News , Guide

Από το παράθυρο αυτού του ξενοδοχείου μπορείς να χαζέψεις το Βόρειο Σέλας

Το Arctic Treehouse Hotel στο Ροβανιέμι της Φινλανδίας ακολουθεί μια νέα τάση της αρχιτεκτονικής, καθώς η εξωτερική του επένδυση μοιάζει με βελανίδι.

Δημοσιεύτηκε στις 28 Ιανουαρίου 2020

Το Arctic Treehouse Hotel, που έχει κατασκευαστεί από το στούντιο αρχιτεκτονικής Puisto με έδρα του το Ελσίνκι, ακολουθεί μια νέα τάση στον τομέα της αρχιτεκτονικής, αυτή των «cone cows», δηλαδή ξύλινων κατασκευών που εξωτερικά μοιάζουν με την υφή του βελανιδιού.   Το στούντιο Puisto έχει αναλάβει συνολικά την κατασκευή 32 τέτοιων «δεντρόσπιτων», τα οποία βρίσκονται σε δυάδες και διαθέτουν πολύ καλή μόνωση. Στόχος του ήταν να υπάρξει όσο το δυνατόν μικρότερη επίπτωση στο περιβάλλον και γι'αυτό τον λόγο η αισθητική τους ταιριάζει αρκετά με την αντίστοιχη του τοπίου τριγύρω. «Το οικολογικό αποτύπωμα, τόσο όσον αφορά τα υλικά όσο και τις τεχνικές λύσεις που τελικά δόθηκαν για την κατασκευή τους, υπήρξε ένας σημαντικός παράγοντας σε κάθε βήμα της παραγωγικής διαδικασίας» αναφέρουν οι αρχιτέκτονες. 


Βέβαια, δεν είναι μόνο οι εξωτερικές πλευρές αυτών των δομών εξαιρετικά επιμελημένες. «Η αντίθεση που υπάρχει ανάμεσα στη φύση και σ' αυτό τον ζεστό, ασφαλή χώρο υπήρξε βασικά η πυξίδα μας για όλο το ντιζάιν» εξηγεί η ομάδα των αρχιτεκτόνων. 


Συγκεκριμένα, από τη σκουρόχρωμη και κάπως «ατμοσφαιρική» είσοδο μπαίνει κανείς ξαφνικά σε ένα τελείως άλλο περιβάλλον με έντονο φως και αρκετά λευκούς τόνους. Στα πιο ξεχωριστά σημεία στο εσωτερικό των δεντρόσπιτων ανήκει, φυσικά, ο γυάλινος τοίχος που έχει ως θέα το μαγευτικό, χιονισμένο τοπίο της χώρας, απ'όπου υπάρχει το ενδεχόμενο, αν είναι κανείς τυχερός, να χαζέψει τις μοναδικές αποχρώσεις από το Βόρειο Σέλας.

Εκτός αυτού, ο εξωτερικός φωτισμός παραμένει σε αρκετά χαμηλά επίπεδα, όχι μόνο για να αποφευχθεί το φαινόμενο της φωτορύπανσης αλλά και για να διατηρηθεί ο παρθένος χαρακτήρας του τοπίου. Από την άλλη, στο εσωτερικό υπάρχουν μεγάλα διπλά κρεβάτια για ζευγάρια αλλά και πιο μικροί χώροι για παιδιά ή singles.

Στη διαμονή ασφαλώς περιλαμβάνεται και το φαγητό του ξενοδοχείου, το οποίο εστιάζει σε προϊόντα τοπικής προέλευσης, όπως το κρέας ταράνδου, τα φρέσκα ψάρια της λίμνης, τα άγρια μανιτάρια και τα μούρα, όμως όλα αυτά στην πιο μοντέρνα τους εκδοχή.
Πηγή: www.lifo.gr
 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close