Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Ένας "γεμάτος" Φεβρουάριος στο Θέατρο Ριάλτο

Δες το αναλυτικό πρόγραμμα του μήνα

Δημοσιεύτηκε στις 28 Ιανουαρίου 2020

Οι παραστάσεις θέατρου, μουσικής και χορού στο Θέατρο Ριάλτο για τον μήνα Φεβρουάριο.

ΜΟΥΣΙΚΗ
Σάββατο 1 Φεβρουαρίου

Porgy and Bess  The MET Live in HD
19:55 (232’) 
Απευθείας μετάδοση από τη Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης μιας από τις πιο αγαπημένες  όπερες της Αμερικής. Το γεµάτο µουσική, χορό και συναίσθηµα έργο του Gershwin σε σκηνοθεσία James Robinson ζωντανεύει επί σκηνής την ερωτική ιστορία του ανάπηρου ζητιάνου Πόργκυ για την Μπες, που είναι παντρεµένη µε τον  βίαιο λιµενεργάτη,  Κράουν. Διεύθυνση ορχήστρας: David Robertson
€18-14

ΘΕΑΤΡΟ
Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου
Θεατρικές Νουβέλες για τη Ρωσία  VLADIMIR ACADEMIC DRAMA THEATER

:30 (145') 16+
Το διεθνές πρόγραμμα «Σεζόν Ρωσικού Θεάτρου στην Κύπρο» παρουσιάζει την παραγωγή του Θεάτρου Vladimir Θεατρικές Νουβέλες από τη Ρωσία. Την παράσταση συναποτελούν τα μονόπρακτα έργα Ο Γκούνινα, Τα Μυστικά του Παλιού Σπιτιού και Δώστε μου το Χέρι. Εδώ είναι το Στήθος! βασισμένα σε έργα των Τσέχοφ και Μαγιακόφσκι αντίστοιχα. 
Στα ρωσικά με υπέρτιτλους στα ελληνικά.
€15 / 10

ΘΕΑΤΡΟ 
Τρίτη 4 Φεβρουαρίου
Ήταν όλοι τους παιδιά μου | ARTHUR MILLER NT Live

20:00  (155’) 11+
Σε απευθείας μετάδοση από το  Old Vic του Λονδίνου στο πλαίσιο του National Theatre Live, η βραβευμένη με Όσκαρ Sally Field  και ο πολυβραβευμένος Bill Pullman πρωταγωνιστούν στο κορυφαίο δράμα του Αμερικανού συγγραφέα. Αμερική, 1947. Ο Τζο και η Κέιτ Κέλερ, έχοντας πάρει σκληρές αποφάσεις και έχοντας υπερβεί ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια, φαίνεται να τα έχουν καταφέρει: έχτισαν ένα σπίτι, μεγάλωσαν δύο γιους και δημιούργησαν μια κερδοφόρα επιχείρηση. Όμως, τίποτα δεν κρατά για πάντα, και οι ζωές τους, στις οποίες ο χαμός του μεγαλύτερου γιου τους έχει ήδη ρίξει βαριά τη σκιά του, πρόκειται να συνθλιβούν. Με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιλους.
€10 / 8

ΧΟΡΟΣ
Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου
Ponerse Las Pilas  Compania Flamenca Filippa 

20:30 (80’)
Η Φιλίππα Στυλιανούδη συνδυάζει το παραδοσιακό με το πειραματικό flamenco. Η παράσταση εμπνέεται από βιώματα αλλά και διαχρονικά θέματα, όπως ο πόλεμος, η κοινωνική δυστυχία και απομάκρυνση και η καταπίεση των συναισθημάτων, σε αντίθεση με την ελπίδα και τον έρωτα που μπορούν να αναγεννηθούν μέσα από όλο αυτό τον πόνο. 
Σύλληψη ιδέας/Χορογραφία/Σκηνοθεσία: Philippa Stylianoude
Συντελεστές:  Sarray Muñoz Barrul (τραγούδι), Jose Hernandez (κιθάρα), Rafael Jimenez Silva (κρουστά/cajon), Norberto Chamizo (χορός), Philippa Stylianoude (χορός), David Serrano (χορός)  Ξένια Νικολάου (χορός), Μάγδα Αργυρίδου (χορός), Νικόλ Γιάννακα (χορός).  
€25/20

