Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Ο Μάικ και ο Ξάνθος έφτιαξαν ένα έξυπνο start up, που φροντίζει για τις διακοπές σου

Οι ίδιοι μιλούν στον Κωνσταντίνο Τσιντά, εξηγούν τι είναι το EasyStay BnB και γιατί θα πρέπει να το εμπιστευθούμε.

Δημοσιεύτηκε στις 28 Ιανουαρίου 2020

Σε μια εποχή απαιτητική, ανταγωνιστική, δύσκολη, με μεγαθήρια και κατεστημένο, πολλοί νέοι επιλέγουν να εγκαταλείψουν την Κύπρο ή να παραμείνουν στο εξωτερικό μετά τις σπουδές τους. Και όχι αδίκως. Προτεραιότητα είναι το μέλλον και η εξασφάλισή τους. Οι ευκαιρίες και η πρόοδος.

Ο Μάικ Χατζηιωάννου και ο Ξάνθος Γιάλλουρος είναι δύο φίλοι και συνεργάτες οι οποίοι μένουν εδώ, επενδύουν ό,τι έχουν στον τόπο τους και εργάζονται σκληρά, με ένα έξυπνο start up, μια ιδέα με εξαιρετικές προοπτικές, που έχει όμως, να συναγωνιστεί εταιρείες με πολύ μεγαλύτερους πόρους. Οι ίδιοι μιλούν στον Κωνσταντίνο Τσιντά, εξηγούν τι είναι το EasyStay BnB και γιατί θα πρέπει να το εμπιστευθούμε.

Παιδιά, εξηγήστε μας λίγο τι εμπεριέχει αυτή η ιδέα, ποια είναι η φιλοσοφία και η πρακτική της.
Μάικ
: Είναι απλό και δεν το σκέφτηκε ποτέ κανείς (γέλια)! Η ΕasyStay BnB σε συνεργασία με την Ha. De. Co. Ltd Contractors-Developers, προσφέρουν υπηρεσίες ανακαίνισης, ηλεκτρονικής προβολής, διαφήμισης και διαχείρισης ακινήτων με στόχο την αύξηση του εισοδήματος των ιδιοκτητών από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις. Το ποσοστό της αύξησης του εισοδήματος τριπλασιάζεται σε σύγκριση με τα κέρδη από τις μακροχρόνιες μισθώσεις.
Ξάνθος: Η ιδέα ξεκίνησε αρχές του 2017 όταν οι μέτοχοι της εργοληπτικής εταιρείας  Ha. De. Co. Ltd διαπίστωσαν την ανάγκη διαχείρισης ή και περαιτέρω αξιοποίησης πολλών υπό ανακαίνιση ή κατασκευή τουριστικών καταλυμάτων. Η εξεύρεση αξιόπιστης υπηρεσίας διαχείρισης τουριστικών ακινήτων ήταν δύσκολη ως σχεδόν αδύνατη και προκάλεσε πολλά προβλήματα στην εταιρεία, με αποτέλεσμα πολύτιμο χρόνο και χρήμα. Εκεί καθίσαμε κάτω και αντιληφθήκαμε ότι η διαχείριση ενός ακινήτου είναι μια επικερδής -ιδιαίτερα μακροπρόθεσμα- ιδέα και απαλλάσσει και τον ιδιοκτήτη από το πήγαινε-έλα της διαχείρισης -πίστεψε με μια δουλειά που χρειάζεται πολλή υπομονή, τρέξιμο και γερή δόση σωστής επικοινωνίας με όσους επαγγελματίες έχουν να κάνουν με το ακίνητο (και πραγματικά είναι πολλοί)-, παράλληλα όμως παρέχουμε και στον ιδιοκτήτη τη δυνατότητα να μεγιστοποιήσει την απόδοση της επένδυσής του, με ένα κόστος παραπάνω, που είναι ελάχιστο, σε σχέση με όσα θα του επιστραφούν σε κέρδος.

