Πάμε Ταξίδι , Guide

5 ταξίδια σε πανέμορφους ευρωπαϊκούς προορισμούς

Διάλεξε προόρισμο και κλείσε εισιτήρια!

Δημοσιεύτηκε στις 23 Ιανουαρίου 2020

Μπορεί το Παρίσι να έχει την φήμη της πιο ρομαντικής πόλης, ωστόσο υπάρχουν κι άλλοι προορισμοί, όχι και τόσο γνωστοί, που αξίζει να ταξιδέψεις με τον καλό σου ή την καλή σου, για χαλάρωση και ηρεμία σε μοναδικό σκηνικό.

Και μιας και η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου πλησιάζει, σου προτείνουμε πέντε πόλεις που ξεχωρίζουν για τα ειδυλλιακά τους τοπία

Μπριζ, Βέλγιο  
Πρώτη και καλύτερη η Βενετία του Βορρά, η Μπριζ. Η  λιλιπούτια πόλη του Βελγίου θα σε μαγέψει με τα πλακόστρωτα μεσαιωνικά δρομάκια της, τα χρωματιστά σπιτάκια, τους καθεδρικούς ναούς και τα κανάλια της. 
Τι θα κάνεις: Μια βαρκάδα στο κανάλι επιβάλλεται όπως και μια βόλτα με την άμαξα μαζί με το άλλο σου μισό. Καθίστε σε ένα από τα ατμοσφαιρικά του μπιστρό και απολαύστε φρέσκιες λαχταριστές βάφλες. Μπορείς να μείνεις στο ξενοδοχείο το οποίο είναι κυριολεκτικά ένα κάστρο αφού το Hotel Dukes' Palace Brugge είναι μια μοναδική πρώην δουκική κατοικία του 15ου αιώνα και βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα μακριά από την αγορά.

Ποζιτάνο, Ιταλία 
Το Ποζιτάνο είναι ένα πανέμορφο ιταλικό χωριουδάκι χτισμένο πάνω στις απότομες πλαγιές της ακτής Αμάλφι. Ξεχωρίζει για τα χρωματιστά σπιτάκια, την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του και την υπέροχη θέα που σου κόβει την ανάσα. 
Τι να κάνεις: Γευμάτισε με τον εκλεκτό/η της καρδίας σου διπλά από τη θάλασσά, απολαύστε την θέα, κάνε βόλτα στο κέντρο και ανακάλυψε, μικρά γουστόζικα μαγαζάκια. Μπορείς επίσης να επισκεφθείς και το γειτονικό και φινετσάτο Αμάλφι.

Χάλστατ, Αυστρία
Χτισμένη στις όχθες μια λίμνης, η πόλη Χάλστατ είναι μια πανέμορφη πόλη της Αυστρία που ξεχωρίζει για την γραφικότητα της.
Τι να κάνεις: Επισκέψου τις εντυπωσιακές σπηλιές, την παγωμένη λίμνη και τα προϊστορικά αλλά και αρχαιολογικά αξιοθέατα. Μην ξεχάσεις να κάνεις βαρκάδα στη λίμνη. 


Ανσί, Γαλλία
Μοιάζει καρτ ποστάλ αφού είναι χτισμένη στις όχθες της λίμνης. Την αποκαλούν «Βενετία των Άλπεων» αφού είναι μια από τις πιο καλοδιατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις της Γαλλίας.
Τι να κάνεις: Αντάλλαξε ένα φιλί στη “Γέφυρα των ερωτευμένων”, επισκέψου την υπαίθρια αγορά και το Palais de L’isle και απόλαυσε ένα φλυτζάνι καφέ σε ένα από τα παραμυθένια café του.


Μπέργκεν, Νορβηγία
Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Νορβηγίας και σε σύγκριση με την πρωτεύουσας της χώρας είναι πολύ πιο ήσυχη και γραφική. Το Μπέργκεν είναι ιδιαίτερα γοητευτικό χάρη στα πολύχρωμα σπιτάκια του.
Τι να κάνεις: Απόλαυσε τη θέα του Hardanger Fjord και τα υπέροχα φυσικά τοπία, πήγαινε βόλτα στη λίμνη Lille Lungegårdsvannet. Δοκίμασε φρεσκοφουρνισμένα skillingsbolle και πιες για ένα ποτήρι.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close