ΘΕΑΤΡΟ
Σάββατο 8 Φεβρουαρίου

Queen of Spades | Ντάμα Σπαθί EVGENY KNYAZEV
19:30 (80’) 12+
Στα πλαίσια του 4ου Διεθνούς Θεατρικού Φεστιβάλ Πέντε Βραδιές στην Κύπρο, ο μονόλογος του Evgeny Knyazev θα μας ταξιδέψει στην Αγία Πετρούπολη του Πούσκιν, όπου θα συναντήσουμε εντυπωσιακές κυρίες και επιδέξιους άντρες.
Θα ακούσουμε την ιστορία των μεγάλων νικητών και ενός τραγικού χαμένου, θα προσπαθήσουμε να ανακαλύψουμε το μυστικό των «τριών τυχερών χαρτιών» από την πλούσια, ιδιόρρυθμη κοντέσσα, θα πενθήσουμε τη μοίρα της φτωχής Λίζας και στο τέλος θα γίνουμε μάρτυρες της παράνοιας του κεντρικού ήρωα. Στα ρωσικά.
€25 / 20

XΟΡΟΣ 
Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 
The Sleeping Beauty | Η Κοιμωμένη Καλλονή ROYAL BALLET 

19:00 (180’)
Η μαγευτική μουσική του Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι και η αυθεντική χορογραφία του Marius Petipa συνδυάζονται όμορφα με εμβόλιμα μέρη που δημιούργησαν για το Βασιλικό Μπαλέτο οι Frederick Ashton, Anthony Dowell and Christopher Wheeldon. Η παράσταση του κλασικού ρωσικού μπαλέτου σίγουρα θα μαγέψει όποιον την δει.
Χορογραφία: Marius Petipa | Μουσική: Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι | Επιπρόσθετη χορογραφία: Frederick Ashton, Anthony Dowell, Christopher Wheeldon
Διεύθυνση ορχήστρας: Simon Hewett
€15 / 10

ΣΙΝΕΜΑ
Τρίτη 11 & Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 
Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει 

20:30 (120’ )
Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει για άλλη μια φορά στην Κύπρο, σε Λεμεσό, Λευκωσία, Λάρνακα και Πάφο, προβάλλοντας ταινίες που διακρίθηκαν και βραβεύτηκαν. 
Διοργάνωση: Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Θέατρο Ριάλτο και Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας. Με τη συνεργασία των Κινηματογραφικών Ομίλων Λευκωσίας και Πάφου και των Κινηματογραφικών Λεσχών Λεμεσού και Λάρνακας.
Είσοδος ελεύθερη 

ΜΟΥΣΙΚΗ 
Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 
Γιάννης Κότσιρας ΕΡΩΤΑΣ Ή ΤΙΠΟΤΑ 

20:30 (140’)
Ο Γιάννης Κότσιρας μαζί με τους εξαιρετικούς μουσικούς και αγαπημένους φίλους του ταξιδεύουν στην Κύπρο, με συντροφιά, όπως πάντα, πολλά αγαπημένα τραγούδια και φυσικά, το ολοκαίνουριο «Έρωτας ή Τίποτα» σε στίχους και μουσική Γιώργου Καραδήμου. Παλιά και νεότερα τραγούδια, εμπνευσμένες διασκευές και αυθεντικά λαϊκά σε μια παράσταση με διάθεση γιορτινή! Αλέξανδρος Λιβιτσάνος: πλήκτρα/ενορχηστρώσεις, Ηρακλής Παχίδης: τύμπανα, Γιάννης Πλαγιανάκος: μπάσο, Βαγγέλης Μαχαίρας: μπουζούκι, Κώστας Μιχαλός: κιθάρες, Δήμητρα Μπουλούζου: φωνή/βιολί, Στρατής Καραδημητράκης/Λάμπρος Μπούνας: επιμέλεια ήχου.
€25-20

ΘΕΑΤΡΟ
Κυρακή 16 Φεβρουαρίου 

PANNOCHKA ΤHEATRE –B.C. BAKHTYGEREYEV
19:30 (100’) 12+
Το 4ο Διεθνές Θεατρικό Φεστιβάλ «Πέντε Βραδιές στην Κύπρο» κλείνει με έργο της Nina Sadur, βασισμένο στη νουβέλα του Νικολάι Γκόγκολ «Το Δαιμονικό». Η σύλληψη της συγγραφέως συνδυάζεται με τους στοχασμούς του Γκόγκολ για τη φύση της αγάπης και με τις πεποιθήσεις μιας μοντέρνας γυναίκας που διατηρεί τη δική της προοπτική για το νόημα του έρωτα και τη θέση του στη ζωή. Η «Πανόσκα» είναι πάντα σιωπηλή, αλλά όπως και η φύση, εμφανίζεται πάντα και παντού με τον πιο απρόσμενο τρόπο. Στα Ρωσικά
 €25 / 20