Ποιες είναι οι εξειδικευμένες γνώσεις που προσφέρετε ως start up σε ιδιοκτήτες που δεν έχουν το χρόνο διαχείρισης της περιουσίας τους; 
Μάικ
: Η ομάδα της EasyStay BnB αποτελείται από ειδικούς στο marketing, μηχανικούς πληροφορικής, οικονομολόγους κατασκευών και διαχειριστές ακινήτων που ειδικεύονται σε διαφορετικούς τομείς του διαδικτύου, του κατασκευαστικού τομέα και του τουρισμού. Τους συμβουλευόμαστε βέβαια αναλόγως περίπτωσης γιατί και οι δικές μας σπουδές και κατάρτιση είναι πολύ σχετικές προς τον κατασκευαστικό/οικιστικό τομέα και τα παρακλάδια του. Εγώ τελείωσα Επιμετρητής Ποσοτήτων στην Αγγλία και έχω αρκετά χρόνια εμπειρίας στον κατασκευαστικό και ξενοδοχειακό τομέα, κάτι που αφορά και την εξειδικευμένη επιχειρηματική γνώση που χρειάζεται ο συγκεκριμένος τομέας. Ο Ξάνθος έχει σπουδάσει Marketing και Business Administration. Για αυτό ανέλαβε και την προώθηση. Έτσι δεν είναι;
Ξάνθος: Η αλήθεια αλληλοσυμπληρωνόμαστε και ως επαγγελματίες και ως χαρακτήρες, κάτι που θεωρούμε βασικό για τη μετέπειτα πορεία και επιτυχία ενός start up. Αν δεν υπάρχει χημεία μεταξύ συνεργατών σε ένα δύσκολο εγχείρημα, και χημεία μάλιστα η οποία να καλύπτει τις ανάγκες της εταιρείας, η μισή μάχη μάλλον έχει χαθεί. Και για μας αυτό έχει μεγάλη σημασία, γιατί ουσιαστικός μας στόχος δεν είναι να ιδρύσουμε άλλη μια εταιρεία και να προσπαθήσουμε να επιβιώσουμε με κέρδος σε έναν περίπλοκο τομέα με μεγαθήρια. Υπάρχει ένα όραμα που πιστεύουμε ότι αξίζει τον κόπο γιατί αφορά τον τόπο μας. Και ο Μάικ τοχει μελετήσει αυτό αρκετά πριν τελικά μου κάνει την πρόταση να αρχίσουμε αυτή την προσπάθεια μαζί.
Μάικ: Οντως, στόχος δεν είναι μόνο η ανέλιξη μας σαν εταιρεία, αλλά και η προώθηση του τουρισμού στην Κύπρο. Τα τελευταία χρόνια ο συγκεκριμένος τομέας ταλανίζεται από σειρά ενδογενών και εξωγενών προβλημάτων, που οφείλονται και στην επικράτηση ενός κατεστημένου που δεν αλλάζει. Για αυτό και αποφασίσαμε να οργανωθούμε και να προσφέρουμε μια σειρά από ιδέες και λύσεις ώστε να καταφέρουμε μαζί να αυξήσουμε την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει η Κύπρος και με σταθερό κέρδος απόδοσης για τον ιδιοκτήτη από την επένδυση του. Κάτι που προφανώς επιθυμεί ο καθένας που έχει ξοδέψει κόπο και χρήμα για να δημιουργήσει μια αξιόλογη κατοικία ή επιχείρηση.

Και σε ποια ακριβώς κατηγορία ιδιοκτητών απευθύνεστε; Ποιες ανάγκες έχουν και τι αναλαμβάνετε να κάνετε;
Μάικ
: Λοιπόν, ιδιοκτήτες. Είτε ταξιδεύετε και το ακίνητο είναι η κύρια κατοικία σας είτε είναι η εξοχική σας κατοικία και διαμένετε περιοδικά, θα σας βοηθήσουμε και στις δύο περιπτώσεις να μεγιστοποιήσετε το εισόδημά σας. Αναλαμβάνουμε την καταχώρηση και την προώθηση του καταλύματός σας στην Airbnb και σε διάφορες άλλες πλατφόρμες ηλεκτρονικών κρατήσεων καθώς και την εξολοκλήρου διαχείρισή του, περιλαμβανομένης της επικοινωνίας με όποιον χρειάζεται και τους διακανονισμούς με μελλοντικούς επισκέπτες. Και βέβαια σας τηρούμε συνεχώς ενήμερους για τις κρατήσεις.
Ξάνθος: Ορισμένες από τις επιπρόσθετες υπηρεσίες μας είναι η επαγγελματική φωτογράφιση του χώρου, η υποδοχή και η παρουσίαση του στους επισκέπτες κατά την άφιξή τους (check-in), ο έλεγχος του καταλύματος κατά την αποχώρησή τους (check-out), 24/7 υποστήριξη, καθώς και συμβουλές διακόσμησης και επιδιόρθωσης από έμπειρους συνεργάτες. Επίσης, προσφέρουμε δυνατότητα συνεργασίας με ανακαίνιση και μακρόχρονη εκμίσθωση πληρώνοντας στον ιδιοκτήτη ένα σταθερό εισόδημα. Υπάρχουν και τα πακέτα συνεργασίας με ανακαίνιση, χωρίς αρχικό κόστος. Μετά τη λήξη του συμβολαίου, το ακίνητο επιστρέφεται πάντα σε άρτια κατάσταση έτοιμο προς ενοικίαση ή πώληση, σύμφωνα με τους όρους που έχουν συμφωνηθεί.

