Shopping , News

Ένα χωριό της Ιταλίας πουλάει σπίτια με μόνο ένα ευρώ

Κι όμως ένα ευρώ αρκεί για να αγοράσεις σπίτι στην Μπισάτσα

Δημοσιεύτηκε στις 24 Ιανουαρίου 2020

Η Μπισάτσα, ένας γραφικός προορισμός στην νότια περιοχή της Καμπανίας, στην Ιταλία, βγάζει στην αγορά ακινήτων, 90 ερειπομένα σπίτια, με αντίτιμο ένα ευρώ.

Πρόκειται για ένα ακόμα χωριό της Ιταλίας, στα σύνορα με Καμπανία, Μπασιλικάτα και Πούλια, που προσπαθεί να προσελκύσει νέους κατοίκους, καθώς η υπάρχουσα κοινότητα, τείνει να εξαφανιστεί.

Η διαφορά με τα άλλα χωριά, είναι πως το συγκεκριμένο, δεν προτείνει αγορά ενός σπιτιού από κάθε ιδιώτη, αλλά περισσοτέρων, καθώς λόγω της ρυμοτομίας, του, ενδείκνυται.
«Αντιμετωπίζουμε μια πολύ ιδιαίτερη κατάσταση εδώ », λέει ο αναπληρωτής δημάρχος της πόλης, Φραντσέσκο Ταρτάλια, στο CNN Travel. «Η εγκαταλειμμένη περιοχή εξαπλώνεται σε όλο το αρχαίο τμήμα του χωριού.Τα σπίτια βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο κατά μήκος των δρόμων. Κάποια από αυτά μοιράζονται ακόμη και την είσοδο».

«Θα προτιμούσαμε να δούμε οικογένειες, παρέες φίλων, συγγενείς, άνθρωποι που γνωρίζονται καλά μεταξύ τους, αλλά και επενδυτές που θέλουν να συνεργαστούν. Τους προτρέπουμε να αγοράσουν περισσότερα από ένα ακίνητο».

Το βασικό προτέρημα, του χωριού Μπισάτσα, είναι το γεγονός πως τα σπίτια που βγαίνουν προς πώληση, ανήκουν εξολοκλήρου, στην δημοτική αρχή. Κάτι που θα γλυτώσει τους ενδιαφερόμενους αγοραστές, από χρονοβόρες διαδικασίες και συζητήσεις με κληρονόμους, που θα μπορούσαν να εγείρουν οποιαδήποτε οικονομική απαίτηση.

Το Μπισάτσα, πριν αντιμετωπίσει το σοβαρό πρόβλημα μετανάστευσης των κατοίκων του, στα χρόνια που ήκμαζε, ήταν κέντρο παραγωγής μαλλιού ενώ φημιζόταν και για τους τεχνήτες του. Μάλιστα μία σειρά από σεισμούς, με τελευταίο αυτόν του 1980, οδήγησε τους κατοίκους του, ταχύτερα στην έξοδο.

Οι ντόπιοι έχουν τη φήμη ότι είναι φιλικοί και ιδιαίτερα ευχάριστοι στην παρέα, αγαπούν τους ανθρώπους, ενώ απολαμβάνουν να δίνουν ο ένας στον άλλο χαριτωμένα ψευδώνυμα με βάση τα προσωπικά χαρακτηριστικά τους και τα τικ.

Πηγή: huffingtonpost.gr

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close