Προβολή της ταινίας "And Then We Danced"

Ο Merab (Levan Gelbakhiani) χορεύει από μικρή ηλικία στην Εθνική Ακαδημία Χορού της Γεωργίας, και μαζί με την παρτενέρ του Mary (Ana Javakishvili). Ο δάσκαλός τους είναι ιδιαίτερα απαιτητικός και οι καθημερινές πρόβες επίπονες και κουραστικές. Παρόλα αυτά o Merab είναι πολύ κοντά στο να πάρει την πολυπόθητη θέση για την Εθνική Ομάδα Χορού. Όλα όμως ανατρέπονται όταν μπαίνει στη ζωή τους ο χαρισματικός και ιδιόρρυθμος χορευτής Irakli (Bachi Valishvili). Οι ισορροπίες ανατρέπονται και οι ανομολόγητες επιθυμίες του Merab για τον Irakli θα τον ωθήσουν να αμφισβητήσει το συντηρητικό κοινωνικό περιβάλλον του, και να ρισκάρει όλα όσα έχει ως τώρα καταφέρει.

Η ταινία "And Then We Danced" έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο φεστιβάλ των Καννών, όπου συμμετείχε στο τμήμα "Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών" και αποτελεί την επίσημη πρόταση της Σουηδίας (κι όχι της Γεωργίας) για το ξενόγλωσσο Όσκαρ, αν και δεν κατάφερε να μπει στην τελική πεντάδα. Η ταινία συνάντησε πολλά προβλήματα για να ολοκληρωθεί, στη Γεωργία, καθώς η ομοφυλοφιλία είναι θέμα – ταμπού στη συντηρητική χώρα της πρώην ΕΣΣΔ. Κανένας επίσημος φορέας της χώρας δεν την υποστήριξε. Μέχρι και χρήματα για να παραβρεθούν οι συντελεστές στις Κάννες στην επίσημη πρώτη προβολή της ταινίας δεν δόθηκαν κι έτσι οι πρωταγωνιστές κάλυψαν το ταξίδι με δικά τους έξοδα. Τέλος, κατά την επίσημη πρεμιέρα της ταινίας στη Γεωργία υπήρξε μεγάλη ένταση, προπηλακισμοί και ξύλο (!!!) από εξαγριωμένους Γεωργιανούς εναντίον τόσο των συντελεστών της ταινίας όσο και όσων τόλμησαν να προσπαθήσουν να την παρακολουθήσουν, υπό την προστασία μάλιστα ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

Η ταινία έχει πάρει πάνω από 15 διακρίσεις σε διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ και κυρίως βραβεία κοινού. Η σκηνοθεσία είναι του Levan Akin και η μουσική του Zviad Mgebry. Πρωταγωνιστούν οι Levan Gelbakhiani, Bachi Valishvili, Ana Javakishvili.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία

Levan Akin

Πρωταγωνιστούν

Levan Gelbakhiani, Bachi Valishvili, Ana Javakishvili

Διάρκεια

103'

Πρεμιέρα

16 Ιανουαρίου 

K-Cineplex @ Kings Avenue Mall
Gmap: 
1622ΙΑΝ
Καθ 19.45
Λ. Τάφοι των Βασιλέων 2
Κ-Cineplex 1-6 Λάρνακα
Gmap: 
1622ΙΑΝ
Καθ 19.45
Πελοπονήσου 1 & Ποταμού Ινδού
Κ-Cineplex 1-6 Λευκωσία
Gmap: 
1622ΙΑΝ
Καθ 19.45
Μακεδονιτίσσης 8, Στρόβολος

EVENTS ανά ημέρα

Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30