ΣΙΝΕΜΑ 
Τρίτη 18 Φεβρουαρίου
Connecting communities SAFEGUARDING ΤΗΕ CULTURAL LEGACY OF CYPRUS

20:30 (90’)
Η Κυπριακή Εθνική Επιτροπή UNESCO, το Υφυπουργείο Τουρισμού και η Έδρα UNESCO του Πανεπιστημίου Λευκωσίας παρουσιάζουν εκδήλωση με φιλμάκια που δημιουργήθηκαν για το «Καρναβάλι της Λεμεσού», την «Δαντέλα πιπίλα Όμοδος – Κοιλάνι» και τους «Κυπριακούς Παραδοσιακούς Χορούς» (σε συνεργασία με τον Λαογραφικό Όμιλο Λεμεσού). 
Επίσης θα γίνει η πρώτη παρουσίαση της έκδοσης με φωτογραφικό υλικό από όλα τα στοιχεία της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου που έχουν συμπεριληφθεί στον Εθνικό Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Την παρουσίαση θα πλαισιώσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
Είσοδος ελεύθερη 

ΣΙΝΕΜΑ
Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου
Ενήλικες στην Αίθουσα ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΒΡΑΣ 

20:30 (Ελλάδα, 124’)
Βασισμένη στις μνήμες του Γιάννη Βαρουφάκη, η ταινία του Κώστα Γαβρά παρουσιάζει όσα διαδραματίστηκαν πίσω από κλειστές πόρτες. Μια αρχαία ελληνική τραγωδία στη σύγχρονη εποχή για έναν λαό παγιδευμένο σε ένα κολοσσιαίο χρέος. Μια ιστορία όπου οι χαρακτήρες δεν είναι ούτε καλοί ούτε κακοί, αλλά καθοδηγούμενοι από τις συνέπειες της δικής τους αντίληψης για το τι είναι σωστό να πράξουν. Μια ασφυκτική παγίδα, όπου οι ήρωες οδηγούνται στη διχόνοια. 
Πρωταγωνιστούν: Χρήστος Λούλης, Αλέξανδρος Μπουρδούμης,  Ulrich Tukur, Δημήτρης Τάρλοου, Χρήστος Στέργιογλου, Γιώργος Χωραφάς κ.α. 
€10 / 8

ΜΟΥΣΙΚΗ
Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου
Ειρωνεία και Χαρά 

20:30 (70’)
Στα πλαίσια του Κύκλου Beethoven συνεχίζεται το  αφιέρωμα της ΣΟΚ στην απαράμιλλη μεγαλοφυία του Beethoven με τη Συμφωνία αρ. 8,  ένα αριστούργημα που περιέχει περάσματα που θα μπορούσαν κάλλιστα να θεωρηθούν ως μουσικά ανέκδοτα. Αυτή η κωμική πλευρά  συνδέει και τα άλλα δύο έργα του προγράμματος, το La scala di seta – μια οπερατική κωμική φάρσα του Rossini και την  Burlesque του Richard Strauss.
Σολίστ: Άντρη Χατζηανδρέου (πιάνο) Μαέστρος: Jens Georg Bachmann
€12/ 7/5 

ΜΟΥΣΙΚΗ
Σάββατο 29 Φεβρουαρίου
Agrippina - The MET Live in HD

19:55 (224’)
Η όπερα του Χαίντελ με θέμα πράξεις σκευωρίας και απρέπειας στην αρχαία Ρώμη ανεβαίνει για πρώτη φορά στη Metropolitan Opera με τη διάσημη μέτζο-σοπράνο Joyce DiDonato στον ρόλο της δεσποτικής, εξουσιολάγνας Αγριππίνας. Μαέστρος ο Harry Bicket. Η παραγωγή του σερ David McVicar αναπλαισιώνει «στο παρόν» τη δράση αυτής της μαύρης κωμωδίας που πραγματεύεται την κατάχρηση εξουσίας, με πολύ ηχηρές αντηχήσεις. Το λαμπερό καστ περιλαμβάνει την μέτζο-σοπράνο Kate Lindsey στον ρόλο του γιου της Αγριππίνας και μελλοντικού αυτοκράτορα Νέρωνα, τη σοπράνο Brenda Rae ως τη σαγηνευτική Ποππαία, τον κοντράλτο Iestyn Davies στον ρόλο του φιλόδοξου Όθωνα, και τον μπάσο Matthew Rose στον ρόλο του αυτοκράτορα Κλαύδιου.
€18 / 14

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close