News , Guide

Βροχές, καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι στο μενού του καιρού

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Δημοσιεύτηκε στις 28 Ιανουαρίου 2020

Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές ή και καταιγίδα. Στα ψηλότερα ορεινά κατά διαστήματα θα χιονίζει. Αργότερα τα φαινόμενα θα περιοριστούν κυρίως κοντά στα παράλια, ενώ σε υπήνεμες περιοχές πιθανό να σχηματιστεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, στα δυτικά και τοπικά στα βόρεια, αλλά στα υπόλοιπα παράλια θα καταστεί μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 8 στα παράλια και γύρω στο μηδέν στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τοπικά στα ημιορεινά θα σχηματιστεί παγετός.
 
Αύριο, περίοδοι με ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται με συννεφιά, ενώ πιθανό να σημειωθούν τοπικά ελαφρές βροχές ή και παροδική ελαφρά χιονόπτωση, στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά, τα βόρεια και τα νοτιοδυτικά, δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά το απόγευμα, στα νοτιοδυτικά, μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς, 3 μποφόρ και παροδικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, στα δυτικά και τοπικά στα βόρεια, αλλά στα υπόλοιπα παράλια μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και γύρω στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Αύριο το βράδυ ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, ενώ τοπικά πιθανό να σημειωθούν ελαφρές βροχές ή και παροδική ελαφρά χιονόπτωση, στα ψηλότερα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, αλλά στα ανατολικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.
 
Την Πέμπτη, περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά. Το πρωί αναμένονται μεμονωμένες βροχές, αλλά από το απόγευμα τοπικές βροχές ή και καταιγίδα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα χιονίζει κατά διαστήματα. Τις μεταμεσονύκτιες ώρες αναμένονται τοπικά πολύ ισχυροί δυτικοί άνεμοι. Την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα.
 
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή την Πέμπτη για να κυμανθεί πιο πάνω από τους κλιματικούς μέσους όρους, τουλάχιστον στο εσωτερικό και τα ορεινά, ενώ την Παρασκευή θα σημειώσει πτώση, για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τους κλιματικούς μέσους όρους. Το Σάββατο η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.
 
Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 75 εκατοστά.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close