News , Guide

Σε κλοιό παγωνιάς η Κύπρος

Στους -4 η θερμοκρασία στα ψηλότερα ορεινά

Δημοσιεύτηκε στις 23 Ιανουαρίου 2020

Ασθενής, σχετικά χαμηλή πίεση θα επηρεάσει σήμερα την περιοχή, ενώ πολύ ισχυρό βόρειο ρεύμα αέρα αναμένεται από αργά απόψε, μέχρι νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής. Ψηλή πίεση αναμένεται από την Παρασκευή και μετά.

Σήμερα, διαστήματα με ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται με συννεφιά, αλλά στα δυτικά και τα βόρεια ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος. Το πρωί θα υπάρχει παγετός στα ορεινά και τα ημιορεινά, ενώ νωρίς το πρωί παγετός θα υπάρχει και σε περιοχές του εσωτερικού. Το απόγευμα πιθανό να σημειωθούν μεμονωμένες ελαφρές βροχές ή και παροδική ελαφρά χιονόπτωση, στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά σταδιακά, στα προσήνεμα παράλια, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγμένη, για να καταστεί σταδιακά, στα προσήνεμα, μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και γύρω στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι παροδικά κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές ή και καταιγίδα, καθώς και χιόνια στα ορεινά και ενδεχομένως τοπικά στα ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί, μέτριοι και τοπικά ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, στα υπήνεμα, αλλά πολύ ισχυροί και παροδικά σφοδροί, 6 με 7 μποφόρ, στα προσήνεμα. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ταραγμένη και αργότερα, στα προσήνεμα, κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 7 στα παράλια και γύρω στους μείον 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τα ημιορεινά θα σχηματιστεί παγετός.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και ψυχρός, ενώ θα πνέουν τοπικά μέχρι πολύ ισχυροί βόρειοι άνεμοι, οι οποίοι θα εξασθενήσουν σταδιακά το απόγευμα. Τη νύκτα θα σχηματιστεί παγετός στα ορεινά, τα ημιορεινά αλλά και σε υπήνεμες περιοχές του εσωτερικού. Το Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ την Κυριακή θα παρατηρούνται και παροδικά αυξημένες νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση την Παρασκευή, για να κυμανθεί κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ το Σάββατο θα σημειώσει άνοδο για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Κυριακή αναμένεται μικρή περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας.

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 79 εκατοστά.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close