) Γλάδστωνος 120. Δ-Κ 07.00-20.00.



Bike and Bean
Δεν είναι ένας ακόμη σταθμός για καφέ αλλά ένας χώρος με ιδιαίτερη ταυτότητα και προσωπικότητα, που συνδυάζει εξαιρετικής ποιότητας καφέ και υγιεινά σνακ για τους οπαδούς της υγιεινής διατροφής.
Ο καφές: Ο καφές καβουρδίζεται στην Ελλάδα και είναι 100% Arabica. Οι επιλογές χωρίζονται σε καφέδες με γάλα ή χωρίς, ζεστούς και παγωμένους. Εννοείται ότι μπορείς να αντικαταστήσεις με γάλα καρύδας ή σόγιας. Ζήτα το specialty coffee blend και θα το λατρέψεις.
Το συνοδευτικό: Πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις τις μπάρες χωρίς γλουτένη. Δεν λείπουν, φυσικά, τα φρέσκα αρτοσκευάσματα.
(25322600) Γεωργίου Α’ 18Β, Γερμασόγεια. Δ-Παρ 07.00-19.00 & Σ 07.00-14.00.

Cozy ατμόσφαιρα... και καλός καφές!
Αγγελικά πλασμένος είναι ο καφές που σου φτιάχνει η Αγγέλα, αφού τα κύρια συστατικά που βάζει είναι αγάπη και στοργή. Στο Angel’s Cup (25222987), στο πιο cosy και χαριτωμένο σποτάκι της Λεμεσού, εκτός από αρωματικό καφέ Taf, θα απολαύσεις σπιτικές αλμυρές και γλυκές λιχουδιές σε μια ατμόσφαιρα μαγική.

Λίγο πιο κάτω, θα συναντήσεις ένα μικρό διαμαντάκι, το οποίο ακούει στο όνομα Alfred Coffee Co (70077008) και σου φτιάχνει specialty καφέ σε έναν παιχνιδιάρικο χώρο.

Εκλεκτό καφέ με ιταλικό αέρα θα γευτείς στο Dino Bistro Café (25762030). Αφού ολοκληρώσεις το γεύμα σου, επιβάλλεται να παραγγείλεις ένα διπλό espresso, που θα απογειώσει τη γεύση σου.

Luxury coffee
Και ο καφές φτάνει σε άλλο level, όταν έχεις την ευκαιρία να τον απολαύσεις στα υπερπολυτελή ξενοδοχεία του νησιού μας. Διαχρονική αξία αποτελεί ο εκλεκτός καφές του Colors Café του ξενοδοχείου Four Seasons (25858000) πάντα σε συνδυασμό με τα μοναδικά γλυκά του.

Στο Alasia Boutique Hotel, στην καρδιά της Λεμεσού, ξεχνάς για λίγο ότι βρίσκεσαι στην πόλη, αφού η ατμόσφαιρα είναι ζεστή και άκρως μαγική. Απόλαυσε αρωματικό καφέ και συνόδευσέ τον με κάποιο από τα πολύ προσεγμένα γλυκά του.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close