Ποιες είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζετε στη διαχείριση των ακινήτων;
Μάικ
: Η επικοινωνία! (γελάνε). Πολλές φορές μέχρι να καταφέρεις να μπεις σε ένα σωστό διάλογο με όλους τους επαγγελματίες που έχουν να κάνουν με τη διαχείριση και επιδιόρθωση-συντήρηση του ακινήτου (ελαιοχρωματιστές, καθαριστές, εργολάβους, οικοδόμους, πελεκάνους κ.λπ.), χρειάζεται πολλή υπομονή, κατανόηση και πάνω από όλα ανθρώπινη προσέγγιση. Γιατί στο κάτω-κάτω εσένα ξέρουν ως διαχειριστή της περιουσίας και όχι τον ιδιοκτήτη. Η σωστή συμπεριφορά και ο σεβασμός είναι για μας το πρώτιστο στον ευαίσθητο τομέα της φιλοξενίας.
Ξάνθος: Πραγματικά σε αυτό επενδύουμε. Μια προσωπική επικοινωνία πέρα από την επαγγελματική κατάρτιση και τη σωστή φροντίδα του ακινήτου, πάντα με γνώμονα ο πελάτης μας να βγει σαφώς πιο κερδισμένος από πριν και ευχαριστημένος ότι παίρνει αυτό που αξίζει στην περιουσία του. Και αυτό ακριβώς έχουμε να αντιπαραβάλουμε έναντι των μεγάλων εταιρειών του τομέα. Ένα στοιχείο ανθρωπιάς και φιλοξενίας που αρχίζει τραγικά να εκλείπει στην Κύπρο. Και είναι κρίμα.

Είναι δύσκολο όμως σε μια εποχή που το κεφάλαιο είναι αυτό που μετρά. Και το κεφάλαιο τοχουν οι φτασμένες εταιρείες.
Μάικ
: Σίγουρα. Ωστόσο, αυτό που λέγαμε με την προσωπική προσέγγιση άρχισε να μετρά πιστεύουμε, τουλάχιστον από την ανταπόκριση που βλέπουμε. Ήδη έχουμε αναλάβει την διαχείριση αρκετών ακινήτων στις τουριστικές περιοχές της Αγίας Νάπας και του Πρωταρά, με πολύ καλή προοπτική να προχωρήσουμε και με άλλα εξοχικά και συγκροτήματα. Οι ιδιοκτήτες εκτιμούν ότι την περιουσία τους φροντίζει ο Μάικ και ο Ξάνθος και όχι κάποια απρόσωπη επιχείρηση, που ίσως να μην γνωρίζει καν τα ονόματα των ανθρώπων που συνεργάζονται για να κρατήσουν μια περιουσία καθαρή, συντηρημένη, να υποδεχθούν τους πελάτες του Airbnb. Αυτό κάνει τη διαφορά.
Ξάνθος: Δεν μπήκαμε στην αγορά για να αντικαταστήσουμε κανένα. Και γνωρίζουμε το μέγεθος των εταιρειών που συναγωνιζόμαστε. Ωστόσο στη διαχείριση των airbnb υπήρχε ένα μεγάλο κενό, το οποίο εντοπίσαμε και φροντίζουμε να το καλύψουμε, δίνοντας στον ιδιοκτήτη εναλλακτικές επιλογές για μεγαλύτερο κέρδος, και καλύτερη ποιότητα, κάτι που σημαίνει φροντίδα επί καθημερινής βάσεως να μην αφήνεις τίποτα στην τύχη. Τώρα και με την έγκριση της νομοθεσίας για τα airbnb ο κάθε κατεργάρης ας κάτσει στον πάγκο του. Εμείς είμαστε φρέσκοι και ορεξάτοι. Και δεν έχουμε βαρίδια. Αυτό είναι σπάνιο σε οποιοδήποτε τομέα.

Περισσότερα, στο www.easy-stay.com

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close