Πάμε Ταξίδι , Guide

Μία ελληνική πόλη διεκδικεί τον τίτλο του καλύτερου ευρωπαϊκού προορισμού

Η Αθήνα υποψήφια στον διαγωνισμό για τον καλύτερο ευρωπαϊκό προορισμό -«Ενα υπαίθριο μουσείο, μια σύγχρονη μητρόπολη»

Δημοσιεύτηκε στις 17 Ιανουαρίου 2020

Η Αθήνα είναι μία από τις 19 πόλεις που διεκδικεί τον τίτλο, ανάμεσα σε άλλες, όπως η Μαδρίτη, το Παρίσι, η Ρώμη, η Ριέκα. Ο διαγωνισμός, που θα διαρκέσει έως τις 5 Φεβρουαρίου, διοργανώνεται από τον Οργανισμό European Best Destination, σε συνεργασία με τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά ταξιδιωτικά γραφεία, προωθώντας τον πολιτισμό και τον τουρισμό στην Ευρώπη.

Η «πρωταθλήτρια» πόλη θα κερδίσει και κάποια σημαντικά οφέλη: την προβολή της σε αξιόλογα διεθνή Μέσα, καθώς και την ενίσχυση της τουριστικής της εικόνας στην Ευρώπη. Στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού που διεξάγεται η ψηφοφορία, σημειώνεται μεταξύ άλλων: «Τα τελευταία χρόνια, εκατομμύρια από εσάς ψηφίζετε ηλεκτρονικά για να βραβεύσετε με τον τίτλο του Καλύτερου Ευρωπαϊκού Προορισμού πόλεις όπως η Λισαβόνα, το Μπορντό, η Βουδαπέστη και το Πόρτο», και καλεί τους ταξιδιώτες να χαρίσουν την ψήφο τους.

Στην ιστοσελίδα του European Best Destination η Αθήνα αποθεώνεται. «Ο τόπος γέννησης της φιλοσοφίας, της δημοκρατίας και του δράματος, η πόλη των Αθηνών δεν είναι μόνο υπαίθριο μουσείο παγκόσμιας κληρονομιάς πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και σύγχρονη μητρόπολη με αστική προσωπικότητα. Ονομάστηκε από την πιο καλοπροαίρετη ελληνική θεά, την Αθηνά, τη θεά της σοφίας και της έμπνευσης, η Αθήνα ήταν πάντα στο πολιτιστικό προσκήνιο», σημειώνει.

«Η Αθήνα συγχωνεύει το παρελθόν με το παρόν με τον πιο λεπτό τρόπο! Μια πόλη παραδόξων και μεγάλων αντιθέσεων, στη χώρα που εφευρέθηκε για πρώτη φορά η ευγένεια και η γενναιοδωρία προς τους ανθρώπους που βρίσκονται πολύ μακριά από το σπίτι τους, τη φιλοξενία (xenia)», προσθέτει μεταξύ άλλων και υποστηρίζει: «Ενας πνευματικός φάρος του αρχαίου κόσμου με θεαματικά μεσογειακά τοπία που λούζονται στο φημισμένο φως, η Αθήνα είναι ένας εκλεπτυσμένος κοσμοπολίτικος κόμβος με νόστιμες γαστρονομικές απολαύσεις, ηλεκτρισμένη νυχτερινή ζωή, δημιουργικό αέρα και μια ακμάζουσα καλλιτεχνική σκηνή».


Πηγή: iefimerida.gr 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close