News , Guide

Αυτό το οικολογικό ξενοδοχείο στον ποταμό Lule κλέβει τις εντυπώσεις

Μεταφερθείτε σε ένα μαγικό σκηνικό που "κόβει" την ανάσα.

Δημοσιεύτηκε στις 27 Ιανουαρίου 2020

Δύο χρόνια μετά την ανακοίνωση του εντυπωσιακού Arctic Bath, ότι εγκαινιάζει ένα πλωτό ξενοδοχείο και spa στον ποταμό Lule στη σουηδική Λαπωνία, το ακίνητο τελικά άνοιξε τελικά τις πόρτες του πριν λίγες ημέρες στους επισκέπτες. Ολόκληρο το έργο ήταν εμπνευσμένο από το ξενοδοχείο "Treehouse", που βρίσκεται στη Σουηδία -ένα άλλο αρχιτεκτονικό αριστούργημα και σημαντικό ακίνητο της Λαπωνίας, που χτίστηκε από τους ίδιους δημιουργούς, οι οποίοι ήθελαν να υιοθετήσουν συνολικά την έννοια της ανάμειξης του σουηδικού τοπίου με τη δραματική αρχιτεκτονική, που ξεκινά από τον αέρα και καταλήγει μέχρι το νερό.

Σχεδιασμένο από τους αρχιτέκτονες Bertil Harström και Johan Kauppi, το εντυπωσιακό ξενοδοχείο διαθέτει ένα κεντρικό κτίριο που μοιάζει με φωλιά πουλιών, το οποίο στεγάζει το spa, που προσφέρει ένα υπαίθριο λουτρό όλο τον χρόνο, όπως επίσης και τα αντίστοιχα διάσημα θερμά λουτρά του, σάουνα, δωμάτια αποθεραπείας, καθώς κι ένα εστιατόριο, που αναδεικνύει τοπικά προϊόντα που προωθούν την οικολογία.

To μοναδικό restaurant του ξενοδοχείου προσφέρει τοπικά, αγνά και βιώσιμα προϊόντα. Γνωρίστε ένα νέο δείπνο εμπειριών, πιείτε το ποτό σας στο μπαρ του ή χαλαρώστε στο επιβλητικό σαλόνι του. Οι σεφ προετοιμάζουν στους επισκέπτες ένα καθημερινό μενού, που αποτελείται από πέντε signatures πιάτα, τα οποία βασίζονται αποκλειστικά σε τοπικά υλικά, όπως ελαφρώς καπνιστό capercaille, Gahkku (ψωμί Sami) και Gompa (πιάτο Sámi με Arctic Angelica και ξινόγαλα). Μάλιστα, αξίζει να δοκιμάσετε τη χειροποίητη μπύρα και τα επιλεγμένα κρασιά από τη μοναδική ποικιλία του καταλόγου του μπαρ του.

Στο μοναδικό Arctic Bath λειτουργούν 12 ανεξάρτητες καμπίνες, έξι στο νερό και έξι στο έδαφος. Κάθε μια είναι κατασκευασμένη από τοπικά υλικά και έχει σχεδιαστεί ειδικά, ώστε να μην προκαλεί ουδεμία βλαβερή επίπτωση στο περιβάλλον. «Η αρχιτεκτονική είναι επηρεασμένη από την ανεπτυγμένη ξυλεία της περιοχής. Για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο ποταμός Lule και οι παραπόταμοί του χρησίμευαν ως διαδρομές μεταφοράς ξυλείας, μια παλιά παράδοση στο βορρά», λέει ο Gwen Tavares, διευθυντής μάρκετινγκ στο "Off the Map Travel", ταξιδιωτικός πράκτορας που διοργανώνει ταξίδια με προορισμό το απομακρυσμένο ξενοδοχείο. «Η κατασκευή του εμβληματικού κυκλικού κτιρίου, το οποίο επιπλέει στον Lule, μιμείται το κούτσουρο που μπερδεύεται στα ρέματα -κάτι που δεν ήταν τόσο ασυνήθιστο, κατά τη μεταφορά του στο παρελθόν.

Για τη διακόσμηση των καμπίνων, ο σχεδιαστής Annkathrin Lundqvist υιοθέτησε πλήρως τον σκανδιναβικό μινιμαλισμό σε απλές μορφές, χρησιμοποιώντας μια «σιωπηρή», ήπια τόνων χρωματική παλέτα από pastel αποχρώσεις, ενώ για τα υλικά εστίασε σε φυσικές πηγές, όπως το ελαφρύ ξύλο και οι γήινοι λίθοι.

Οι έξι πλωτές καμπίνες έχουν ιδιαίτερο design, με τους τοίχους ν' ανεβαίνουν από την επιφάνεια του ποταμού, σε απότομη γωνία. Έχουν μόλις 258 τ.π. εσωτερικού χώρου, που φιλοξενούν ένα διπλό κρεβάτι, μια σόμπα για την απαραίτητη ζέστη του δωματίου και ένα πλήρες εξοπλισμένο μπάνιο. Επίσης, οι κατοικίες διαθέτουν μεγάλες βεράντες σχεδόν 619 τ.π. ποδιών, όπου οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ηλιοθεραπεία το καλοκαίρι ή να παρατηρούν τους μοναδικούς αστερισμούς στον ουρανό, κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Από την άλλη μεριά, οι υπόλοιπες έξι καμπίνες εδάφους είναι ανυψωμένες ελαφρώς πάνω από το δάπεδο, καθώς βρίσκονται επάνω σε ειδικούς στύλους, είναι πολύ μεγαλύτερες από τις πλωτές και διαθέτουν δύο ορόφους. Αξιοποιούν πλήρως τα παράθυρα, αφού αυτά εκτείνονται από το πάτωμα μέχρι και την οροφή, προσφέροντας εκπληκτική θέα στο δάσος και στο ποτάμι της περιοχής.

Πηγή: Glow.gr

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close